התנהגות הרסנית ופוגעת....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות הרסנית ופוגעת....
    מעיין
    21/04/2012

שלום,
    אני ובעלי נשואים 3 שנים ויש לנו 2 ילדים קטנים ובזמן האחרון אנחנו רבים המון ותמיד זה נובע מאותו הדבר. אני מרגישה שהוא מסתכל רק על עצמו ולא שם את עצמו במקומי וברגע שדבר קטן מעצבן אותו הוא מתחיל לקלל, לדבר לא יפה ופשוט לפגוע בי , דיברנו על זה המון פעמים הוא אומר שהוא ישתנה וזה אף פעם לא קורה כי שוב אנחנו רבים . אני יודעת שכל מה שהוא אומר לי זה נובע מעצבים והוא לא באמת מתכוון לזה. כך הוא אומר כל פעם. אבל זה מאוד מתסכל אותו ומעציב אותי ועושה לי לא טוב כי אני תמיד מנסה שיהיה טוב ורגוע בבית וכמה שאני אשתדל ואתאמץ לכך הוא אף פעם לא ישים לב לכך ויעריך את זה. אני מרגישה המון חוסר הערכה וכבוד ממנו וגם אמרתי לו את זה. הוא תמיד טוען שהוא לא טוב במילים אז אני מבינה אותו ולא מצפה שיאמר לי שום מילת פירגון והערכה למרות שזה מאוד חסר לי. אבל לפחות שישתדל גם לא לפגוע וזה אף פעם לא קורה. אני ממש מתוסכלת מהמצב הזה. אשמח לקבל כל ייעוץ מה אפשר לעשות כדי שהמצב הזה יישתנה ויהיה טוב יותר.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות הרסנית ופוגעת....

הוספת תגובה

• מאי יקרה

יעל צ'רניאק
    24/04/2012

זה חשוב שאת מזהה את ההתנהגות ההרסנית והפוגעת מצידו, זה אכן נשמע פוגע, מעליב ומזלזל. גם אם זה לא אישי.. את לא אמורה לסבול ולהכיל את זה.

השאלה שלי מי את מול זה? מי את מול בעלך?
    אני קוראת מדברייך שאת מצמצמת את עצמך: מבינה אותו שהוא לא טוב במילים... מסתפקת בכך שלא יפגע בך...
    הדרך לשנות את המצב היא קודם כל לשנות את מי שאת כלפיי הסיטואציה הזו.
    להבין שיש לך בחירה. תמיד.
    את בוחרת להיות שם! במודע או שלא. בין אם זה תחושת אילוץ או רצון שהכל ישתנה.
    ואם את בוחרת להיות שם... איזה אדם את בוחרת להיות מולו? אדם שסופג, מכיל, מתוסכל, מצומצם? או אדם בעל כבוד עצמי ששם גבול ... אדם שלא מוכן שיעליבו אותו, ולא מקבל התנהגות לא מכבדת כזו... אדם שמעריך אחרים ומעריך את עצמו. איך זה יראה במציאות?

האם את יכולה לראות את גדולתו? ולראות כיצד הוא פועל מתוך החלק החיובי שבו?
    אם כתוצאה מתקשורת כזו שהיא שונה במהותה מזו שאתם מנהלים היום, תיווצר נכונות גם מצידו לעבוד על עצמו ועל הקשר תוכנו לפנות לאיש מקצוע, אך בשלב הראשון הייתי ממליצה לך לראות קודם כל בדמיונך את התקשורת החדשה בינכם - כשאת מכבדת את עצמך ושומרת על כבודך ויחד עם זאת רואה את גדולתו ורואה בדמיונך איך הוא מצליח להתעלות מעל הכעסים שלו ולכבד אותך...

רק הוא יכול לשנות את עצמו אם הוא יחליט שזה כל כך חשוב לו וימצא את הכוחות לעשות זאת... אבל אנחנו לא רוצים לחכות שהאחר ישתנה , אלא לפעול ולשנות את המציאות בעצמנו.

הצעד הראשון הוא שלך...
    בהצלחה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו