לא מקבלת פידבק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מקבלת פידבק
    אישה
    11/02/2008

זוג בגיל ה-50 הגר לידי, כשנולדים להם נכדים ואני פוגשת את הגבר - מייד לוחצת יד למזל טוב, שמחה בשמחתם אפילו טורחת להרים טלפון לאשתו הביתה ולאחל גם לה מזל טוב, והיא מעבר לקו נותנת לי הרגשה שמאד נרגשת לשמוע את קולי. אך כשלי נולדים נכדים, אינני יודעת מדוע הגבר לא ניגש אלי לאחל לי מזל טוב, רק במקרה פגש לפני מספר ימים את בעלי- לו הוא כן אחל: האם זה פותר אותו מלאחל לי בגלל שכבר אחל לבעלי?? האם לי אין רגשות? האם אני לא בן אדם? ומדוע אשתו לו מתנהגת בהתאם ומרימה אלי טלפון לאחל לי מזל טוב וכד'?? מדוע תמיד אני זאת שמפרגנת לאנשים ואנשים לא יודעים להחזיר בהתאם??? ולציין, שלא עשיתי להם שום דבר רע. האם כדאי א: שמהיום והלאה כשיהיה להם ארוע להתעלם מהם ולא לאחל להם מזל טוב ??? ב. להתקשר לאשה ולבקש מפגש בבית שלי, ולברר אחת ולתמיד מדוע יחסם שונה משלי?? והאם יש להם משהו נגדי???, כי ברצוני לציין שבעבר הרחוק, הבטיחה לקפוץ אלי - ועברה תקופה ארוכה והיא לא באה, אולי זה הכל הצגה אצלה שהיא מדברת אלי יפה כשפוגשת אותי ברחוב??? איך להתנהג איתם, חורה לי שאין פידבק. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מקבלת פידבק

הוספת תגובה

• שלום לך

יעל צ'רניאק
    12/02/2008

אני רואה שהנושא של הפידבק ההדדי מאד מצער ומעסיק אותך.
    הייתי מתבוננת איתך, מהו מתן פידבק עבורך?
    האם את נותנת פידבק לעצמך?

בכל סיטואציה ניתן לחזור לעצמנו ולשאול את עצמנו, מה אנו צריכים לעשות כדי לשחרר את עצמנו מהצורך בפידבק, בחיזוקים ובהערכה חיצוניים לנו? מה אנו צריכים לחזק בעצמנו על מנת שלא נזדקק להם, ושהרגשתנו ומצב רוחנו לא יהיו תלויים בהם?

את אומרת שאת תמיד זו שמפרגנת לאחרים - זה מקסים לשמוע שאת יודעת לפרגן לאחרים.

עם זאת כדאי להתבונן מה מניע אותך לפרגן לאחרים? האם את עושה זאת על מנת לשמח ולעזור למשהו אחר או שהמניע שלך הוא שיחזירו לך חזרה באותו מטבע או שניהם גם יחד.

ככל שאנו מעבירים את מרכז הכובד לנתינה בלבד, ואיננו מצפים שיחזירו לנו באותה הדרך, אנו משחררים את עצמנו !!! מהכעס, מההתחשבנות : אם החזירו או לא . אנו נמצא את עצמנו שלווים יותר, שלמים ומסופקים עם הנתינה ועם היכולת שלנו לתת מעצמנו למשהו אחר, לשמח ולתרום לאחר.

אני מקווה שעזרתי
    שיהיה בהצלחה

יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

אישה
    12/02/2008

שלום רב. ברצוני להודיף: אצלי זה כבר נהפך לאובססיבי בצורה קיצונית וזה לא מרפה ממני, ועם השנים זה מחמיר, ולא יוצאת מיזה וזה מעכיר את מצב רוחי ל-24 שעות. זה מתבטא בכך, שפיתחתי (מבלי שליטתי) שנאה לגבי כל אדם שני. כי לדעתי: כי אני טיפוס מאד חם, מאד רגיש ואוהבת לתת מעצמי מעל ומעבר, אתן לך דוגמא: לא יתכן שכל הזמן אני צריכה לפרגן לאנשים מסויימים, לדאוג לשלומם, ואם יש להם אירועים אני שמחה בשמחתם ותמיד דואגת לאחל להם מזל טוב, או פנים אל פנים (במידה ואני פוגשת אותם) ולא- טורחת להרים אליהם הביתה טלפון, ואותם אנשים שמיוחד מדברים לליבי, הייתי רוצה את קרבתם, אני לא מקבלת כלל פידבק ביחסים מהם. וגם זה קורה אצל אנשים אחרים שפחות הייתי מתה להיות ביחסים קרובים אליהם, אני תמיד זאת שנותנת ממני, אם ז: בעיצה טובה, עזרה פיזית או נפשית, תומכת, אוזן קשבת לאחרים, אם זה במתנות, ואם זה לא לבוא בידים ריקות שאני מוזמנת למישהו= מדוע אנשים לא לוקחים דוגמא ממני?, כי תמיד ברור לי שהם גם התייחסו בהתאם, ואנשים מתייחסים אלי ההיפך הגמור, נמאס לי כל הזמן רק לתת לתת, ולא לקבל, אני נותנת כי אני אוהבת את האנשים ואבל יש לי גם צורך בסיסי כמו שיש לכל אדם צורך בסיסי בשביל הנפש גם לקבל ואני לא זוכה לזה. אני מרגישה כאילו פריירית...., שאנשים כפויי טובה. לכן, אני חושבת שעלי להתחיל להשתנות, למרות שזה קשה ולהתנהג עם כל אחד ואחת בהתאם ליחס שאני מקבל מהם. אולי בצורה כזו יבינו שאני "מחקה" אותם מאוכזבת מהם וע"י התנהגות זו אלמד אותם לקח שיראו שאני לא טפשה , לא פריירית וגם לי מגיע שיכבדו אותי. בשורה התחתונה: לא נראה לי הגיוני שאדם רק יתן ויתן ויתן ולא יקבל, האם אין לי רגשות? האם רובוט.? מה דעתך על כל הנ"ל?? ותודה על עזרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך יקרה

יעל צ'רניאק
    13/02/2008

את כותבת שזה אובססיבי בצורה קיצונית ומעלה בך שנאה לאנשים, השינאה ומצב הרוח השלילי שזה מעלה בך נשארים בתוכך- וזה פוגע בך.

אני רואה הרבה נתינה מצידך והרבה רצון להיות שם עבור אחרים וזה

הייתי מציעה לך:
    לעשות כל דבר שיעזור לך להוציא את השנאה הזו ממך, לפרוק אותה. זה יכול להיות בכתיבה - לכתוב כל מה שאת מרגישה וכועסת וכו' להוציא הכל על הכתב , אף אחת חוץ ממך לא צריך לראות את זה.
    את יכולה לפרק את התחושות האלו בפעילות גופנית, בטיפול כלשהו, באימון.

אני מבחינה פה בין שני דברים : הדבר הראשון הוא אובייקטיבי: כיצורים אנושיים אנו נותנים ומצפים לאיזו קבלה הדדית. אולם הדבר שני הוא הצורך האובססיבי בקבלת פידבק חזרה שאינו משרת אותך, ממלא אותך שנאה ורגשות קשים ואף פוגע בך.

לכן, הייתי מתבוננת איתך:
    מי את מול האנשים האחרים? איזה אישה עומדת מולם כשאת נותנת להם פידבק, אוזן קשבת, ועזרה?
    מי את מול האנשים כשאת מלאת כעס על כך שלא נותנים לך חזרה? איזה אישה עומדת שם ?

איזו אישה היית רוצה להיות ביטואציות אלו?
    מה יאפשר לך להיות כזו?

מה זה עבורך לקבל?
    מה זה עבורך לתת?

את אומרת שנמאס לך לתת. מה יקרה אם לא תתני, אם תפסיקי לתת?
    איך תרגישי אז? האם זה ישחרר אותך מההזדקקות שיתנו לך ?
    האם תרגישי טוב יותר?

ככל שתוכלי להיות משוחררת מהצורך לקבל חזרה- תוכלי להיות יותר שלווה .
    זה נכון שזה צורך בסיסי כבני אדם גם לקבל, אבל ככל שנוכל להיות יותר חופשיים מהצורך הזה - נוכל להיות רגועים, שלווים ומאושרים יותר, עם פחות ציפיות מהסביבה אלנו.
    אולי שחרור הצורך - גם יעשה איזה שינוי ביחס הסביבה אליך.
    כדאי לבדוק!

נסי לראות מה יאפשר לך להשתחרר מהצורך הזה?
    כיצד תוכלי לשחרר את עצמך?

התשובה קיימת אצלך - צריך למצוא אותה בתוכך!

אין תשובת קסם שעובדת עבור כולם, כל אחד מוצא לעצמו את הדברים שעוזרים לו.
    אני לדוגמא ממליצה מאד על מדיטציה, המאפשרת שחרור מן המחשבות הרגשות. נותנת תחושה רוגע עמוקה ככל שמתמידים במדיטציה.
    אך כל דבר שתחליטי לעשות שיעזור לך לשחרר את עצמך מן הצורך האובססיבי שמעכיר את מצב רוחך ומעיק עליך כל כך - יהיה מצויין גם כן .

התשובה היא לא בשינוי האחרים.
    רק שינוי שלך יביא לשינוי הסביבה אליך!

שיהיה בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו