מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הדרכהשרה19/07/2012
היי לכן,
יש לי בעיה שחוזרת ונשנית מדי פעם עם בעלי (נשואים 3.5 שנים + 2 לפני החתונה). הוא אדם מדהים, אוהב, מפרגן, עוזר, אמפטי, אבל ברגע שאני נמצאת בחולשה נפשית כל התכונות היפות שפירטתי ועוד רבות מתהפכות והוא הופך לאטום ויותר מזה מתחיל לפגוע בי בחוסר איכפתיות שלו ובזלזול ברגשות שלי.
המצב ביננו כרגע הוא שאני בדיוק לאחר לידת בתנו השניה. כמובן שילדתי הוא הרעיף עליי אהבה, פיאר ושיבח את אשתו, אבל בדיוק שבוע אחרי התשובות שלו נעשו חסרות סבלנות וקשות. ביקשתי ממנו שינסה להבין שאני כרגע בתקופה שבה ההורמונים שלי משתוללים וכל מילה קטנה לא במקום שלו גורמת לי לבכות ולהכנס למצב נפשי לא טוב. הוא ביטל זאת ולא הסכים להתחשב בי כלל.
לאחר שבועיים שבהם כמעט ולא דיברנו ניצלתי הזדמנות שבתנו הבכורה לא הייתה איתנו וניסיתי לפתוח איתו שיחה על מנת לשים קץ לריב המטופש, התוצאה הייתה עוד יותר קשה הוא האשים וגער ולא הבנתי על מה הוא מוציא מפורפורציות את מה שהיה.
העדפתי לקחת את הרגליים וללכת לחדר לבד, ניסיתי להירגע יצאתי לטיול נכנסתי לאמבטיה ושיצאתי חיכתה לי בשורה ממנו - אני רוצה להתגרש.
התחלתי לצעוק עליו ולהוציא מתוכי את כל מה ששמרתי והבטחתי שאני לא אומר ובסוף ביקשתי שייצא מהבית.
היום כמה ימים אחרי הוא נרגע ואני קצת מרגישה שהוא מנסה לחזור לעצמו אבל מלבד זה הוא לא ניגש להתנצל או לדבר על מה שהיה.
בעבר אני הייתי זו שהרמתי את הכפפה למרות שנפגעתי והפעם אני ממש לא מוכנה לחזור על הטעות.
יש דפוס חוזר בהתנהגות שלו אחת לכמה זמן שאני רוצה לעקור מהשורש ואני לא יודעת מה הדרך לעשות את זה, לכן אני מעדיפה לגרום לו לגשת אליי ולדבר איתו כשאני יודעת שהוא בהקשבה. הבעיה היחידה מבחינתי היא שגם בעבר דיברתי איתו ובכל זאת ההתנהגות שלו חוזרת על עצמה.
מה לעשות? איך לגרום לו להבין שגם אם הוא נמצא בתקופה לא טובה עם עצמו שחופפפת לתקופה לא טובה אצלי, הוא צריך לשמור על פורפורציות ולא להתהפך ולהפוך להיות מישהו אחר לגמריי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרכה - תגובה
ד''ר ענת הרמתי23/07/2012שרה שלום...מצטערת על העיכוב בתגובה
במכתב שלך את מתארת נכון את דפוס התקשורת ואת חלק מה'ריקוד הזוגי' (השלילי) שלכם.אני חושבת שאת אישה רגישה, קשובה לרגשות שלך וגם מבינה דברים.
הריקוד הזוגי שלכם בזמן מריבה וקונפליקט הוא שבעליך נאטם, מתרחק,שותק ובמקרה הקיצוני יותר אומר לך שהוא רוצה להתגרש. כשזה קורה, את צועקת,בוכה ונכנסת 'למצב נפשי לא טוב'. (מה קורה לך בזמן הזה?)
התנהגות של כ"א מכם רק מגבירה את זו של השני.
אתם פוגעים אחד בשני ובזמן הזה אתם מגיבים באופן שאינו אפקטיבי ביחסים שלכם. חשוב שתבינו יותר לעומק, איך באמת כל אחד מכם פוגע בשני וגם לדבר על זה.
מי את ואיך את מתנהגת כשאת נמצאת במצב של 'חולשה נפשית' שאז הוא נאטם?
אני שמחה שאת יכולה לראות גם החלק של בן זוגך, בריקוד הזוגי החיובי שלכם. הוא אוהב,מפרגן ואמפטי.מי את ואיך את מתנהגת כאשר 'את מזמינה'ממנו התנהגות אוהבת ואמפטית?
שרה, לפעמים אין ברירה. אם רוצים להרגיש טוב בקשר ולפתור בעיות צריך ליזום שיחה גם אם זה קשה לך כי תמיד את עושה את זה.
בהצלחה ואם זה קשה לבד תפנו לעזרה מקצועית.
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)