מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת זוג אובססיביתמיקי25/12/2011
שלום למומחים
יוצא עם בחורה במשך כשנה. ושוקל להפסיק את היחסים. הסיבה היא נטייתה לאובססביות כלפיי.
יש לציין שאבא שלה סבל מהתמכרויות.
אפשר להגיד בערך מה הן הנקודות מהן אפשר להסיק שהיא סובלת מאובססיות?
זה הגיע למצב שהיא רדפה אחריי עם רכב, חיפשה אותי רגלית בכל מני מקומות בעיר והביכה אותי ליד חברים - כ- 4 פעמים במספר.
העריצה אותי עד כלות...כל מה שעשיתי אפילו הדברים הפשוטים זכו להערצה קצת לא נורמלית והיא בטלה עצמה לחלוטין בשבילי. הרבה מעבר לרגיל.
מה דעתכם? זו אובססביות? אילו עוד מאפיינים נמנים עם אופי שכזה?
מה נחשב ללא נורמלי?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייל היקר
יעל צ'רניאק25/12/2011לא הייתי רצה לקטלג אותה , מה נורמלי ומה לא...
בכל זאת אתה מתאר בעיה של אובסיסיביות, הערצה וביטול עצמי
אלו דפוסי התנהגות בהחלט לא בריאים במערכת יחסים.
אובססיביות כזו נשמעת כדפוס התנהגות, השאלה היא עד כמה היא מודעת לו ורוצה לשנותו.
האם היא מודעת לכך, האם היא מטפלת בעצמה, עובדת על עצמה?
האם אתה אוהב אותה? רוצה להיות שם בשבילה ולתמוך בה לעזור לעצמה?
ללא ספק כדאי לבחורה לעשות איזושהי עבודה על עצמה, טיפול , אימון , כדי להעריך את עצמה, לכבד את עצמה ולראות את מי שהיא ולא לבטל את עצמה. אבל זה שלה.
לך יש בחירה, האם אתה רוצה לסיים את הקשר איתה בשל התנהגותה? או להיות שם עבורה ולתמוך בה?
אם נניח שאנחנו אחראים למרחב שלנו ולאנשים שנמשכים אלינו, הייתי מתבוננת איתך גם על הרעיון שאתה באיזו שהיא רמה, מודעת או לא, בחרת למשוך אלייך ולהיות עם מישהי שמעריצה אותך עד כלות עד כדי אובססיה לדבריך... במילים אחרות משהו בך נמשך ומשך קשר כזה לחייך. שווה להתבונן בזה כדי שזה לא ישוב .
שאלה להתבוננות עבורך בהקשר זה יכולה להיות:
איזה אדם הוא זה שבמרחב שלו יש בת זוג אובססיבית? אדם שהוא...
אנחנו תמיד מסתכלים גם על הצד שלנו בכל סיטואציה, מהו אם כן השיעור או המסר שלך מהיחסים הללו, מה אתה למד מהם? מה תוכל לשנות בעצמך?
שיהיה לך בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)