בעל אובססיבי לנקיון וחוסר בתקשורת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעל אובססיבי לנקיון וחוסר בתקשורת
    גמ
    20/08/2011

שלום לכולם.
    אני ובעלי נמצאים יחד כ 8 שנים, נשואים חודשיים וגרים יחד כ 5 שנים.
    מאז ומתמיד בעלי היה אובססיבי לסדר וניקיון דבר שהיה גורם לנו להמון ריבים ובעיות. במהלך השנים תמיד ניסיתי לחיות לפי השריטה שלו ולנסות להתאים את עצמי אליו. לא תמיד זה הצליח, תמיד היה לו על מה להתלונן. אם הייתי שוטפת את הבית אז פספסתי פינה, אם הייתי עושה כלים אז לא שמתי משהו במקום הנכון, אם הייתי מבשלת לו ארוחה אז לפני התודה היו מגיעים הכעסים על הכיריים שהתלכלכו.
    אני הפוכה לגמרי במקרה הזה, הכלים יכולים לחכות לי שבוע בכיור וזה לא יפריע לי. אבל בשבילו באמת שאני משתדלת (לא כמו שהוא היה רוצה אבל הוא אף פעם לא יהיה מרוצה).
    הוא מצידו מוכן להודות שיש לו בעיה אבל חושב שהבעיה היא נוגעת רק כלפיו וזו לא הבעיה של מערכת היחסים. לדעתו מה שמפריע לנו במערכת יחסים זאת העובדה שאני לא חיה לפי הכללים שלו.
    אתמול הייתה לנו שיחה שבה עזרתי אומץ ואמרתי לו שאני לא מוכנה להמשיך לחיות ככה אם הוא לא יטפל בבעיה הזאת. הוא זרק לאוויר דברים כמו "ככה אני ואין מה לעשות". אחרי שכנועים הצלחתי להוציא ממנו הבטחה שאם אמצא טיפול כלשהו הוא ינסה.
    באתי לפה בעצם כדי לשמוע מה בעצם אנחנו צריכים? טיפול שלי? של שנינו? פסיכולוג? קואצ'ינג?
    בטח תשאלו אותי למה דווקא חודשיים אחרי החתונה אני נזכרת להודות שמשהו מפריע לי, אז זה תמיד הפריע לי אבל משהו בזמן האחרון הופך את החיים בבית איתו לבלתי נסבלים. יכול להיות שהשנה האחרונה שהיו דיבורים על חתונה וכל התכנונים שמו את כל הבעיות בצד ועכשיו זה מתפוצץ לי בפנים.
    אשמח לעזרה.. שבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מורן יקרה

עדה מורג
    21/08/2011

אני מבינה כמה המצב מתסכל אותך ולמרות שאת כל כך משתדלת הוא אף פעם לא מרוצה.
    אין ספק שהבעיה היא לא ברמת הניקיון הנדרשת אלא בפער בין הציפיות שלו לשלך.
    כאשר בונים זוגיות יש צורך לתאם ציפיות....ולהגיע להסכמות שמספקות את שני הצדדים.
    השאלה מה טיב התקשורת ביניכם.... עד כמה אתם יכולים לשוחח על הפערים ממקום רגוע ופתוח להקשבה, עד כמה אתם יכולים להבין את הצרכים של האחר ועד כמה אתם מוכנים ללכת לקראת, אחד כלפי השני.

חשוב שתתאמו את ציפיותיכם עכשיו, כדי לא למסד דפוסים מוטעים כבר בתחילת הדרך.
    לכן, אם אינכם מסוגלים לתקשר בצורה טובה על מנת להגיע לתוצאות, הייתי בהחלט ממליצה לך להעזר באנשי מקצוע (אימון זוגי או טיפול זוגי).
    אינני יכולה להמליץ לך כאן על מישהו ספציפי אך בודאי לא תהיה לך בעיה למצא את האדם המתאים דרך פרסומים ברשת.

מאחלת לך הצלחה..
    עדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו