מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי אחרי פרידה ומערכות יחסים בכללאלמוג30/08/2012
שלום למנהלות הפורום, רציתי לספר אירוע ולבקש הכוונה כלשהיא:
לפני מספר חודשים אני וחברתי לשעבר נפרדנו , לאחר קשר של כמעט חצי שנה. אני בן 35 והיא 30.
היתה בינינו התאמה טובה, והרבה נושאים משותפים, משיכה, סקס טוב וכו', ושאר נתונים שחיפשתי אצל בנות זוג, אציין דברים טובים עליה ראשית: לא היו משחקים, רוב הפעמים באה אלי ברכבה (בעיקר משום שאני גר לבד ואין אצל הוריה פרטיות), לא בעלת אופי בזבזני, משתכרת טוב, משכילה, נראית מצוין, משפחתית ומפרגנת. הקשר שלי עם משפחתה היה טוב.
ברור שלא הכל מושלם אבל ידעתי שבשביל זוגיות צריך להתפשר ולתת מעצמי. מתחילת הקשר אני השקעתי תמיד הרבה יותר, הן מבחינה רגשית והן כלכלית. היא מצידה המשיכה לטעון שהיא לא שם ב 100% כמוני כי היא לא מספיק אוהבת אותי עדיין. המשכתי להשקיע למרות זאת כי ראיתי שהיא מתקרבת אלי רגשית אמנם לאט אבל בכל זאת. הכיוון היה לקשר רציני וחתונה, ולכן לא התקטננתי איתה על כל דבר אצלה שלא נראה לי.
חוסר ההתאמה נבע מכך שהיא טענה כי הגבר אינו צריך להסתמך על משכורתה של האישה בעתיד, הוא צריך לדאוג לכלכלת הבית והאישה לא חייבת לעבוד לצורך הפרנסה , רכישת דירה היא באחריות הגבר בעיקר(כהשקפת עולם וגם משום שלהוריה אין שקל לתת) ושברור נראה לה מאליו שגם בתקופת החברות , אם יצא ששילמתי על סידור פרטי שלה,איני צריך לבקש זאת חזרה כי אז אראה קטנוני ומתחשבן על קטנות לטענתה.
יש לציין כי שנינו מרוויחים בערך אותו הדבר, ההבדל הוא במצב המשפחתי הכלכלי שאצלי הרבה יותר טוב. בנוסף לא אהבה שאני עובד בעסק המשפחתי (מזון) שלנו כי "לא נראה לה מכובד שאעבוד שם כי יש לי תארים" למרות שהבהרתי לה שבזכות העסק מצבנו מצוין ואני מרוויח טוב.
אף לקראת הסוף היא עדיין לא היתה מוכנה לומר לי פעם אחת שהיא אוהבת אותי ,אך עם זאת היו לה דרישות כמו להמשיך לשלם עליה חופשה ושאר יציאות, והחלטתי שאני לא מסוגל להמשיך לממן בלי לקבל רגש, ושם גם היא ניצלה את המצב להפרד.
היום,מספר חודשים מהפרידה, ואחרי שמחקתי אותה בכל אמצעי מדיה, אני לא שקט נפשית, לא ישן טוב, מצב רוחי ירוד, מדוכא ורואה אותה מול העיניים כשאני יוצא עם אחרות. יש לי צביטות בלב כשאני רואה אותה מופיעה באתרי הכרויות, כי זהו הקשר הכי משמעותי ורציני שהיה לי. איך אני אמור להתמודד נפשית עם המצב? האם בכלל עלי לשפר משהו להבא למרות שנראה לי כי נתתי מעל ומעבר מכל הבחינות?
בהמשך לפרידה , כיום, למרות שאני מסודר כלכלית, משכיל,תקשורתי,חברותי, מתאמן, נראה טוב, ובעל ביטחון עצמי בכל תחום בחיים, עדיין איני מסוגל להקשר לכל אחת, איני מצליח לפתח מערכות יחסים רבות כי אני מחפש שילוב של מראה ואופי, וזה מלחיץ אותי כבר בשלב זה בחיים. מה יכול להיות שעלי לשנות או לאיזה סוג ייעוץ או טיפול לגשת?
בתודה, וסליחה על אריכות הכתוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי אחרי פרידה ומערכות יחסים בכלל - תגובה
ד''ר ענת הרמתי04/09/2012הי אלמוג,
הקשר הזה היה רציני ומשמעותי עבורך והשקעת בו הרבה גם ריגשית . רצית שהוא יוביל לנישואים ולכן אפשר להבין שהפרידה גורמת לך למצב רוח ירוד ולקושי לצאת עם בחורות אחרות. זה נראה שחוית פער ב'נתינה הריגשית' ובביטויי האהבה בינכם.
איך אתה מבין את הפער הזה ?
אני חושבת שמגיע לך להיות בקשר שבו אתה נותן וגם מקבל אהבה ויתכן שהפרידה שיזמה החברה שלך היא לטובה ,גם אם כרגע קשה לך לראות את זה. זו הזדמנות עבורך להבין דברים אבל באמת, על עצמיך ועל מי אתה ביחסים.
מצד שני, כמה חודשים לאחר הפרידה אתה גם מדוכא ולא ישן טוב. עוצמת הרגשות שלך לאחר הפרידה אולי, אינה קשורה ישירות רק לחברה אלא היא מעלה אצליך שאלות , מחשבות מטרידות ורגשות לגבי עצמיך. אתה לא כ"כ מבין איך זה שהשקעת כל כך בקשר ובה, התפשרת, והיא דורשת וגם לא מחזירה לך אהבה. אולי יש לך גם תחושת החמצה של משהו שיכול היה להצליח.
אתה לא צריך ולא אמור 'להיקשר לכל בחורה' וגם לא 'לפתח מערכות יחסים רבות' אבל נראה לי שאם תיקח את מה שקורה איתך היום כהזדמנות להתבוננות , זה מאד יעזור לך להרגיש יותר טוב וגם להיות בקשר שאתה מרגיש בו טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)