הדבר הנכון..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדבר הנכון..
    תות
    12/11/2011

היי,
    כבר כתבתי פה בעבר ואתן ממש מדהימות אז תודה רבה!!
    אני אספר את הסיפור בקצרה ואשמח לשמוע מה דעתכם: אני בת 30 ובן זוגי קטן ממני ב-4 שנים . היה לנו קשר מדהים שנמשך כמה חודשים ואז נפרדנו (הוא ממני) כי לא היה בטוח ברגשותיו אלי . תקופה של חודש וחצי לא דיברנו בכלל ואז יום אחד בהיר הוא התקשר אמר שמתגעגע ורוצה שנחזור- חשוב לציין שבמשך החודש וחצי האלו הייתי שבורה לא תפקדתי בכלל -אני אוהבת אותו ומאוד קשורה אליו הרבה מעבר לכל בן זוג שהיה לי הוא החבר הכי טוב שלי ואני שלו -ככה הרגשתי. אז די בקלות חזרנו ואחרי כמה חודשים כמובן עם רצון גדול שלי הוא הציע שנעבור לגור ביחד ואחרי חודש חזר בו מההצעה-הוא הסביר את זה בזה שהוא לא יודע והוא מרגיש שהוא צריך עוד זמן בשביל להחליט היה לי מאוד קשה ואחרי שבועיים מאוד קשים החלטתי שבסדר אתן לו עוד זמן ( בזכות הייעוץ שקיבלתי ממכן שכל אחד צריך זמן ויכול להיות שזה מה שהוא צריך) במשך התקופה הזאת העלתי את הנושא די הרבה בעיקר רציתי לרדת לשורש הבעיה (אנחנו זוג שמדבר על הכל ללא חוסמים כל מה שמפריע אומרים לא שומרים בבטן) הוא זרם איתי וזה לא הפריע לו לדבר על זה אבל אף פעם לא באמת נתן לי תשובה- אולי כי הוא באמת לא יודע להסביר עד שלפני חודש בערך הוא אמר לי שהוא חושש שלא נסתדר -אבל איך נדע אם לא ננסה??? מפה לשם אמרתי את כל והסברתי שלפעמים עושים צעד בחיים שחוששים ממנו אבל צריך לעשות את זה בשביל להתקדם . הוא לא הבין את זה ולא עשה עם זה כלום - נשאר בשלו- לא רוצה כרגע לעבור לגור איתך אני חושש ממה שיהיה וזה המצב. אחרי שבועיים של התלבטויות העלתי שוב את הנושא והבנתי שאין וזה לא מגיע לשום מקום-העמדתי אולטימטום שאו שעוברים לגור ביחד או שנפרדים כי ככה אי אפשר להמשיך- הרגשתי שזה כל כך מפריע לי שככה בזוגיות ועם כל המאמץ שאעשה אני לא יכולה להמשיך . חשוב לי להגיד את זה שכל פעם שממש דיברנו על הנושא בצורה רצינית שאלתי אותו אם הוא רוצה להפרד הסברתי את הרציונל - שאני לא לחוצת חתונה אבל אני כן רוצה לדעת בגילי שאני בזוגיות בריאה ולא סתם מבזבזת את הזמן שאני אוהבת אותו ומוכנה לחכות אבל רוצה לדעת תאריך יעד. אז לא הייתה לו תשובה בשבילי ונפרדנו. מאז עבר שבוע וחצי לא דיברנו בכלל- אני חושבת שזה הדבר הנכון לעשות ושאם הוא באמת יאהב אותי הוא יחזור- אבל ההרגשה שלא אהיה איתו יותר ממש קשה לי- האם יש משהו לעשות או שפשוט לחכות ואז יש 2 אופציות או שנחזור והכל יהיה מושלם או שאמצא מישהו אחר שאהיה מאוהבת בו- ובזה אני בספק יש בי משהו שחוסם אותי מאפילו לדבר עם גברים אחרים (כאילו יש לי כעס לכל הגברים בעולם! ) אולי אני צריכה ליצור איתו קשר שידע מה עובר עלי ? אני יודעת שלו קשה שהוא לא ממש מדבר על זה עם חברים או משפחה, אני חושבת עליו כל היום לא משנה איפה אני . כל תשובה תעזור בדכ אני מקשיבה לייעוץ שאתן נותנות פה- גם מסיפורים אחרים .
    תודה רבה,
    תות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדבר הנכון..

הוספת תגובה

• תות יקרה

עדה מורג
    14/11/2011

קודם כל תודה על ההוקרה שלך, אנחנו מנסות תמיד לתת מעצמנו את המיטב בכיף!
    ולגבי עניינך......
    אני מאד מבינה את הצורך שלך להיות בטוחה בזוגיות וליצור לעצמך סוג של ודאות.
    נראה שניסית להיות סובלנית לקצב שלו בתחילה אך זה לא קידם את הקשר לשום מקום חדש.
    אני בכל זאת חווה מדבריך סוג של לחץ:
    את לא לחוצה על חתונה אך את כן לחוצה על מגורים משותפים
    את לא לחוצה על חתונה אך בכל זאת מזכירה שאת כבר בת 30 והוא צעיר ממך...
    את ממש לא לחוצה אך מעמידה אולטימטום שגורם לפרידה.
    ובפרידה את סובלת...קשה לך בלעדיו.

עד עכשיו רק שיקפתי את תאורך...ואולי מתוכו תביני יותר מה את באמת רוצה..
    מה את רוצה מהקשר הזה?
    האם הוא אכן נסיך חלומותיך?
    האם הוא אכן החבר הכי טוב שלך?
    האם החבר הכי טוב שלך יהיה גם בן הזוג האידיאלי עבורך?

איזו מין זוגיות את רוצה לעצמך?
    האם תיתכן בשבילך זוגיות ללא מגורים משותפים? (לפחות כל עוד אין ילדים.....)
    איזו מן תקשורת קיימת ביניכם?
    האם נהניתם מהקשר או שכל הזמן הייתם מוטרדים ב"מתי השלב הבא"?

תות יקרה, יחסים משתנים ומתפתחים כל הזמן.....לפעמים הם משתנים ונפסקים.
    השאלה החשובה שאת צריכה לשאול את עצמך זה עד כמה את אוהבת אותו? עד כמה תהיי מוכנה להיות סובלנית לתהליכים שהוא עובר? ובעיקר תשאלי את עצמך האם את עדיין צומחת בתוך הקשר הזה או שמא את רק עסוקה ב"להבטיח את העתיד"?

האם זה יאכזב אותך אם אומר לך שאין תעודת ביטוח או אחריות בשום קשר? קשרים קמים או נופלים בהתאם לתהליכי ההתפתחות של כל צד ובהתאם להשקעה המודעת שלנו בקשר. (מזמינה אותך גם לבדוק לעומק את "הכעס שלך על כל הגברים בעולם" )

אם נראה לך שאת עוד רוצה להתנסות ולצמוח איתו, כן! שתפי אותו במה שעובר עליך ותתעניני בשלומו....אך תבואי נקייה נטו- ללא ציפיות, דרישות או תאריכי יעד.
    תנסי לזרום ממקום פתוח, ממקום מקשיב ואוהב.
    מערכת יחסים היא לא פרויקט מתוזמן עם תאריכי יעד...זו ישות זורמת, מתפתחת, משתנה וזהו מגרש משחקים נפלא להתפתחות אישית.

בהצלחה!
    עדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו