לא יודעת לריב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודעת לריב
    נועה
    01/09/2011

היי. אני בת 28. יש לי חבר כבר 3 שנים וכל החיים הייתי במערכות זוגיות רציניות. הבעיה שלי היא בריבים. אני פשוט לא יודעת לריב. לא משנה כמה אני אוהבת את בן זוגי, ברגע הריב אני מרגישה שאני שונאת אותו, שלא בא לי להיות איתו יותר. אני הופכת להיות מגעילה ואפילו מעליבה ופוגעת. אומרת דברים שאולי אח"כ אתחרט עליהם, אך באותו הרגע הם נראים לי רלוונטים ביותר.
    יש לי נטייה גם לקום ולברוח באמצע ריב (או לנתק אם זה בטלפון), לרמה כזו שגורמת לבן זוגי לדאגה ולעצבנות.
    אני מבינה שהבעיה היא בי, אך ברגע של כעס אני לא מרגישה כלום, שום רגש. זה הדבר היחידי שהורס לי את הזוגיות, הריבים על הדברים השטותיים ביותר יכולים לגרום לי להגיד "די! לא בא לי להיות איתך יותר" ופשוט לסיים את היחסים. מזלי שהתברכתי בחבר רגוע וסובלני, אך הסבלנות שלו אוזלת ואני מפחדת שזה יהרוס הכל.
    איך אני עובדת על עצמי? האם כדי ללכת לפגישה עם מומחה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת לריב

הוספת תגובה

• נועה יקרה

יעל צ'רניאק
    01/09/2011

את מתארת השתלטות של הכעס, שמעוור אותך לגמרי, וכל מה שיוצא ומתבטא באותם רגעים של מריבה הוא רגשות קשים של שנאה, עלבון, פגיעה...

אז קודם כל אני רוצה להעריך את העובדה שאת מודעת לזה שזה קשור אך ורק אלייך ושאת מוכנה לקחת אחריות על הכעס שבך, עבור עצמך ועבור הזוגיות שלך.

אכן כעס זו אנרגיה עוצמתית וקשה וכל עוד אנו לא יודעים לשלוט באנרגיה הזו היא תפעל לרעתנו, אך ברגע שאת מתחילה לעבוד על הכעס, תוכלי להפוך את הכעס לכלי לצמיחה עבורך!

כעס שאנו מבטאים כלפיי האחר הוא כעס שקיים במערכת שלנו!
    ולכן עלינו לעבוד על עצמנו:
    א. לשחרר כעסים שקיימים בנו, כי הם לא מועילים ואף פוגעים בנו, בבריאות שלנו, וביחסים שלנו עם אחרים
    ב. ללמוד ברגע הכעס, להשאיר מרחק של מודעות למעשים שלנו וללמוד לשלוט על עצמנו בכח הבחירה שלנו. זה מצריך תרגול כמובן.

הכעס שקיים בך כנראה מהעבר שלך אולי מהילדות שלך, יוצא כפי הנראה בצורה שאינה פרופורציונלית למה שקרה במציאות. לכן לעיתים נדרש תהליך מעמיק של שחרור כעסים מהעבר , מהילדות, הבנות חדשות לגבי העבר ויתכן גם לימוד כיצד לתעל את הכעס שלך לנתיבים יצירתיים.

בהחלט הייתי מציעה לך להעזר באיש מקצוע. בין אם זה מטפל פסיכולוגי או מאמן שמתמחה בכך, ישנן גם סדנאות לשחרור כעסים או כל דבר שירגיש לך נכון עבורך, כי לאגור כעסים במערכת שלנו ( בגוף שלנו) זה מתכון להרס מערכות יחסים ולבעיות.

וגם אם הכעס לא יעלם לגמרי בטיפול, הרי שתהיה לך כבר מידה של שליטה עליו, ומידה של מרחק ממנו, כך שהוא לא יוכל להשתלט על חייך.

בהצלחה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו