מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן זוג לא מפרגןשלי02/07/2012
שלום רב,
אני ובן זוגי יחד כבר 10 שנים. מאז ומעולם היתה לי תחושה שהוא לא יודע לפרגן - לא לי ולא לאחרים. תמיד מין צרות עין ושיפוטיות מחמירה. לדוגמא - אם חבר קנה רכב וסיפר שהיה מחיר "מציאה" - בן זוגי תמיד מחפש את הפגמים בעסקה, איך בטוח המוכר "עקץ" או לא סיפר את כל האמת וכו'... בסוף אחרי שהחבר המבואס מתפתל ומסביר לפרטי פרטים, בן זוגי אומר "טוב, אחי, אתה מרוצה? זה מה שחשוב, תתחדש!!" ... שמתי לב שגם כאשר בן זוגי לכאורה כן מפרגן מכל הלב, לדוגמא: הזמנו חברים לארוחת ערב ובישלתי אוכל מדהים, ובן זוגי אמר: "אח... איזו אישה, איזו אישה, איזו בשלנית!!" אני מרגישה שזה ריק מתוכן ורק מס שפתיים ולא אמיתי... פעם אפילו תפסתי אותו "על חם" מזייף פירגון - הוא התחיל ליזום סקס, וכדי ל"חמם" את האוירה ואותי, אמר לי "וואי, מותק איך רזית איזה יופי!" ברור שהוחמאתי. למחרת בבוקר, שאלתי אותו, אז מה? באמת רואים שרזיתי? והוא אמר "לא יודע, מה אומר המשקל?" אז שאלתי אז למה אתמול בלילה אמרתי לי שרזיתי? הוא ענה "סתם הייתי חרמן..." מאז, ובצרוף לחוסר הפרגון הרגיל שלו, ממש קשה לי להאמין לשום מילה טובה שיוצאת לו מהפה... זה די מציק לי, בעיקר בגלל שזה גורם לי לסלידה ממנו, ומוריד לי את החשק לפרגן לו בחזרה... מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן זוג לא מפרגן - תגובה
ד''ר ענת הרמתי03/07/2012שלום,
את אומרת שמאז ומעולם היתה לך תחושה שהוא לא יודע לפרגן לך ואתם 10 שנים ביחד. את חיה עם זה הרבה שנים, מה קרה עכשיו שזה מפריע לך כל כך?
ההתנהגות שלו לא מעוררת בך כעס, או עלבון אלא את אומרת שזה מעורר בך סלידה.מה בדיוק בדיוק מעורר בך סלידה ? מה פוגע בך? נראה לי חשוב שתביני מה את מרגישה.
לי לא כל כך ברור למה כשהוא מחמיא לך למשל, על הבישול שלך, את חושבת שזה לא אמיתי וריק מתוכן. יש אפשרות שזה כן אמיתי?
נראה לי חשוב שגם בן הזוג שלך ידע מה את מרגישה .האם הוא יודע ?
מה עושים?
אם את רוצה להכניס ליחסים יותר אותנתיות וכנות ופחות שיפוטיות ,כדאי שתדברי איתו על זה בכנות וללא שיפוטיות.
וגם,תפרגני את לו וכך את יכולה להראות לו איך זה מרגיש ואיך עושים את זה.
אני יכולה להבין אותך שחוסר פרגון מוריד לך את החשק לפרגן לו אבל לפעמים הדרך הכי טובה לקבל מה שאנחנו רוצים (למשל, פרגון ומילה טובה) היא כשאנחנו נותנים את זה קודם. כמו אהבה. תנסי את זה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
שלי03/07/2012מאז ומעולם זה היה משהו שהחשבתי למינוס אצלו אבל שוחחנו על זה ממש מזמן והסברתי שההתנהלות הזו לא נעימה ותרחיק ממנו ומאיתנו אנשים, הוא לקח את זה לתשומת ליבו ובאמת צמצם מאוד את התופעה ולכן זה לא כ"כ הפריע לי עד עכשיו, בשנה האחרונה זה מאוד התעצם (הוא לא עובד ומאשים את כל העולם). אני בן אדם מאוד מפרגן, בעיקר לו: נותנת לו לנהוג ברכב של העבודה שלי כי הוא חדש ונוח, מפרגנת לו להיות בררן בבחירת העבודה הבאה (ולשבת עוד בבית עד אז), תמיד מעודדת ומסתכלת על הצדדים החיוביים של הדברים שהוא עושה "איזה כיף שעשית כלים, עשית לי את היום" ( אפילו שכל שאר הבית ברדק והיה יכול לטפל גם בזה...), וכו' .
מאז שתפסתי אותו על חם "מזייף" אני כל הזמן חושבת שאם הוא אומר לי משהו נחמד זה רק כי הוא רוצה ממני משהו או כדי שיירשם ב"פרוטוקול" (ליד חבריו) איזה בן זוג נפלא ומפרגן הוא ולא בגלל שזה בא מהלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפרגנת יקרה
mosha03/07/2012גברים מטבעם מצואיסטים ומחפשים את הכתר....את תחחייי את חייך בכיפפפ ולא לחפש פירגונים ובסקס נאמרים כל כך הרבה מילים שזה בסערת רגשות ...לא אומר שלא מתכוונים ..אבל אתן לך דוגמא זוג מסויים עושה סקס והגבר אומר לאשה אני מת עלייך והם בכלל מכירים שעתיים.......הבנת אישה יקרה תתמקדי במשפחה ותמצאי דרך לפרגן ולקבל פירגון בהצלחה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - תגובה
ד''ר ענת הרמתי08/07/2012שלום..
אני מאמינה לך שאת יודעת לפרגן
בן הזוג שלך לא עובד כבר שנה ואני מבינה שבזמן הזה את היא המפרנסת
בזכותך הוא בררן בבחירת עבודה וזה פרגון גדול מצידך!
העובדה שבן הזוג שלך לא עובד משפיעה על היחסים שלכם,משנה את האיזון שהיה ביניכם ואני מניחה שמשפיעה גם על הציפיות שלך ממנו.
השאלה שלי היא , איך באמת את מרגישה עם זה ? שנה זה זמן ארוך
האם את מאוכזבת ?מרגישה שזה לא הוגן כלפיך? מנוצלת? כועסת? זה מעורר בך סלידה?
יכול להיות שאף לא אחת מהאפשרויות נכונה אבל אם כן, כדאי שתדברו על זה.
ובכלל כדאי שתעשי שוב את השיחה שקימת לפני זמן רב ושאת אומרת שצמצמה מאד את הבעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)