מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד לא מובןהילה28/06/2011
שלום,
שמי הילה, אני כמעט בת 20, חיילת. די מודאגת מהמצב.
אז ככה:
מצד אחד אני מאוד בוגרת אבל בכל מה שקשור ליחסים\קשרים עם בנים יש לי בעיה. אני מודעת לזה שאני חסרת ביטחון עם בנים לא יודעת למה,אבל אני מאוד ביישנית וכתוצאה מכך לא מצליחה להציג את עצמי(בכל מני סיטואציות שונות) כפי שאני באמת.
מצד שני באופן כללי בחברה רגילה אני עם ביטחון עצמי בסדר גמור, אפילו בולטת לחיוב מצחיקה, רוב האנשים אוהבים להיות בחברתי. אבל כשזה מגיע לבנים אני לא מצליחה להיות מי שאני (עם ביטחון!)אני אתן דוגמא-נאמר שאנחנו יושבות רק בנות צוחקות נהנות סיטואציה עם אווירה טובה אני מצחיקה את כולם מלאת ביטחון, פתאום מצטרף גבר אני באותה שניה מאבדת את כל הביטחון שלי והופכת להיות שקטה.. מופנמת.. לא זורמת כל כך.
משהו נוסף-לפעמים אני נתקלת במצבים שאני רואה בחור בגיל שלי אפילו ואני כאילו "נרתעת" מהדמות הזו.. הוא יכול להיות הכי מושך שיש. אבל אני כאילו נרתעת מעצם זה שהוא ממש גבר, איש. קשה לי להסביר את זה. מה הסיבה לכך שזה קורה לי? בגלל על המצב הזה בעצם אני בגיל כזה ולא היה לי חבר אף פעם.אני לא ממהרת לשום מקום אני יודעת שכל החיים עוד לפניי ויהיה בסדר. אבל הייתי רוצה מאוד להכיר מישהו . איך אני יכולה לעשות את זה, איך אני יכולה להתחיל לפתח קשר עם מישהו שנראה מוצא חן בעיני?
מאוד הייתי רוצה לדעת מה הסיבה למצב הזה. חשוב לי להוסיף(אולי יש לזה השלכות) שהיחסים שלי עם אבא שלי לא "משהו" מאז שאני בת 14 בערך.
אם לא ניסחתי משהו בצורה מובנת אשמח לחדד את שאלותיי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה יקרה
עדה מורג28/06/2011לא הייתי רוצה לתת לך תשובות לא מבוססות רק על בסיס דבריך בפניה....
קשה לומר מה גורם להתנהלותך מול בחורים....יתכן שזה קשור ליחסיך עם אביך -וגם הפוך. כלומר יתכן שיחסיך עם אביך נובעים מיחסך לגברים.
אינני פסיכולוגית ולא רוצה להטעותך....
יחד עם זאת , אני רוצה להזמין אותך לשנות את הפוקוס שלך.
השאלה היא לא מדוע את מתנהגת כך או אחרת בנוכחות גברים.
השאלה היא לא מי את בנוכחות גברים..
השאלה היא מי את בכלל? חברותית, מצחיקה, חכמה, בטוחה בעצמך,חיובית, אהובה
(זה מה שאת אמרת על עצמך בפניה..)
אם כל התכונות האלה הן אוטנטיות ובאות לך בטבעיות...אין שום סיבה שהן תעלמנה בנוכות גברית.
אני מזמינה אותך לשים את הפוקוס על מה שאת באמת: אוטנטית, שמחה, מצחיקה, בוטחת.....וכל היתר יסתדר מעצמו.
את צעירה ולומדת את דרכך, את אופן ההתנהלות בין המינים...זה בסדר.
רק תהיי את, תאהבי את עצמך ואל תתני לפירושים שונים להפחיד אותך או להעמיד בפניך מיכשולים.
לפעמים זה נורא מענין לדעת למה אנחנו מתנהגים כך או אחרת. מה שבאמת חשוב זה לדעת שהכול תלוי בך. שיש בך כוח לשנות וליצור לעצמך מציאות רצויה.
מאחלת לך חיים מלאי אהבה ושמחה.
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
הילה29/06/2011עדה, התגובה שלך כ''כ עזרה לי!
אני באמת איישם את זה וכנראה זה סתם משהו שאין סיבה לפחד ממנו באמת.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)