פעילות גופנית וקרדיומפטיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילות גופנית וקרדיומפטיה
    אלכס
    12/09/2009

שלום,
    אני בן 39 עם Dilated Cardiomyopathy, מקטע הפליטה הוא 35. דופק מנוחה נמוך - כ - 35 (שבו הקוצב נכנס לפעולה). מושתל IDC. אני אסימפטומטי לחלוטין. כושר גופני טוב. לאחרונה ביצעתי בדיקות ארגומטריה ולאחריהן התייעצתי עם פיסיולוג המתמחה בשיקום לב, ועם רופא מומחה בתחום רפואת הספורט. שניהם המליצו על גישה יותר אקטיבית בפעילות הגופנית מתוך מגמה לחזק את שריר הלב. לפי המלצתם, האימון השבועי כולל 50 דקות ריצה קלה (9 קמ"ש, דופק 110, בעוצמת קושי 6 מ - 10), ופעמיים בשבוע אימוני אינטרוולים (כל אינטרוול 6 דקות בקצב של כ - 11 קמ"ש, בעוצמת קושי 8 מ - 10). בנוסף, יום בשבוע 50 דקות של הליכה מתונה. אומנם מחקרים רבים נעשו בשנים האחרונות בדבר היתרונות המוכחים בפעילות גופנית גם לסובלים מ - DCM, ואף על פי כן אני חושש שמא התכנית תפגע יותר משתועיל, ולכן ארצה חוות דעת נוספת. יש לציין שהתכנית שנבנתה לי בהחלט מהנה וסבירה מבחינת תחושתי. אשמח לשמוע את דעתך בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' יהודה אדלר
    12/09/2009

קשה לי לענות לשאלותיך עי האתר, מציע כדי שתהיה בטוח שתיגש למומחה נוסף בנושא לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו