מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר ביטחוןאפרת29/06/2011
היי
יש לי בן זוג מזה שמונה חודשים. שנינו גרושים + 2. אנחנו באים מעולמות שונים - הוא תל אביבי, בעל מקצוע אטרקטיבי, פוגש המון אנשים, מחוזר, המון חברים, איש שמח ואופטימי עם גישה מיוחדת ומודעת לחיים. אנשים תמיד מחפשים את קרבתו. אני סגורה יותר, גרה בעיר אחרת, עבודה (שאני לא אוהבת), בית, ילדים. אני אמנם מתפקדת יפה מאוד, אך לידו אני מרגישה שהחיים שלי ממש משעממים. הקשר בינינו התחיל במקרה, ולא היה סוחף בהתחלה, אבל לאט לאט נבנתה לה שם אהבה גדולה. הוא אחד האנשים הכי רגישים שפגשתי, מביע את אהבתו, מאוד כנה, עוזר, יוזם, מגיע ודואג לי ולילדים. אני יודעת שהוא אוהב אותי. יחד עם זאת, אני גם יודעת איזה סוג נשים הוא אוהב - עליזות, שמחות, חייכניות, קופצניות, בעלות ביטחון. ואני - לא כזאת. אני יכולה לומר שאני יפה, הסקס בינינו מעולה וחופשי, אני משפחתית, חמה, אימהית, עצמאית, יציבה, טובת לב, חכמה, אבל לא עליזה ולא חייכנית.פסימית. מאז שאני איתו אני לומדת להסתכל על דברים אחרת, אך החוסר ביטחון שלי לא רק איתו, בכל מקום, מאוד מפריע לי. זו פשוט הרגשה פנימית שלי שאני לא שווה ולא משנה מה הסביבה שלי תגיד. הרבה פעמים אני שואלת את עצמי מה לעזאזל הוא עושה איתי. ההערכה העצמית שלי שואפת לאפס.
כשהגענו לנקודה שהרגשתי ביטחון בקשר והאהבה הייתה בשיא, פתאום הוא אמר שהוא רוצה הפסקה, שאולי זה לא זה. הוא לא לקח הפסקה, רק בכה ואמר שהוא טיפש ולאחר שלושה ימים של טלפונים פשוט הופיע ואמר שלא רוצה לאבד אותי. שוב התחלנו מחדש ולפני חודש, עד שכבר הצלחתי להרגיש כל כך טוב איתו, כל כך בטוח, כל כך חופשיה, אוהבת, נאהבת, שמחה, פשוט הצלחנו ליצור משהו מדהים ואמיתי, ואז שוב הוא אמר "זה לא זה" ויש לו מחשבות כאלה ואני לא סוחפת אותו. כאילו בפנטזיה שלו בת זוג רצינית היא אחרת ממני.אחר כך אמר שלא התכוון, שהרגיש חרא עם עצמו שפגע בי והתחיל להשליך עליי. גם הפעם לא וויתר. אני נדירה הוא אומר. הוא אוהב אותי. אני מצדי אמרתי שלא יצור איתי קשר אם הוא לא מסוגל להתחייב לקשר הזה לגמרי. (הכל התחיל מזה שבנות מתחילות איתו בפייסבוק ואמרתי שאחרי שמונה חודשים אפשר לרשום שאנחנו במערכת יחסים, כי מפריע לי שמתחילות איתו בנות). במיוחד כשאני מכירה את הילדים והחברים והמשפחה. ואז הוא שוב אמר זה לא זה.בעקבות הזה לא זה נוצר שוב משבר. בסופו הוא לא הבין איך אני מוותרת עליו, הוא כל כך אוהב אותי, כל כך רוצה אותי. אז עם כל הקושי ואולי גם הפחד לאבד אותו, אנחנו ביחד. מתמודדים עם עוד משבר, מיותר לגמרי מבחינתי ומזיק לי. כן הוא אוהב, כן הוא מראה את זה.אבל הוא בטוח בעצמו ואני לא. אני חושבת כל הזמן מה הוא חושב בראש שלו. אולי הוא לא שלם. אולי הוא רואה מישהי שאטרקטיבית בעיניו יותר ממני ומצטער שהוא איתי. כל טון דיבור שונה מכניס אותי לפחד. ומה אם זה יקרה שוב? ואיך לעזאזל אני מתחילה להעריך את עצמי? כי אני לא גרועה כמו שאני מתארת. אז למה לידו אני מרגישה קטנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת יקרה
יעל צ'רניאק30/06/2011את שואלת את השאלות הנכונות,
ואני רוצה לשקף לך שמה שאת רואה בבן הזוג שלך, זה משהו שקיים בך - בפוטנציאל,
את מבחינה שהוא שמח, אופטימי עם גישה מיוחדת לחיים...
ואת מבקשת במילים שלך את הביטחון בעצמך ולהיות שמחה ואופטימית...
אז אני רוצה להציע לך להתמקד בעצמך, ברצון שלך במקום בהשוואה אליו
ההשוואה מקטינה, היא מיד קובעת שהאחד הוא עליון והשני הוא נחות
זה לא משרת אותך
זה מקסים שאת יודעת להעריך את האיכויות שבו...
איזה איכויות בעצמך את יכולה להעריך, ברגע זה? התמקדי בעצמך!
במקום לחפש מה את לא חשבי מה את כן!
מה זה אומר עבורך (!!!) להיות בטוחה בעצמך, עליזה ושמחה... איך זה יראה?
האם היו תקופות בחייך בהן הרגשת כך? אם כן, מה היה אז? אם לא התחילי לחשוב כיצד היו נראים חייך אם היית בטוחה בעצמך עליזה ושמחה.
האם את מוכנה לקחת אחריות וליצור אפרת אופטימית ושמחה יותר?? כי זה אפשרי
אני מזמינה אותך לאתר שלי לקבל כלים לחיזוק הביטחון העצמי שלך...
האם את יכולה לראות את החיובי בסיטואציה הזו? האם את יכולה לראות שאולי בגלל המצב הזה, תתחילי לקחת אחריות מלאה על עצמך כדי לחיות חיים שאת אוהבת , כדי להיות שמחה ומאושרת, כדי להיות בטוחה בעצמך...
לעיתים אנו מחליטים באמת להשתנות ולהתפתח דווקא מתוך הכאב, ומתוך התחושה שenough is enough ונחוץ שינוי !! אמיתי ועכשיו!
מקווה שהדברים הללו נוגעים לך
בהצלחה יקרה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)