מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץ זוגייהלי18/03/2012
היי לכולם. שמי יהלי רווקה בת 40 וברצוני להתייעץ עמכם . אני רווקה ללא בן זוג כבר שנתיים לאחר מערכת יחסים ארוכה .לאחר הפרידה החלטתי להביא ילד בתרומת זרע ואני בטיפולים כמעל שנה.
אני בקשר חברי לייט עם החבר לשעבר ומבחינתי וגם מבחינתו הכל נגמר ואין שום קטע של רגשות בינינו .ואני מאוד שלמה עם זה ומוכנה להכיר בן זוג חדש. עקב הטיפולי פוריות החלטתי כי זה יהיה קשה להכיר בחור וגם להיות בטיפולים ולכן תקופה ארוכה התנזרתי מהיכרויות אך מאחר ועדיין לא נכנסתי להריון ואני מאוד מאוד רוצה זוגיות החלטתי לשלב בין השניים עד שמשהו מהדברים יסתדר. לפני כשנה החבר הראשון שלי מגיל 20 אשר שמרנו על קשר של פעם בכמה שנים טלפון, התאלמן. כמובן שהתקשרתי לנחם אותו ומאז נפגשנו מספר פעמים לקפה, כמובן ללא שום מגע בינינו.המפגש האחרון בינינו היה לפני כ4 חודשים שבהם התחלתי להרגיש כלפיו רגשות אך כמובן שלא עשיתי ולא אמרתי כלום.השבוע נפגשנו שוב אחרי שרוב הפעמים אני זו שיזמה טלפונים וניסתה לקבוע עימו קבענו השבוע.בפגישה התחלנו לדבר קצת יותר פתוח והבנתי שמלפני 4 חודשים הוא החל לצאת לבלות עם חברים ולהכיר בחורות ולצאת עימם והוא שאל לגבי איך יתכן שעד עכשיו אין לי אף אחד ואם אני בקשר עם האקס. אגב בזמן שיצאנו הוא הסתמס מס' פעמים וכשבאתי ללכת הוא קיבל טלפון , מדובר בשעה מאוחרת בלילה והוא ניתק ולא ענה, כמובן ברור שזו בחורה שהוא יוצא עימה או שהוא מנהל קשר מסויים איתה.הבהרתי לו שהסיפור שלי עם האקס נגמר מבחינתי מזמן וחוסר מזל הוא גם חלק מזה שלא הכרתי עדיין מישהו. לבסוף אמרתי לו שבסוף אני יבקש ממנו להתחתן עימי בהומור וביקשתי ממנו שיזמין אותי לראות את ילדיו. אגב אמרתי לו שהכרתי בחור אלמן עם ילדים ושלי אין בעיה להכיר אדם אלמן או גרוש פלוס ילדים. בקיצור ניסיתי לרמוז לו בעקיפין שהמצב שלו כאלמן פלוס לא מהווה בעיה מבחינתי.נפרדנו לשלום בכך שאמרתי לו שיזמין אותי לראות את ילדיו ושיהיה בקשר יותר קרוב ולא פעם ב4 חודשים(אציין שוב שרוב הזמן אני מתקשרת לשאול לשלומ וילדיוו- כפעם בחודש).
לאחר המפגש ישבתי עם עצמי והבנתי שהרגשות שלי כלפיו הם אמיתיים והיתי רוצה לנסות לקרב אותו ופשוט לנסות זוגיות עימו.וכאן הבעיה אני קצת נבוכה מלהגיד לו את הדברים למרות שאני בעלת ביטחון עצמי אך אני חושבת שחלק מההתנזרות שלי להעמיק היכרויות לאחרונה היא הפחד להפגע שוב.
מה דעתכם? מה המלצתכם עבורי? מה לעשות בנדון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהלי יקרה
עדה מורג18/03/2012כל הכבוד לך שאת לא מוותרת, לא על זוגיות ולא על ילד משלך. זה באמת ראוי להערכה רבה..
לגבי החבר הראשון שלך....אם נדמה לך שאכן יש בך רגשות כלפיו , הדרך היחידה לבדוק זאת הוא להעיז ולשים את הקלפים על השולחן.
אני מבינה שכל צד, לאור ההתנסויות שלו בעבר, חושש לעשות צעד כדי לא להיפגע.
אך מה יש לך להפסיד?
אני מאמינה שהסיכוי נמצא בסיכון. אם לא "תסתכני" לא תדעי....
מה לדעתך התרחיש הגרוע ביותר שיכול לקרות?
האם את חושבת שתוכלי לעמוד בקושי שבו?
לכי על זה בהתכווננות מוחלטת של מה את רוצה שיקרה....נסי להרגיש כאילו הוא כבר אמר לך "כן, אני רוצה אותך...", גייסי את כל האומץ והשמחה שיש בך ותתנסי.
כי באמת אין מה להפסיד!
בהצלחה רבה! אשמח אם תשתפי בהמשך....
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
יהלי18/03/2012תודה על תגובתך המהירה.
אני מבינה את כוונתך אך איני יודעת אם הוא חש כמוני מאחר ואני היוזמת היחידה בנושא.אשמח לטיפים מצדך במידה ואחליט לומר לו- האם ליצור עימו קשר לקבוע פגישה או אולי לחכות שהוא יצור עימי קשר ואז לדבר.(אני מתקשרת פעם בחודש לשאול לשלומו ושלום ילדיו).
מה לגבי כל הרמזים שרמזתי לו- האם גברים לא מבינים עד שאומרים להם דברים במפורש. בקיצור מה את מציעה? ליזום שוב פגישה ולומר לו כי הייתי רוצה לנסות לקרב את הקשר בינינו או מה?אם אפשר שהתשובה תהייה יותר מפורטת, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהלי יקרה
עדה מורג18/03/2012אני מתרשמת מתוך דבריך בהודעה הראשונה שאת בחורה חזקה שיודעת מה היא רוצה.
אם לא טעיתי....אני שואלת את עצמי מה הטעם להמשיך במשחק הרמזים או לערוך חשבונות מי התקשר אחרון והאם מתאים שאתקשר שוב או לא.
האם את רוצה לומר לו מה את מרגישה?
האם את מוכנה לומר לו איך היית רוצה לראות את הקשר איתו?
האם את מוכנה לעמוד בתוצאות היוזמה שלך?
מצד אחד אולי תקבלי סירוב - וזה יכאב - אך מצד אחר את נותנת סיכוי לקשר עם בחור + ילדים. האם את באמת מוכנה לקחת קשר כזה על עצמך?
אם תשובתך חיובית אני מזמינה אותך ליזום טלפונים לעתים יותר קרובות, לנסות להיפגש שוב ושוב וכשתרגישי מספיק מוכנה תאמרי לי לו את שעל ליבך...
אולי בינתיים הוא יבין את הרמזים....
בכל מקרה יהלי, איזו תועלת את מפיקה מלהישאר בחוסר ודאות ולחכות לכך שיבין רמזים? אתם כבר לא בגיל כדי לשחק משחקים....אני במפורש חושבת שלטובתך רצוי שתקחי יוזמה ולו רק בכדי לצאת מהמצב של חוסר ידיעה. בהירות היא לדעתי מרכיב מאד חשוב בבניית יחסי אנוש בכלל ויחסי זוגיות בפרט.
חזקי ואמצי! ושיהיה בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)