שבת שלום! צריכה עצה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבת שלום! צריכה עצה...
    רותם
    15/07/2011

היי,
    אני אובדת עצות וכל היום במשך כמה שבועיים חושבת מה אני אמורה לעשות.. אשמח באם מישהו יתן לי עצה אובייקטיבית ואמיתית להתלבטות שיש לי והיא:
    אני נמצאת בזוגיות כבר שנה וקצת עם בחור שקטן ממני ב-5 שנים ואני עוד מעט בת 30 התחלנו לצאת שהייתי קצת לפני 29 והאמת שבהרגשה האישית שלי אני לא לחוצה על חתונה או ילדים כי אני עדיין לא מספיק מבוססת ולא סיימתי את לימודיי אבל אני כן רוצה זוגיות יציבה.
    לאחר כמה חודשים (3 בערך) שיצאנו העלתי את הנושא של לעבור לגור ביחד כי החוזה של הדירה של חבר שלי נגמר וזה היה נראה מושלם שהוא פשוט יעבור לדירה שלי לפחות עד סיום החוזה. את רוב הזמן הפנוי שלנו בדכ אנחנו מבלים ביחד ולי זה נראה מיותר להחזיק שתי דירות- שכל אחד מאיתנו גר לבד. הוא אמר לי שזה מוקדם לו מידי ואחרי כמה שעות של מחשבה הבנתי שזה באמת מוקדם ואפשר לחכות עוד קצת.
    בהמשך עברנו סוג של משבר שבסופו נפרדנו לתקופה של חודש אבל חזרנו יותר חזקים והרבה יותר מאושרים ומכוונים לקשר והכי חשוב יותר מאוהבים מההתחלה.
    טוב, בינתיים נגמר לי החוזה בדירה ועברתי לדירה אחרת- זה קרה פחות או יותר בזמן הפרידה הקצרה אז לא היה נראה לי הגיוני שאציע את זה ואם הוא היה מציע זאת לא הייתי מוכנה עדיין כי רציתי להרגיש שזה באמת הדבר הנכון.
    לפני כחודשיים הוא הציע לי לעבור לגור ביחד (ובאמת אני הרגשתי שהוא חד שאני קצת לחוצה ובגלל זה הוא עושה את זה) אמר לי שהוא רוצה שזה הדבר הנכון ועדיף שנעשה את זה כבר כי הוא ממש לא רוצה לבזבז לי את הזמן ושחשוב שנדע אם זה זה או לא. קצת נעלבתי ממה שאמר כי תאכלס מה אתה בא ישר בשלילי.. אבל העברתי את זה כי לפעמים יש לו דרכים משונות להגיד דברים ולא הצקתי על זה.
    לפני שבועיים בערך הרגשתי שרק אני מדברת על הדירה החדשה שתיהיה לנו ורק אני מתלהבת והעלתי את הנושא בפניו ואחרי כמה שיחות- כי מאוד קשה לו להפתח הוא אמר לי שהוא צריך עוד זמן ושהוא מרגיש שזה קצת מוקדם לו והוא יחפש דירה חדשה יעבור אליה ומשם נמשיך.
    קשה לי מאוד לקבל את זה ולהבין את זה. הוא כבר שבועיים מציין בפניי שהוא לא רוצה להפרד ושטוב לו איתי ושאני עושה אותו מאושר וכיף לו איתי אבל שוב אני לא מבינה את זה הרי אם יש לך את כל אלה אז למה אתה לא רוצה לעבור לגור איתי? למה אתה עובר לדירה אחרת ? מתי זה בדיוק יקרה?
    אני אישית חושבת שאם אנחנו מאוהבים כמו שאני מרגישה זה כבר אמור לקרות. אני מרגישה שהוא לא מעריך את מה שיש ביננו מספיק ועושה לו חיים די קשים בשבועיים האחרונים מדברת איתו על זה די הרבה ואתמול הוא כבר איבד את הסבלנות וקצת צעק עלי מה שלא קורה אף פעם.
    השאלה שלי היא מה אני אמורה לעשות?
    אני אוהבת אותו והוא החבר הכי טוב שלי אני יודעת שאם אני אפרד ממנו יהיה לי רע וזה לא יהיה ממקום טוב אבל קשה לי מאוד לא להגיד כלום ולא לדבר על זה.לשאלותי מה יהיה אז מתי נעבור לגור ביחד הוא לא נותן לי תשובה ומתחמק באלגנטיות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבת שלום! צריכה עצה...

הוספת תגובה

• רותם יקרה,

עדה מורג
    17/07/2011

אני לא בטוחה שאני רוצה לתת לך עצה, אבל אני כן רוצה לעזור לך להתבונן בסיטואציה שאליה נקלעתם.

האם את רואה דמיון באופן הוא מגיב ובאופן בו את מגיבה כאשר אתם נדרשים להחליט החלטה?
    האם עיתוי זה משהו שחשוב לך?
    האם קצב זה משהו שחשוב לך?
    האם את באמת לא לחוצה על חתונה וילדים?

מה לדעתך המניע שמאחורי הסירוב שלו לגור יחד? האם יתכן שיש בו קושי להחליט? פחד? האם יתכן שהעתוי לא מתאים לו? או אולי יש לו קצב שונה משלך.....?

אם תרשי לי, אני רואה השתקפות מאד ברורה ביניכם. פעם לך לא מתאים לגור יחד, פעם לו לא מתאים....
    יחד עם זאת אני שומעת שיש הרבה אהבה ביניכם.....ואני רוצה להזמין אותך להנות ממה שיש ביניכם....אם כל הזמן חושבים על מה שלא קורה, אז הכיף נעלם ובמקומו מכניסים מתח, תסכול, אכזבה....

כל קשר מתפתח אחרת....בקצב שונה, בעתוים שונים....לעתים החלטות זקוקות לזמן הבשלה ואז הכל קורה יותר בקלות...

מקווה שעזרתי....בהצלחה!
    עדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי עדה, תודה על התגובה-

רותם
    17/07/2011

אשמח אם תעני לי

את באמת חושבת שזמן זה הפתרון? או שהוא מנסה סתם למשוך אותי עד שלא יתאים לו? אני חוששת שאחכ ארגיש מנוצלת או אתחרט על שלא עשית זאת קודם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רותם יקרה

עדה מורג
    19/07/2011

אני מאמינה שהרגשות שלנו נובעים מהפירוש שאנו נותנים לכל מצב ומצב.
    לכל מצב יש זוויות שונות שדרכן אנו מפרשים.
    איזו זווית הסתכלות את בוחרת כאשר נראה לך שתרגישי מנוצלת?
    איזה פירוש אחר תוכלי לתת לאותו מצב?

אינני אומרת להיות שם עד אינסוף....אם את אוהבת את הבחור היי שם כל עוד זה מתאים לך. ואז תהני ממה שיש ביניכם....תחי את הרגע ללא ציפיות.
    אם זה לא יתאים לך יותר.....זכרי תמיד שיכולת הבחירה בידייך...
    תהיי קשובה ללב ולאינטואיציה שלך כי רק את יכולה לדעת מה נכון לך.

מאחלת לך בחירות נכונות בעיתוי הנכון...
    עדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו