מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דרושה עזרה!דנה12/02/2012
אני לא בטוחה שזה המקום ושכאן אמצא את ישועתי אבל חשוב לי לשתף ולהאמין שאולי יקום איזה צדיק וייעץ לי.
"בחיי שלא הבנתי כמה הנושא של קניית דירה הופך להיות רגיש ברגע שמתחתנים. מסתבר שלא קראתי את הספר "דברים שעושים אחרי שמתחתנים" ולכן, אחרי שהתחתנתי בגיל 30 בערך, לא הבנתי מה הלחץ להתחיל לחפש דירה לקניה. לבנות את העסק שלי נראה לי דבר הרבה יותר חשוב"
הציטוט הזה נלקח מתוך פוסט שקראתי והרגשתי כאילו בעלי כותב את מילים אלו.
אני מאוד רוצה לקחת משכנתא ולקנות דירה שתהיה סוף סוף בבעלותי אך בעלי (בניגוד לסוף הטוב של הפוסט) לא מוכן לשמוע על כך. מבחינתו העסק שלו הוא מקום ראשון כרגע (אפילו לפני הילדים). המצב כל כך קשה שהוא אפילו לא מוכן להגיע איתי ליועץ בבנק. אני נתקלת באטימות מוחלטת מצידו ובאמת שאני אובדת עצות. אפילו ההורים שלו דיברו איתו, חברים ומי לא, אך הבן אדם בטוח בצדקתו.
מה עליי לעשות? אנחנו כבר בני 35, לא צעירים כמו שהתחתנו, נשואים כבר 8 שנים. אם לא עכשיו משכנתא אז מתי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרושה עזרה! - תגובה
עדה מורג12/02/2012דנה יקרה,
אינני יודעת אם אוכל לעזור לך בעניין המשכנתא...זו לא בדיוק המומחיות שלנו פה.
אך אנסה - אם תרשי לי - להאיר את דרכך בענייני תקשורת זוגית.
מתוך התאור שלך אני מבינה שבעלך נמצא תחת לחץ צולב מכמה כיוונים:
הרצון שלו להצליח בעסק, הרצון שלך לקחת משכנתא והלחץ של ההורים שמוסיפים על שלך.
מבלי להיכנס לשיקולים של מי צודק , אני מזמינה אותך להיכנס לנעליו ולנסות לחוות איך היית מרגישה את תחת לחץ צולב שכזה.
בנוסף הייתי מזמינה אותך לייצר סיטואציה של שיחה נינוחה , רק את והוא, בשעה ובמקום נוחים ונעימים ולנסות לשוחח כפי שהיית משוחחת עם חברה קרובה: בלי לחץ, בלי האשמה, בלי דרישות, בלי כעס. לכי לשיחה בכוונה להקשיב לו מעומק הלב מדוע הוא כל כך מתנגד למהלך של קניית משכנתא, מה הנימוקים שלו, מה הפחדים שלו.
ואת מצדך, תבקשי ממנו להקשיב לך באותה צורה ונסי לשתף את הצורך שלך, את הרצון שלך, את ההרגשה שלך.
דנה יקרה, זוגיות לא נבנית רק מרכוש משותף אלא בעיקר ממה שאנחנו שמים במרחב הזוגי: חמלה, אהבה, הקשבה, שיחה פתוחה, שיתוף ושותפות, חברות וכן, לפעמים גם ויתור למען החלום של האחר.
מאחלת לך זוגיות נהדרת, עם או בלי משכנתא. בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מקסימה- עדה
עדי13/02/2012מסכימה עם כל מילה של עדה ומאמצת לי, באופן כללי חושבת שדברים שנעשים מתוך לחץ הם לא מניבים תוצאות חיוביות במיוחד...אבל זה תלוי ב1001 גורמים, אני מציעה לך לשבת לדבר עם בעלך על העניין, יכול להיות שבאמת כדאי לכם לדחות את העניין כלכלית ומנטלית ואולי לא, זה תלוי בכם ובמצכם הכספי בעיקר. ואם את רוצה לפרק את זה לגורמים ולבדוק את העניין לעומק יש מדריכים מעולים שאני אישית נעזרתי בו, אולי זה ייתן לך קצת קנה מידה אם יש באפשרותכם לקחת משכנתא ולרכוש דירה או שאולי כדאי לחכות עם זה קצת...
בכל מקרה, בהצלחה בזוגיות, כמו שעדה אמרה עם או בלי משכנתא...:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מקסימה- עדה - תגובה
עדה מורג13/02/2012תודה עדי על הפירגון.....
היות ואנחנו לא מאפשרים פירסום בפורום אני מבקשת ממך להוריד את הלינק לטפחות נדל"ן , אחרת נאלץ להורחד את תגובתך וחבל.....תודה מקרב לב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)