לא מסתדרת עם בתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מסתדרת עם בתי
    אילנה
    20/01/2008

יעל שלום, יש לי בת בת 26 ומשום מה היא מתנהגת אלי בצורה עויינת. התנהגות זו נמשכת מאז גיל ההתבגרות. ההתנהגות מתבטאת בכך שהיא מתחצפת, נוזפת בי ומייחסת לכל התנהגות /התבטאות שלי כוונה שלילית.
    כשבתי הגיעה לגיל 20 חשבתי שהגיע הזמן לצפות להתנהגות הוגנת מצידה ואז ביקשתי ועמדתי על כך שהיא תחדל להתחצף אלי. בזמנו די התחשבתי בכך שהיא בגיל ההתבגרות ונראה היה לי שזה שלב הכרחי בהתפתחות והחלטטתי ללכת עם זה ולעבור את זה אתה. עלי לציין שמאז היותה בת 11 אני מגדלת אותה בעיקר לבד למרות שהיחסים שלה עם אביה היו מאוד קרובים והם עדיין כאלו. אז חשבתי כנכון לאפשר לה חופש ביטוי . היום אני מבינה שזו הייתה הטעות שלי. כאמור לקראת סיום השרות הצבאי שלה כאשר עדיין המשיכה בהתנהגותה למרות שהבהרתי חזור והבהר שאני לא מסכימה לספוג עלבונות וחוצפה יותר וכאשר זה עדיין המשיך, הצעתי לה שהיא תוכל להמשיך לגור אתי אם היא תתחיל לשפר את ההתנהגות שלה אליבמידה ולא שתעבור לגור עם אבא שלה. היא בחרה לעבור לגור אתו. אני יודעת שעשיתי כמיטב יכולתי וגידלתי אותה על הצד הטוב ביותר. בסך הכל היא ילדה טובה ואהודה, מאוד מקובלת נעימה ומנומסת. שנים אני מנסה להבין ממנה מה הסיבה ליחס הזה. זה הוא קשר חולה ואני מנסה להבריא אותו אך ללא הצלחה. אין טלפון שלא מסתיים בריב זה הגיע לכך לכך שהצעתי לה לעבור לתקשר בכתב באימייל או ב - SMS עד כדי כך הרגשתי רע בכל שיחה ולא משנה מה אמרתי, מה שלא אמרתי לא היה טוב. לפני כ 5 חודשים היא נישאה לבחור מקסים אחרי שמונה שנים חברות שמתוכם שנתיים גרו אתי . העויינות שלה המשיכה אז וגלשה לפסים שהיא רצתה את אשת אביה בחופה, היא רצתה ששמה יופיע בהזמנה בהורי הכלה, היא לא רצתה שאבוא אתה למקווה. אני הבעתי את התנגדותי וכ שאמרתי שלא אעמוד אתה תחת אותה חופה החליטה שאיש מההורים לא יהיה בחופה בסופו של דבר חזרה בה והסכימה שאשת אביה לא תעמוד בחופה. אחרי שהבהרתי לה בכאב רב שלא אגיע לחתונה אם שמה של אשתו יופיע בהזמנה היא הציעה שבהזמנות שהיא מקציבה לאביה היא תרשום את שמה ואילו בהזמנות שלי - לא. הסכמתי שהיא תעמוד בקבלת פנים עם בעלה ואתי. אני לא מבינה ולא מצליחה לשמוע מבתי מאיפה כל העויינות הזו ולא פעם הצעתי לה ללכת אתי לטיפול אך היא סירבה. אני לא יודעת מה עוד לעשות . אשמח לקבל עצה ממך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מסתדרת עם בתי

הוספת תגובה

• אילנה יקרה

יעל צ'רניאק
    21/01/2008

אני שומעת את הכאב שלך ואת הרצון לשפר את הקשר ואת התקשורת בניכן

הרבה פעמים ביחסים בין שניים, אנו מצפים שהצד השני ישתנה .
    אני מאמינה שהיחידים שיכולים להשתנות זה אנחנו, כיוון שאנו רוצים בשינוי.
    אולי הצד השני ישתנה בעקבות כך, אין בטחונות פה, אך לרוב זה מאפשר יצירת תקשורת אחרת ומשפר גם את היחסים.

לכן, הייתי רוצה לשאול אותך לגבי ההוויה שלך בתקשורת איתה.
    מי את בקשר איתה?
    איזה מן אדם את בקשר עם בתך?
    איזה אדם בתך רואה שהיא מרגישה שהיא יכולה לדבר אליך בצורה נוזפת ומתחצפת?
    כשאני אומרת הוויות אני מתכוונת לדוגמא ל: אוהבת, ביקורתית, חזקה, חלשה, רגישה, מתלוננת, מאוכזבת, אכפתית, נהנית, שמחה, עוצמתית וכו'
    נסי להתבונן מתוך איזה הוויות את מתקשרת כיום עם בתך, מצאי 5-3 הוויות.

בשלב השני, הייתי מזמינה אותך גם לדמיין איזה סוג של יחסים היית רוצה ליצור עם בתך,
    איך זה יראה במציאות, איך תדברו , כמה תפגשו, איזה אוירה תהיה בפגישה , איזה קשר יהיה בינכם, הרשי לעצמך לדמיין את המצב הטוב ביותר שאת רוצה.
    שימי את המיקוד שלך על מה שהיית רוצה ליצור עם בתך, נסי לשחרר את התסכול והציפיות שיש לך ולבנות יחסים נקיים ושונים בדמיונך.
    ככל שאנו משקיעים יותר מחשבה בשלילי הוא מתכבר וככל שאנו משקיעים יותר מחשבה בבניה של משהו חדש חיובי הוא מתגבר. זה לא קסם, זה קורה בקצב שלו - אבל זה קורה!

מי תהיי בקשר עם בתך בסוג היחסים שאת רוצה ליצור איתה? איזה אמא בתך תראה אז? איזו הוויות תבטא אילנה אז, מצאי 3-5 הוויות חדשות?

השינוי האמיתי הוא שינוי בהוויה , על מנת ליצור שינוי שיחזיק לאורך זמן משהו בסיסי במי שאת צריך להשתנות.
    חשבי מה יאפשר לך לעשות את השינוי, איזה חוזקים בתוכך תוכלי לגייס לשם כך.
    אולי את יכולה לחשוב על משהו או מישהו שיכול לתמוך בך ולעזור לך לעשות השינוי.

דבר נוסף שהייתי מציעה לך הוא לכתוב, כתבי לעצמך בלי שאף אחד יראה את כל מה שיש לך לאמר על היחסים בינכם, הכתיבה משחררת. על הנייר את יכולה להוציא את הכל! אף אחד לא צריך לראות את זה אבל זו דרך נהדרת להוציא מעצמך את הכעס , את המחשבות ואת התסכול שוודאי מעסיק אותך לא מעט.
    כתבי גם מה את אוהבת בבתך, המיקוד בצד החיובי של בתך במה שאת אוהבת בה, יעזור לך לשנות את המיקוד מהשלילי לחיובי.
    האם אמרת לבתך שאת אוהבת אותה?
    מתוך מה שאת כותבת נראה שאת מאד אוהבת את בתך - אמרי לה זאת! בלי לצפות לשום תגובה ממנה. פשוט הגידי לה מהלב שלך אליה את כל הדברים הטובים שאת מרגישה כלפיה.
    אין אדם בעולם שלא שמח לשמוע שאוהבים אותו!
    שחררי את התוצאה ואמרי לה את הדברים החיוביים שאת מרגישה כלפיה, קודם כל בשבילך... וגם בשבילה.

מקווה שעזרתי , שיהיה לך בהצלחה!
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו