מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתקשים לתקשרנמרוד11/09/2011
אני וזוגתי, שנמצאים ביחד כבר מספר חודשים, סובלים מבעיה של קצר בתקשורת שגטרמת לנו שוב ושוב לתמקרים של אי הבנות וכתוצאה מזה לריבים. ניסינו לדבר על כך אך מכיוון שלשנינו צורות תקשורת שונות, היא מאד שתקנית ומעורפלת באופן שהיא מסבירה את בעיותיה ואני דווקא דברן ונוטה להתפלסף, נראה שזה לא תורם ואף מפריע לזוגיות. עם זאת אנחנו מאד אוהבים אחד את השני ובטוחים שניתן להתגבר על הבעיה. אך איננו יודעים איך. מה אתם ממליצים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמרוד יקר
עדה מורג12/09/2011אני רוצה להוקיר אותך על האכפתיות לטיב היחסים ביניכם. כל הכבוד שאתה מודע ורוצה לשנות לטובה.
מאחר ואתה הוא זה שפנית אני רוצה לשאול אותך מספר שאלות:
מה לדעתך היה עוזר לבת זוגתך להיפתח?
מה היה עוזר לה להיות יותר בהירה בתקשורת שלה?
איזה שינוי אתה יכול לעשות בדפוסי התקשורת שלך שיתרמו לתקשורת אחרת?
איך אתה היית יכול לתקשר באופן ברור יותר?
יש שני כללים חשובים בתקשורת:
א. הקשבה לבן הזוג .
כשאני אומרת הקשבה זה אומר הקשבה עמוקה מן הלב, להקשיב עד הסוף מבלי
לנסות לנסח כבר את התשובה הבאה בראש שלך...
ב. שפת ה"אני" - אני מרגיש ש..., אני חושב ש.... בצורת תקשורת זו אנחנו לוקחים אחריות על רגשותינו ועל אמירתנו. אין בתקשורת זו שיפוטים על האחר, התנשאות, האשמה וכו. יש אמירה ברורה של מה אני מרגיש או חושב.
אני מאמינה שאם תנקוט בהקשבה עמוקה מן הלב חברתך אט אט תפתח אליך ותלמד לתקשר אחרת.
במקביל אתה יכול לתרום בהירות לשיחה אם תהיה קצר, ענייני ותקח אחריות מלאה על דבריך.
כדאי גם לודא הבנה אצל הצד השני. " האם הבנתי אותך נכון כאשר אמרת ש...?
כל אלה על קצה המזלג....מקווה שתרמתי לך.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)