מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עושים?לילך09/04/2012
בוקר טוב,
אני נשואה 4 שנים עם ילד בין שנתיים ו 3 חודשים,
יש לי בעיה עם בעלי האמת שזה קצת ארוך אבל אני חייבת.
לפני כשלוש שנים הוא התחיל לעבוד בחברה שמהעומס בה הוא החל לפתח התקפי חרדה סירב לקום מהמיטה בקיצור הגענו לפסיכיאטר שנתן לו כדורי רסיטל
כל הזמן הזה גרנו אצל ההורים שלו.
לפני שכשנה עברנו לגור בבית שלנו אבל לפני זה התחילה תקופה של כל דבר שאני אומרת או שואלת הוא התחיל לצעוק ולצרוח ולי זה מאד הפריע אז התחלנו לצעוק ולצרוח אחד על השני
כשעברנו לבית שלנו זה נהיה קשה יותר
בשנה שעברה עוד רבתי איתו ליד ההורים שלו ואמרתי לו שלא יחזור הביתה לטענתו עברנו את זה כי הסברתי לו מאיפה זה נובע אבל עכשיו התחיל משחק חדש.
שכלתי להוסיף שהוא עשה קואצינג.
כל דבר שאני עושה בבית ולא מוצא חן בעיניו כמו לא שמתי שקית בפח של השירותים ויש ניירות בפנים הוא יכול פשוט לא לדבר איתי וללכת לישון ורק אחרי שהוא נרגע הוא יסביר.
הוא טוען שהוא מרים אחרי את הכל.
היה איזה יום שלא החלפתי לילד חיתול ולא שטפתי לו את הבקבוק אז הוא טען שאני מזניחה אותו לא עברו יומיים והוא עשה את אותו הדבר (זאת גם הזנחה לא?).
אנחנו דוגלים שהילד צריך לאכול ארוחת ערב ואח"כ הוא יכול לאכול מה שהוא רוצה ויום חמישי בעלי מזג לו לאכול והוא לא רצה (אפילו שהילד ביקש) ואני הייתי בטלפון וכשאני בשיחת טלפון הוא קורא לי שאני אביא לו דני אז הבאתי לא חשבתי על זה שהוא לא רצה לאכול ארוחת ערב זה בכלל לא עבר לי בראש אז בעלי כעס שאני מבלבלת את הילד שאנחנו צריכים להגיד תמיד את אותו הדבר שעכשיו כל פעם שהוא לא יסכים אז הילד יבוא אליי כי הוא יודע שאני אתן לו(מאז יום חמישי אנחנו עדיין אומרים את אותו הדבר)
אבל הוא מאז לא מדבר איתי הוא עושה לי דווקא משאיר הכל בבלאגן כדי שאני אאסוף מדבר בזלזול
העניין הוא שאני שלב אחד לפני פירוק חבילה כבר אין לי כח שכל דבר פתאום ירגיז אותו פתאום יעצבן אותו, גם אני בן אטדם בדיוק כמוהו אני לא יכולה להיות ב 100% פוקוס איתו כדי שאני לא אגרום לויכוח בינינו.
מה עושים?? אני מרגישה שהוא רק מחפש לריב ואני לא רוצה לפתח עימותים אין לי כבר כח לזה.
אני יודעת שזה ארוך ואני עוד קיצרתי
אגב אני גם בתהליך קואצ'ינג ,
תודה רבה
וחג שמח,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך יקרה
עדה מורג09/04/2012אני מברכת ומוקירה אותך על כך שאכפת לך ממה שקורה בזוגיות שלך.
אני גם מוקירה אותך על כך שאת ובעלך עברתם/עוברים תהליך קואצ'ינג.
אני בטוחה שזה יכול לשנות את התמונה.
לילך יקרה, בכל מערכת זוגית יש חילוקי דעות וקונפליקטים. כאשר ילד ראשון מתווסף למשפחה הקונפליקטים לעיתים מתגברים.
השאלה העיקרית היא איך אנחנו מתמודדים במערכה, איך אנחנו מתקשרים את המצוקה שלנו, איך אנחנו מקשיבים לבן הזוג שלנו.
אני חווה מדבריך שמעבר לחילוקי הדעות ולקשיים האובייקטיבים חסרה ביניכם תקשורת אמיתית, גלויה, בוגרת, אמפתית.
אם כל אחד מכם היה לרגע עוצר, מקשיב, מנסה להבין מה השני אומר....אני בטוחה שהויכוחים היו הופכים לשיחות והקונפליקטים היו פתירים.
מאחר ואת נמצאת כרגע בתהליך קואצ'ינג, אני מזמינה אותך להעלות את נושא התקשורת עם המאמנת שלך. אין לי ספק שאם את תשני אפילו משהו קטן בתקשורת שלך, השינוי מצדו לא יאחר לבוא.
זכרי שאנחנו יוצרים את המציאות שלנו כדי לצמוח בתוכה.
איך היית רוצה לצמוח בתוך הזוגיות שלך?
זכרי שתמיד החיים הם בידיים שלנו ואנחנו יכולים לשנות לטובה אם רק נרצה.
בהצלחה!
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)