שאלה חשובה מבחינתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה מבחינתי
    עדי
    19/07/2012

אני עובר טיפול בפסיכודרמה, אצל מטפלת מדהימה. היא האישה הכי יפה ומתוקה וחמודה שראיתי. היא עוזרת לי המון. יותר מכולם ביחד.
    יש לי כלפיה רגשות רומנטיים ומיניים.
    ברור לי שלא יהיה רומן ביננו. בעיקר מפני שהיא נשואה, וגם מסיבות אתיות.
    אני רוצה לספר לה על רגשותיי כלפיה. אם יש דבר שלמדתי אצלה - זה שחשוב שאדבר על רגשות. או אבטא אותם בדרמה.
    מצד אחד - כדאי שאשתף אותה. זה גם ייקל עלי, וגם היא תדע איך לנהוג. היא הרי מטפלת רגישה וחכמה מאוד.
    מצד שני - היא אישה. ייתכן שהיא תובך מזה. גם מהאהבה אליה, ובעיקר מהרגשות המיניים שלי. היא הרי תבין, שפירוש הדבר הוא שאני מפנטז עליה ומאונן.
    השורה התחתונה, החשובה:
    היא עוזרת לי המון. אני רוצה להמשיך בטיפול איתה. אדע להתמודד עם האכזבה הרומנטית, ועם זה שלפעמים עומד לי ממנה. הטיפול, מבחינתי, יותר חשוב מכל זה.
    אני מתייחס אליו הכי ברצינות שאפשר.

מה לעשות?.
    תוכלו לעזור לי?.
    סליחה שחפרתי לכן.

(שלחתי את השאלה דווקא לפורום שלכן, כי אני מעריך את יעל צ'רניאק.
    ראיתי אותה אצל פרופ' קרסו פעם, והיא דיברה בשכל רב ובטעם.)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה מבחינתי

הוספת תגובה

• יעל, שכחתי לשאול...

עדי
    22/07/2012

אפשר ללמוד אצלך על הארה אבולוציונית?.
    הנושא מרתק אותי - ואותך אני מעריך בלי קשר... כך שהשילוב מצויין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל, שכחתי לשאול... - תגובה

יעל צ'רניאק
    23/07/2012

לגבי הארה אבולוציונית, שמחה לשמוע שזה מרתק אותך, אתה מוזמן לפנות אליי במייל הפרטי, ואשמח לספר לך על הקבוצה הפתוחה שלנו שהיא דרך מצויינת ללמוד ולהעמיק בכך.

ותודה על הבעת ההערכתך

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי היקר

יעל צ'רניאק
    23/07/2012

ברור שאתה מעריך אותה ואת הטיפול שעוזר לך...
    יתכן והרגשות שלך כלפיה תורמים או פוגעים במטרה שלשמה באת לטיפול
    לדעתי השאלה החשובה שתוכל לשאול את עצמך היא:
    מה מניע אותי לבוא לטיפול?
    מה התרומה של הטיפול לחיי?
    ומה המקום של הרגשות הללו כלפי המטפלת בתוך התהליך?
    האם זה מקדם את התהליך?
    האם זה קידם אותך בעבר ועכשיו זה כבר לא נוח?

אי נוחות מצריכה בירור מעמיק יותר, בינך לבין עצמך או מולה.

זה שאלה מעניינת, מצד אחד שיתוף המחשבות שלנו והרגשות שלנו, יוצר בהירות וניקיון ביחסים. מצד שני לא תמיד אנחנו צריכים "לשפוך" על השני את התחושות שלנו, למנוע ממנו את האי נוחות הזו שלנו, אך זה בכל נמצא במרחב הטיפול, גם אם זה לא מדובר. הנושא נעשה מורכב יותר שמדובר במטפלת שלך... שזהו אולי המקצוע שלה, לכן העמדה הנכונה ביותר היא לבוא ממקום של "לא לדעת" ו"רצון לדעת" מה הדבר הנכון לעשות, כמו שאתה אכן מביא בפנייתך, תוכל גם לבחון גישה זאת איתה, חשוב להרחיב את הפרספקטיבה ולראות מה הטובה הגבוהה יותר מתוך הכרותך עמה ועם הטיפול.

אם תבחר להביא את זה לטיפול, מאיזה מקום תבוא? ממקום משוחרר (מסתכל על זה מבחוץ ) או מתוך הרגשות עצמן?

מקווה שקיבלת כיווני התבוננות ושיובילו לבחירה הנכונה עבורך...

בהצלחה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו