מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רצון לשינוי בהתנהגות מסויימת שליליטל24/04/2012
שלום
אני במערכת יחסים קרוב לחמישה חודשים ולומדת עוד ועוד על עצמי.
בשבוע האחרון היו לי חיכוכים עם החבר, לפעמים על שטויות ולפעמים על ביקורתיות שלו.. גם לאחר שהתנצל או שהודה בכך שאני צודקת עדיין הייתי בתוך הקטע שלי, של הנעלבת, וניסיתי להבין עם עצמי - מדוע? האם זה סוג דרך שלי שאני מנסה להעניש אותו? האם טוב לי להיות ה-נעלבת? למה אני כל כך פגיעה ואובר רגישה? אני יודעת שאני רוצה לשנות זאת. איך אוכל לחקור ולהבין יותר טוב ממה זה נובע אצלי ואיך אוכל לשנות זאת?
תודה,
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליטל יקרה
יעל צ'רניאק29/04/2012אני מוקירה אותך על הרצון שלך לקחת אחריות ולשנות את ההתנהגות שלך
מה שאת מתארת בצורה אותנטית קשור ליכולת שלנו לשנות מצבים
את מעלה פה את היכולת לשחרר ולהמשיך הלאה ולא 'להתקע' על הכעס, העלבון, הרגישות.
היכולת לשחרר, מצד אחד היכולת לבחור להעביר את השרביט להגיון, לרציונאל, ולעשות מה שנכון. ומצד שני היכולת לקבל דברים יותר בשיוייון נפש ולא לקחת את הדברים בכבדות וברגשיות כל כך.
את מדברת על להיות יותר חופשיה ביחס למה שקורה.
אני אוהבת להסתכל על זה בפשטות עם מטאפורה של מפסק חשמל: או שהוא למעלה או שהוא למטה, ברגע אחד ניתן לשנות את מצבו. על השינוי הזה אני מדברת, להחליט להיות בצד השני ולהיות שם, ולשחרר את כל השאר.
איך משחררים? זוהי עבודה של מודעות, בחירה ועשייה. חזקי את המודעות שלך שכבר קיימת, כפי שאת כותבת כאן,
נסי לראות תוך כדי הפעולה את הבחירה שיש לך (כמו במפסק החשמל) להיות במצב שאת נמצאת כרגע או לעבור לצד השני. צפי בבחירה, ללא קשר אל בן הזוג, זוהי עבודה שלך עם עצמך, לראות את זה קורה, לראות את הדפוס ממנו את רגילה לפעול, ולאט לאט לפתח את המודעות שיש לך אפשרות לפעול אחרת, לשחרר, להמשיך הלאה, גם אם את עדיין לא מרגישה כך!!!
ו ל פ ע ו ל , כי החלטת להיות חופשיה מהרגש הזה.
הרגש הוא מאוד חזק ואנחנו רגילים לפעול אחר הרגש, אך גם יותר מדי רגשיות היא לא דבר חיובי, אנחנו רוצים להיות מאוזנים, ולכן מצאי את המקום המאוזן בין הרגש לראש, את הבחירה של הלב להיות בשלום, בחופש.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)