שלום יעל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום יעל
    שרון
    20/09/2011

אשמח לקבל הצעות על מנת להתגבר על נושא שמאוד מפריע לי בתקופה האחרונה. יש לי בן זוג מדהים, שנינו גרושים עם ילדים, אנחנו ביחד כבר כמעט שנה. בתחילה היו בעיות בקשר, הוא לא היה שלם לגבי הקשר, אך עברנו הכל וכיום אני יכולה לומר שאני מרגישה מאוד נאהבת, יש בינינו שותפות מדהימה ואהבה גדולה. לפני כחצי שנה (בערך בתקופה בה הרגיש לא שלם לטענתו) הכיר מישהי. חברי אדם מאוד פתוח וחם ויש לו המון חברים וחברות. אני יודעת שיש לו גם ערכים שאחד מהם הוא נאמנות. יחד עם זאת, משהו בבחורה הזאת לא נותן לי מנוח מהרגע הראשון שראיתי אותה בפייסבוק שלו. זה התחיל בהערות שכתבה לו על הקיר, שאינן משתמעות לשני פנים ומודיעות לו כמה היא רוצה אותו, שיחות טלפון ואפילו פגישה לכוס קפה פעם אחת. כששאלתי אם הוא נמשך אליה אמר שהיא מאוד יפה בעניו, אבל לא יקרה ביניהם כלום, ללא קשר אליי. כשהרגשתי שזה כבר מוגזם ואני לא מוכנה לראות את ההודעות האלה בפייסבוק הוא הסביר לי שאין ביניהם כלום, שכן, הוא מודע לכך שהיא מעוניינת בו. אמר שהיא אובססיבית. ביקשתי ממנו שינתק את הקשר איתה.הוא עשה זאת לטענתו, אך היא לא הרפתה, וכך למעשה הקשר לא נותק. הם החלו לנהל שיחות טלפון, במהלכן סיפרה לו שהיא חולה בסרטן. הוא דיבר איתי על זה ואמר שהוא רוצה להיות שם לצדה, לפחות בשיחות, מרגיש שהוא יכול לעשות הבדל ולתמוך בה. נכנסתי לפלונטר, לא יכולתי לסרב. לפני כשבועיים הוא הלך למסיבת יומולדת שערכה. מאז אני בסרטים. פחד ענק משתלט עליי. אני מרגישה מאוימת. (אציין כי הקשר הקודם שלי שהיה אהבה ענקית נגמר בבגידה מצידו, דבר שלא העלתי על דעתי).

בן זוגי כיום הבין את פחדיי, ניסה להרגיע אותי, אמר שהוא עצמו לא יודע מה לעשות ושהיא מפתחת בו תלות והקשר איתה מתחיל להעיק עליו. חוץ מהוריה וממנו אף אחד לא יודע על מחלתה. היא מתקשרת אליו כמה פעמים ביום, גם באחת בלילה כשהוא איתי. הוא לא עונה, אך כל דבר כזה מוציא אותי משלוותי ואני ממש נכנסת לחרדות. אני במתח, אין לי תאבון והאמת שלמרות מחלתה והרצון שלי בהתחלה לעזור לה, זה התחיל להיות לא מקובל עליי. הרגשתי שזה פוגע בי. כששאלתי אותו אם ברור לו שהיא רוצה אותו הוא ענה שכן. גם אמר שהוא יודע שהיא מנצלת את המחלה שלה כדי להתקרב אליו. אמר שהוא מצטער על מה שזה גורם לי. שאם זה היה הפוך לא היה מסכים לכך. יש לי גם חוסר ביטחון ואני מודעת לכך. אך עדיין, אני לא רוצה שהקשר יתנהל. הגעתי למצב שהצבתי אולטימטום. או אני או היא. מצב שאני מרגישה איתו מאוד לא בנוח. הוא אמר שינתק את הקשר. הוא עצמו אמר כששאלתי מה יקרה אם היא תתקשר (שזה ברור שיקרה) אמר שיאמר לה שוב. ברור לי שהיא כבר יצרה קשר שוב. מצד אחד אני מרגישה רע לשאול כל הזמן כי זה כאילו אני לא סומכת עליו. מצד שני אני שואלת את עצמי כל הזמן מה קורה ומרגישה מאוימת. האינטימיות שנוצרה ביניהם מאיימת עליי. לא יודעת איך להניח לזה ולהוציא את זה ממחשבותיי. מפחדת שזה יגרום לו לשקר לי. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום יעל

הוספת תגובה

• שרון יקרה

יעל צ'רניאק
    21/09/2011

אני רואה שאת מסתכלת על הסיטואציה ממקום בוגר וגם רואה את האחריות שלך בסיפור.
    ואת שואלת איך להניח לזה ולהוציא את זה ממחשבותייך...
    אני מאוד מעריכה את המודעות ואת הרצון שלך לקחת אחריות על מה מה שאת יכולה לעשות, ואני חושבת שזו הדרך הנכונה להתמודד עם הסיטואציה המורכבת הזו.

אני מציעה לך לקחת עוד צעד מתוך התבוננות שלך על:
    1. ההשלכות של הבעיות בתחילת הקשר, שהוא הכיר את הבחורה.
    2. מה שיש בינכם: את מרגישה מאוד נאהבת, יש ביניכם שותפות מדהימה ואהבה גדולה. נאמנות. הוא פתוח, מבין את פחדייך, מנסה להרגיע אותך, מוכן לסיים את הקשר איתה.
    3. הפחד שמשתלט עלייך, שאולי קשור לבגידה בקשר הקודם שלך.

כיוון ראשון של התבוננות הוא על ההויה שלך בקשר:
    מי את כשאת איתו?
    מי את בזמן שאתם לא יחד? (פיזית באותו מקום)
    באיזו הוויה את נמצאת מולו? אוהבת, פוחדת, מרוחקת, מאויימת, מוטרדת...

אנו לוקחים את המצב הנתון כפי שהוא ולא מתווכחים עם המציאות כי אין בזה טעם, השאלה החשובה היא ברגע זה ממש, מה את בוחרת להמשיך וליצור... מי את בוחרת להיות מרגע זה ואילך ומהן ההשלכות של זה על הקשר בינכם.

לדוגמא: אם את מאויימת ומרוחקת... איך את מתנהלת מולו? סגורה... מתלוננת... מתוסכלת...
    אם את אוהבת, איך את מתנהלת מולו? פתוחה, משתפת, נותנת חופש ומרחב...
    תבדקי באיזו הוויה את נמצאת מולו בהתנהלות בינכם.

בדקי באיזו הוויה היית רוצה להיות ואיך זה היה נראה אם היית מתנהלת מתוך ההויה הזו?

נקודה נוספת שאני רוצה להציע לך היא להתבונן מבחוץ על הסיטואציה ולראות האם ומתי במהלך הקשר את נעלמת לעצמך ונתת ל"מצב" לנהל אותך? האם את מזהה את הרגע בו אפשרת לבחורה להשתלט לך על חייך? ואני מדגישה את העובדה שאת אפשרת לה או למצב לקחת ממך את הכוחות שלך! כי זה בידיים שלך!
    כי ברגע שאת רואה את זה, את בשליטה שוב ואת יכולה לחזור להיות בשליטה על עצמך! כי זה בחירה שלך!
    מה תוכלי לעשות כרגע כדי להחזיר את עצמך לעצמך?
    לחזור למרכז שלך? לביטחון שלך, להערכה שלך לעצמך, למיוחדות שבך...
    מהי הצמיחה שלך כאן? עם עצמך!

יש לך מה לגלות על עצמך ולצמוח דרך הסיטואציה הזו, ככל שתעמיקי להתבונן ולצמוח מתוך הסיטואציה, כך תהייה חזקה יותר ובטוחה יותר ותחזירי לעצמך את השקט הפנימי

שיהיה לך בהצלחה, ואת מוזמנת לשוב ולשתף
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שרון
    21/09/2011

את מדהימה.
    הייתי רוצה לשוחח איתך
    כדי להבין דברים קצת יותר לעומק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה

יעל צ'רניאק
    25/09/2011

את מוזמנת ליצור קשר
    שנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו