מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בזוגיותרונית07/03/2012
שלום
אני נשואה חצי שנה. לפני הנישואין היינו ביחד 6 שנים.
ידעתי שהאופי שלו לא קל וחשבתי שאני יודעת לקראת מה אני הולכת...
אחרי החתונה אני מרגישה שהוא השתנה לרעה, אם משהו מפריע לי אני אומרת לו אבל אני נתקלת בקיר,או שהוא מתעלם ממה שאני אומרת, או מתחיל לתקוף, או טוען שאני מנסה לעצבן אותו/ לגרום לריב.
הוא פוגע בי הרבה (מילולי) ומעולם לא מראה חרטה או מבקש סליחה..
יש לנו רכב (שבעצם שייך לו) אחד והיום הוא בבית ואני עובדת ולומדת הוא לא מסכים לי לקחת את הרכב הוא כל הזמן שולח אותי להורים שלי שיביאו לי את הרכב שלהם למרו שגם להם יש רכב אחד ושניהם עובדים והרכב תמיד בשימוש.
אני חוזרת מאוחר לבית ועייפה כי אני ערה משעה 6 בבוקר,כל מטלות הבית נופלות עלי, הוא לא מוכן לעזור לי בכלום בבית, הוא כל היום בבית ולא מכין לו אפילו לאכול הוא יחכה עד שאני אגיע לבית (ולא משנה באיזה שעה) ואכין לו לאכול.
הוא מתלונן אם אני לא שוטפת את הבית שבוע אחד ולא עושה כלים כל יום...
הוא פונה אלי בגישה מגעילה כאילו אני חייבת להכין לו לאכול,לנקות, להכין לו לשתות בבית וכו'.
במהלך כל הזמן שאנו נשואים פעם אחת הלכתי עם אמא שלי לטייל ואחרי 5 שעות הוא התקשר ודיבר בעצבים "למה עדין לא הגעתי לבית".
הוא מתנהל בגישה של "הדברים שלי הם שלי ורק שלי והדברים שלך שהם כלום לעומת שלי הם שלך"
אני מרגישה שהוא 'מפחד' להוציא עלי כסף
הוא תמיד ממעיט מערכי ומנסה להוריד לי את הבטחון העצמי.
הוא לא טורח בשבילי, פעם אחת הוא אפילו לא הכין לי כוס קפה, למרות שהסברתי לו שזה מעשה סימלי שיגרום לי להרגיש טוב ,כי בעלי מוכן לעשות 'למעני' משהו..
ניסיתי לדבר איתו על הדברים אך הכל נפל על אוזניים ערלות, אמרתי לו שאני רוצה שנלך לטיפול זוגי הוא מסרב ולא מוכן לשמוע על כך.
אני ממש אובדת עצות מצד אחד אני אוהבת אותו ומצד שני אני עצובה כי אני מצפה שיתייחס אלי אחרת, בכבוד,יעזור לי בבית. ואני לא יודעת אם הפתרון הוא להתגרש
בבקשה תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית יקרה
עדה מורג11/03/2012קודם כל אני מתנצלת על העיכוב בתשובה.
שנית אני רוצה לומר לך שאני מוקירה אותך על כך שאת מזהה את הבעייתיות ופונה לעזרה.
התקופה הראשונה אחרי הנישואין - ולא משנה כמה זמן הייתם יחד לפני כן - מתאפיינת לעיתים בהתנהגויות וקונפליקטים שלא הכרנו עד עתה.
זוהי תקופה של עיצוב הדפוסים המאפיינים של השותפות שלכם.
לכן אני מאמינה שחשוב לשבת בשקט , ברגע שמתאים לשניכם, ולערוך הסכמים עקרוניים והסכמים מפורטים על איך אתם רוצים לראות את הזוגיות מעתה ואילך.
בהסכמים עקרוניים הייתי מגדירה מהם הערכים שאתם מביאים לזוגיות: חברות, כבוד הדדי, אהבה, שותפות, פתיחות, עזרה הדדית, כיבוד הסכמים וכו'
בהסכמים המפורטים הייתי מגדירה למשל חלוקת תפקידים ואפילו הסכמי ממון.
הסכמים אלה באים ליצור בהירות ביחסים שלכם ומביאים שקט למערכת.
אני מבינה שיש לך קושי להביא אותו לטיפול זוגי, אך אולי אם יסרב לשבת ולנסח הסכמים בעצמכם, כדאי לפנות למגשר או מאמן זוגיות.
רונית, להתגרש זה הפתרון הקל למרות כל הקושי. אם אתם רוצים להציל את הזוגיות יש צורך לעשות עבודה פנימית ועבודה משותפת.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)