מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשות?יעל18/02/2008
מה זה אומר אם בחור מתעלם ממני? כלומר: לא אומר שלום, או שאם אני מתקרבת לאן שהוא נמצא אז אני מרגישה שהוא כאילו לא שם לב אלי. האם זה אומר שהוא לא מעוניין או שאולי זה דווקא אומר שהוא כן מעוניין? אייך אני אוכל לדעת איזה מהאפשרויות היא הנכונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נועה
יעל צ'רניאק18/02/2008איזה זוגיות את רוצה בחייך?
איזה יחסים היית רוצה עם בן זוגך? של פתיחות? של אמון? של רמיזות?
האם בחייך את רגילה שאת רומזת (לדוג' מתקרבת לאן שהוא נמצא ) ודברים מגיעים אליך?
האם את מבהירה בבירור שאת מעונינת ?
האם את משאירה ביידיו להתחיל שיחה? האם את זו שיוזמת? האם את אומרת לו שלום?
איך זה נראה כשאת מעוניינת?
מי את רוצה להיות מולו (לדוגמא: אוהבת, חזקה, חלשה, מעשית, מהוססת, בעלת בטחון וכו')?
איזו נועה נמצאת בסיטואציה הזו?
איך זה יראה ? מה תגידי? איך תתנהגי? נסי לראות תמונה בדמיונך
שיהיה בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את תשובתך.
יעל21/02/2008את יכולה להיות יותר ספציפית וברורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להבהיר
יעל צ'רניאק22/02/2008השם משתנה כל הזמן, אז כרגע זו שוש - שלום לך,
את שאלת לגבי בחור שמתעלם ממך, האם זה אומר שהוא לא מעוניין או מעוניין.
תשובתי אליך היא קצת רחבה יותר, כיוון שלא ניתן לדעת מה בדיוק הוא מרגיש בלי לדבר איתו.
ולכן הייתי מפנה את שאלתי דווקא אליך - לגבי דפוס ההתנהגות שלך מול בחור שמעניין אותך.
הסתכלי על עצמך מבחוץ כמו בzoom out, איך את מתנהגת כשאת מעוניינת במישהו.
כשאחד הצדדים ברור ומעוניין בקשר עם השני, ומבהיר לו את זה ( אומר לו, שואל אותו, מציע לו לצאת, אומר לו שהוא מעוניין בקשר איתו) - ניתן לדעת מה השני חושב והאם הוא מעוניין, לפי תשובתו או תגובתו או אי תגובתו.
אולם, כשאנחנו לא מבהירים את רצוננו בצורה ברורה ואומרים את מה שאנחנו רוצים - לדוגמא: הייתי רוצה לצאת איתך. אנו נותרים עם משחק לא ברור של רמיזות והבנות לא ברורות : האם הוא מעוניין או לא.
מקווה שעכשיו זה יותר ברור לך :)
בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
יעל22/02/2008אבל אין לי אומץ להציע לו לצאת איתי. אז על מה אני יכולה לדבר איתו או מה לעשות כדי לדעת אם הוא מעוניין?
תודה על תשןבותייך החכמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוש יקרה
יעל צ'רניאק24/02/2008אני מבינה שאין לך את האומץ להציע לו לצאת איתך.
את שואלת על מה את יכולה לדבר איתו?
אילו דברים את אוהבת לעשות? האם יש הופעה או להקה או חוג או מסיבה או כל דבר אחר שאת אוהבת?
אומץ ניתן לגייס. אך עליך לבדוק עם עצמך מהי הדרך שתהייה עבורך הכי נינוחה:
התחילי לדבר איתו על נושא שאת אוהבת, אילו נושאים מעניינים אותך?
על אילו נושאים את אוהבת לדבר עם אנשים?
ומי את רוצה להיות שם בשיחה איתו: לדוגמא: מעניינת , שמחה, מתלהבת, שקטה, אנרגטית - חשבי עם עצמך מי את רוצה להיות שם בשיחה איתו?
איך זה יבוא לידי ביטוי בשיחה? ממש ראי תמונה: לדוגמא: את צוחקת, את מחייכת, באיזה טון את מדברת...
התחילי איתו שיחה על נושאים שאת אוהבת.
אזרי את כל האומץ כדי להתחיל לדבר איתו. צרי איתו שיחה על הדברים שאת אוהבת. צרי איתו יחסים כלשהם, מתוך מי שבחרת להיות בשיחה ( מתעניינת, שמחה וכו')
תראי אם השיחה נעימה לך, אם הוא משתף איתך פעולה, התחילי ליצור איתו קשר .
תראי מתי זה הזמן הנכון עבורך, ואם זה נכון עבורך , להציע לו משהו לעשות ביחד?
מה היית רוצה להציע לו: ללכת להופעה, להפגנה, לערב מבוא לאיזה קורס - זה יכול להיות משהו רק שניכם זה יכול להיות עם עוד אנשים , הכל פתוח לפי ראייתך.
בהצלחה!
שבוע טוב!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה כעת?
יעל27/02/2008
הצעתי לו לבוא לאכול והוא אמר שהוא עייף.
זאת הבעיה, שאני לא מצליחה לקורא אותו. כלומר: מצד אחד אני מפתחת איתו שיחה והשיחה זורמת אך אין המשך למשהוא יותר רציני.כלומר: הוא לא מציע יציאה או פגישה נוספת למרות שהוא מאוד נחמד ואדיב ומציע עזרה במהלך השיחה איתי. אייך אני אדע אם הוא מעוניין או לא ולמה אני כל הזמן צריכה להיות היוזמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך פה שיעור...
יעל צ'רניאק29/02/2008קודם כל כל-הכבוד על הצעד שעשית - מעולה.
אולם, כפי הנראה המשחק לא נגמר פה...
(משחק אני קוראת לסיטואציה כלשהי).
בואי נסתכל מה את מעלה:
עובדות:
1. את מפתחת איתו שיחה והשיחה זורמת והוא מאד נחמד ואדיב ומציע עזרה
2. הוא לא מציע פגישה נוספת או יציאה
3. הצעת לו לבוא לאכול
4. הוא אמר שהוא עייף
פרשנות שלך:
5. את לא מצליחה לקרוא אותו
שאלות:
6. איך תדעי אם הוא מעוניין או לא?
7. למה כל הזמן את זו שצריכה ליזום?
לפני שתעני על השאלות הללו - נסי להתבונן עם עצמך, מה את לומדת מתוך הסיטואציה הזו?
איזה שיעור את לומדת כאן? האם זה משהו שקשור ביוזמה? או במשהו אחר? ביצירת בהירות?
האם את יוזמת בדרך כלל בחייך?
האם את יכולה להבין אנשים שלא יוזמים?
שאלי את עצמך :
כשאת מציעה לחברה שלך ללכת ביחד - איך את יודעת אם היא מעוניינת או לא?
אם החברה אומרת שהיא עייפה - איך את יודעת איך לקרוא אותה?
האם תמשיכי ותציעי לה הצעות נוספות אם אמרה שהיא עייפה?
שיהיה לך סוף שבוע קסום
והמון בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל29/02/2008יעל, את פשוט מדהימהההההההה.
תודה שאת עונה לי תשובה כה מכבדת ואמיתית.
אני חושבת שאני מבינה למה את מתכוונת, וכשאני חושבת על דברייך לעומק אז אני באמת לא בן אדם שיוזם בדרך כלל- ואולי בגלל זה קשה לי ליזום גם כעת. בנוסף, אם חברה היתה אומרת שהיא עייפה אם היתי מציע לה לבוא איתי לאיזה שהוא מקום- אז הייתי תופסת את זה כדחייה ולא הייתי מציעה לה שוב לצאת. -יכול להיות שבגלל זה אני תופסת את אי ההענות שלו כדחייה.
שאלתי אלייך היא:
1- האם את חושבת שאני צריכה שוב ליזום יציאה גם אם אני מפחדת מדחייה?
2- האם אני יכולה לטלפן אלייך ולהתיעץ איתך אחת ולתמיד כמו שצריך- כל המיילים הללו קצת מבלבלים אותי ואני די מיואשת וזקוקה לתשובה ישירה. אם כן, מתי אני יכולה לדבר איתך?
תודה רבה.
עושה רושם שיש לך המון נסיון- את עונה תשובות חכמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחן...
חן דביר29/02/2008כשבחור מוצא חן בעיני,גם אם הוא לא הבחין בי. אני אדאג להתבלט בצורה אלגנטית,היישר מבט עם חיוך עדין ברגע שמבטנו ייפגשו,אקח נשימה ארוכהואומר לעצמי (עבודה פסיכולוגית עצמית ומרובה)שאם אני אמשיך לשבת ולהתלבט יותר מידי ,אני יכול ליהיות ואפספס את אהבת חיי,או אפילו חמימות חולפת שכזאת...בכל אופן,אני לוקחת נשימה ארוכה ומספיק בטוחה בעמיבכדי לקום ולגשת ולהציג את עצמי.
תאמיני לי שאחרי הפעם הראשונה שהתחלתי עם בחור,הפעמים לאחר מכן היו קלות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)