מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אופי קשהרינת17/09/2011
היי
אני בחורה בת 24 , היו לי שתי מערכות רציניות בחיים ..
השנייה כנראה עומדת להסתיים , מאותה הסיבה .
אני לא יודעת לשמור את הרגשות שלי בפנים מתי שצריך , אני לא יודעת לשתוק או להעביר את זה בקלילות .
בהתחלה תמיד מתחיל הכל יפה , אני מאוד מבינה ופתוחה עם בן זוג .
בשלב מסויים אני הוכפת להיות פרנואית ואישה שמקטרת וכועסת .
יש לי אופי מאוד חזק , שבוא נגיד שהיו לי המון ידים בחיים שטענו שאני בחורה נאה , חכמה ונעימה אבל הם לא היו יוצאים איתי בגלל הקשיחות שלי ובגלל האופי שלי .
לקח לי זמן להבין למה הם התכוונו . איך שהוא תמיד ראו בי כאישה שרשום אלייה זהירות לא להתקרב .
אני לא יודעת לוותר לגבר , אני יוצאת איתו למלחמה , ואפשר להגיד שמתנהגת כמו גבר , בכל ניסיוני מנסה להראות עד כמה אני חזקה וקשה לשבור אותי .
אני יודעת שזה לא נכון , אני מודעת שעם גבר אני צריכה להיות רכה , ולהתנהג כמו אישה ולהיות נשית , לתת לגבר שלי הרגשה של גבריות .
למרות שאני מודעת זה לא יוצא לי , כל פעם אני עושה את אותה טעות .
אחרי קשר אחרון אני נשבעתי שעם גבר הבא שלי אני לא יתנהג ככה , שלמדתי את הלקח , אבל לצערי זה לא קרה .
בן זוגי כרגע נשבר לגמרי (אני מעריכה שביידים שלי)אני יסביר
כשפגשתי אותו אני נמשכתי אליו בגלל הגבריות שבו , כלומר הוא באמת גבר חזק ,והמעשיים שלו גבריים , גם כל מי שמכיר אותו מכבד אותו מאוד ואומר שהוא גבר .
עכשיו שהתחילו כל הבעיות בינינו ,שיש לנו המון חילוקי דעות , אני רואה אותו נהיה כמו סמרטוט , ואפילו אני מעירה לו תפסיק להתנהג ככה תהיה גבר !
אני שומעת ממנו הרבה קיטורים , והוא מתנהג כמו אישה יש לו רצון להתקשר וכל שנייה לפרוק ,ויש לו את השאלות אחרי ריב את רוצה לראות אותי ? בא לך שאני יבוא ?
אני מרוב עצבים אומרת לו , שפעם הוא לא היה מדבר הרבה היה פשוט בא ולא מנדנד לי רוצה לא רוצה .הערתי לו על כך אמרתי לו שיפסיק עם הנדנודים ובמקום זה יעשה במעשים. מגיע שלב ביחסים שאני בכלל , אבל בכלל לא שולטת בכעסים שלי
שזה נורא , זה הגיע לשלב שהרשתי לעצמי לקלל אותו כמה פעמים (אני מדגישה שהוא גדול ממני ב 10 שנים.)ושפגשתי אותו אמרתי זה הגבר שאני יכבד כל החיים . פתאום אני מוצאת את עצמי מקללת אותו ?העם אני אשמה שהורדתי את הכבוד שלו ומרשה לעצמי דברים כאלה ?
אני מרגישה שאני רוקדת לו על הראש , אני אשמה שהגענו למצב הזה?
מצד אחד אני מרגישה מגעיל עם זה , מצד שני פשוט לא יכולה לעצור מלהיות אכזרית כלפיו .חשוב לי לציין שאני אחת שיש לה פתיל קצר אבל אני נרגעת מאוד מהר , וסולחת מהר ולא שומרת טינה , פשוט ברגע של פריקה אני יכולה להיות הכי מגיעלה בעולם .
עוד משהו שרציתי לשאול לא יודעת עם זה קשור לפורום הזה אבל אני ישמח עם תגידו לי למי לפנות - ישנם מצבים שאני שותה אלכוהול והניית מאוד אגרסיבית ,מאוד אבל
אני יכולה להוציא כעסים על כלום ופתאום להיזכר בהכל , העם זה קשור למצב נפשי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת יקרה
עדה מורג18/09/2011ראשית אני רוצה להוקיר אותך על זיהוי ההתנהגות שלך, על המודעות שלך ועל לקיחת האחריות. זה צעד מאד גדול קדימה!
אני מבינה מדבריך שאת בחורה עם הרבה מאד רגשות עוצמתיים (נהדר!) אך את מתקשה לבטא אותם נכון, במינון המתאים מול האדם המתאים. האם הבנתי אותך נכון?
האם ביטוי עוצמתי של רגשות הוא תמיד בתחום הפחות נעים? כעס, קיטורים, ביקורת?
או שמא את מבטאת בעוצמה גם שמחה, רוח שטות ואהבה?
לצניעות דעתי זה מצויין שאת מבטאת את רגשותייך ולא מדחיקה, אך כמובן מומלץ לעשות זאת מתוך התחשבות וכבוד באחר. קשה? אולי....אך הבשורה הטובה היא שאפשר ללמוד זאת ולהתאמן על זה, עד שאנו לומדים לתקשר אחרת...
נקודה נוספת שרציתי להתיחס אליה הן ההגדרות שדרכן את מגדירה את בן זוגך (גבר? סמרטוט?). אני מאמינה שאנחנו פוגשים בני זוג על מנת לרפא את פצעי הילדות שלנו ועל מנת לצמוח למקום טוב יותר.
האם את מצליחה לראות איזה פצעי ילדות בן זוג בא לרפא?
מה מקור המלחמה שאת נלחמת מול גברים?
האם את מרגישה שבהתמודדות מולו את צומחת?
אם כן....המשיכי להיות שם כל עוד את רוצה ויכולה. התמודדות כזו תתרום לך להעשות יותר ויותר מודעות לרגשותיך ולאופן הבעתם ותעזור לך לצמוח.
תזכרי גם רינת שאנחנו לא יכולים לשנות את האחר אלא רק את עצמנו. המפגש איתו נועד כדי שאת תלמדי משהו על עצמך. הוא ישתנה (או לא......) בדרכו ובזמן שיתאים לו.
לגבי האלכוהול אינני מוסמכת לענות לך....אין לי ספק שתמצאי את הפורום המתאים כדי להתיעץ. ברור לי שזה ניתן לטיפול.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)


.jpg)
