מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קבלת נקודת מבט אחרתלירי22/02/2012
שלום רב!
אני אלמנה מזה שלוש שנים, לאחר 38 שנות נישואין טובים לחבר הראשון שלי.
לאחרונה הכרתי גבר, בערך בגילי ( אנו בשנות ה60 המוקדמות). אפשר לומר שטוב לנו יחד גם בחלק הזוגי וגם כיף לשבת לדבר ולצחוק.
בתחילת הקשר הוא מאד רצה לעבור לגור איתי ואני הבהרתי לו חד וחלק שזה לא יקרה כי אני לא רוצה לגור עם אף אחד.
אני במצב כלכלי טוב והוא טוען שמצבו הכלכלי רע מאד. לפעמים שיחת טלפון בבוקר נפתחת בהודעה שהיום הוא הולך לקחת הלוואה מהבנק,או שהוא מבקש שנפסיק את שיחת הטלפון בגלל "עלויות", או שהוא מציע לנסוע לטייל היום כי בשבוע הבא הדלק מתייקר.זה ממש לא כיף לפתוח ככה את הבוקר.
בכל התקופה הזאת לא בילינו אף פעם במסעדה או בבית קפה (פרט לשתי הפגישות הראשונות בהן שתינו תה ואני שילמתי את חלקי, אמרתי לו שבכל הוצאה שתהיה אני מתעקשת לשלם את חלקי) הוא טוען שהאוכל במסעדות ובבתי הקפה לא בריא ושהוא ממש לא אוהב מסעדות ובתי קפה, לכן אנחנו מבלים בחיק הטבע ואני תמיד דואגת להביא כיבוד.
נראה לי קצת מוזר שאדם ממש לא אוהב מסעדות והחלטתי לבדוק את הדבר, הצעתי להיות זאת שתזמין ותשלם במסעדה הוא מיד הסכים ושאל כמה פעמים מתי הולכים למסעדה אז אמרתי לו שאני לא רעבה. זה ממש דחה אותי ורציתי לסיים את הקשר כי קשה לי לקבל שגבר רוצה שאישה תשלם עבורו וזאת כשהוא יודע שאני אשלם את חלקי.
לא הפסקתי את הקשר כי יש בו גם דברים טובים.
מה שהכי מפריע לי זה שהוא כל הזמן טוען שאני מיליונרית ( ואני רחוקה מכך מאד) ואילו הוא אדם עני.( אני בספק גדול שכך המצב כי יש לו רכב ורכוש ששווים כסף ולא יכול להיות אדם עני ומסכן שמחזיק רכב, הוא גם מתלבש יפה) ועוד הוא אומר שאם זה היה הפוך, כלומר אם היה לו כסף הוא היה נותן ועוזר. אני ממש לא אוהבת שהוא מתחיל לספר לי על הבעיות הכלכליות והחובות שלו והצעתי לו שלא נדבר על כך . הוא טוען שאני חברה שלו ולמי הוא יספר אם לא לי? (אבל הוא לא בעלי אנחנו מכירם 3 חודשים )
החלטתי לפתוח את הנושא ולהתעמת איתו, אמרתי לו שהדיבורים על כך שאם היה לו הוא היה נותן ומי שיש לו צריך לתת מאד מפריעים לי כי אני מבינה מכך שהוא רוצה שאני אתן לו.ואני לעולם לא אתן כסף לאף אחד, גם כי אין לי עודף כסף וגם כי אתן רק לבני משפחתי, כמו שצריך להיות.הוא טען שהוא ממש נעלב ושאני מפרשת לא נכון את הדברים.הצעתי לו שנפסיק לדבר על נושאים כספיים. .על הרקע הזה יש בינינו נתק.
מבקשת לקבל פרספקטיבה נוספת מאנשי הפורום.
בתודה מראש
לירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירי יקרה
עדה מורג22/02/2012אני מאמינה שלכל מפגש אנושי יש משמעות עמוקה יותר מעבר למה שנראה על פני השטח.
השאלה הבסיסית שאת צריכה לשאול את עצמך היא:
מה אני לומדת מההתמודדות הזו מול הגבר הזה?
מה הקשר בין כסף ומערכות יחסים? האם אני צריכה לצמוח בהקשר הזה?
ומעבר לזה:
איזו מין זוגיות אני רוצה?
מי הוא עבורי גבר אידיאלי? איזה תכונות יש לו?
האם הגבר הנוכחי עונה על הצרכים שלי? על הרצונות?
מה אני מוכנה לתרום בזוגיות החדשה שאבנה?
כאשר יהיו לך תשובות בהירות.....את תביני לבד מה עליך לעשות.
ההמלצה שלי עבורך היא להיות בזוגיות שניה רק אם היא יש בה חברות, אהבה, כיף והנאה או/ו את נמצאת במצב של צמיחה ולמידה.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירי יקרתי
mosha23/02/2012את לא סיפרת איך הקשר הרגשי בניכם.....יש לי הרגשה שהבחור פשוט נצלן וחסר כבוד
אני לאבנתי ממך שיש אהבה באויר..פשוט משעמם לך ורוצה בין זוגץץץלדעתי את ראויה ליותר ממנו תנסי יש אתרי הכרויות איכותיים בהצלחה אישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות
לירי24/02/2012שלום לך ייחודי
בהקשר לתגובה שלך, יש בינינו פירגון וגם כיף לנו יחד הן בחלק האינטימי והן בכלל. הוא לא אדם רע ואני מחבבת אותו ++ אולי אפילו אוהבת,אבל הדיבורים הבלתי פוסקים על כך שלי יש ולא אין ומי שיש לו צריך לתת לאחרים וכל הזמן לדבר על עלויות והוצאות והלוואות, וגם לחטט ולתחקר מה , כמה ואיפה יש לי, סליחה, אבל אני לא לשכת הסעד ולא ביטוח לאומי. אם אדם שצועד בעשור השביעי לחייו לא דאג לעתידו אז יש לו בעיה.ואם אני ובעלי המנוח חסכנו ודאגנו לעתידינו אז דאגנו לעתיד שלנו ולא של אחרים.
את מבינה?
כנראה שהוא חושב שאני מאוהבת בו נואשות מכיוון שאין לי ניסיון ואני נאיבית ותמימה והוא הגבר השני שלי, אבל זה לא אומר שאני גם טיפשה וכאן הטעות שלו.הוא מחכה שאני אצור קשר וארצה לחזור ואז הוא יכתיב את התנאים שלו. אבל לא רק שאני לא אצור קשר, אני גם לא הולכת יותר למקומות שאני עלולה לפגוש אותו שם.
יש גבול לכל תעלול.
ועוד דבר
בדרך כלל אנשים שבאמת אבל באמת אין להם לא מכריזים על כך השכם והערב, הם די מסתירים ואפילו מתביישים בכך. ולפי מה שראיתי הוא לא ממש מת מרעב.
פשוט חבל לי כי יכל להיות לנו קשר מאד יפה אבל אם זה המחיר אז חבל"ז.
שבת שלום
לירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקירה אותך על...
עדה מורג26/02/2012לירי אני בהחלט מוקירה אותך על הבהירות שאת משדרת.
את יודעת בדיוק מה את לא רוצה ואת יודעת שאת ראויה ליותר.
מזמינה אותך שוב להגדיר בדיוק מה את רוצה לקראת זוגיות שניה ולהתכוונן אליה מכל הלב. אני בטוחה שאת יכולה לזכות בזוגיות שאת רוצה.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עדה
לירי28/02/2012לעניין הזוגיות, אני היום בשלב כזה שאני מחפשת בעיקר חבר טוב להמשך הדרך.מישהו שאני אוכל לסמוך עליו, לבלות איתו ולאהוב אותו.
.אני באמת לא צריכה איזה קמצן שייבב לי על ה"מסכנות" שלו....ושינסה לנצל אותי. הגבר הזה כנראה באמת מאמין שאני מאוהבת בו והוא בטוח שאני אצור איתו קשר אחרת הוא לא היה "נעלב" כשהתעמתתי איתו. אם אני מסכמת את התקופה שהיינו חברים אז זאת היתה תקופה נהדרת גם עבורי וגם עבורו, תרמנו ולימדנו אחד את השני המון דברים., לא הפריע לי שהוא כל כך קמצן כי אינני מצפה לכלום, אבל גם לא להיפך.
הבעיה היא שבאמת אין לי ניסיון הכרתי את בעלי המנוח בצבא ונישאנו צעירים ורק עכשיו לאחר שלוש שנות אלמנות אני מרגישה שלא כל כך כיף להיות לבד למרות שאני אישה שלא משתעממת אף פעם.
הבעיה היא שאינני רגילה להיות אישה פנויה ולכן ה"קודים" של הפו"פ אינם מוכרים לי.
אשמח לקבל רעיונות.
לירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירי
mosha27/02/2012יקירתי (אני גבר) לעניננו יש די גברים נחמדים לחוות זוגיות טובה יותר ....מתקדמים ולא ניתקעים........בהצלחה שתפי אותי איך מסתדר לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ייחודי
לירי28/02/2012סליחה שלא השגחתי בכך שאתה גבר. אני בינתיים לוקחת פסק זמן להתאוששות מהאינטנסיביות של הזוגיות הקודמת ( נהגנו להפגש בין 3 ל 4 פעמים בשבוע ולשוחח שעות בטלפון) ובקרוב ארצה להכיר מישהו נחמד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירי
mosha29/02/2012מהיכן את אולי נמצא זוגיות טובה......ציצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי
לירי29/02/2012אני מהמרכז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולחשוב שבגיל הזה יש קצת יותר שכל...
היי28/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמיוחד
לירי29/02/2012אחרי שאדם עובר כמה גירושים.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)