קנאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנאה
    חן
    09/09/2012

שלום,
    יש לי בן זוג כבר כשנה, והוא עובד בעבודה כזו שכל מעגל החברים שלו בנוי מאנשים מהעבודה שלו.
    הוא אדם מאוד חברותי ואהבים אותו מאוד בעבודה.
    הוא מעלה הרבה תמונות לפייסבוק עם חברותיו וחבריו לעבודה ומקבל כל מיני תגובות שלעיתים קרובות מאוד מאוד מעוררות בי את יצר הקנאה.
    ולמרות שמספר פעמים הוא אמר שאין לי מה לדאוג ושהתמונות האלה סתמיות בעיניו וגם התגובות, זה מאוד מאוד פוגע בי ומעורר בי את יצר הקנאה ובסופו של דבר זה פוגע בי בעיקר.
    מה לעשות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנאה

הוספת תגובה

• חן יקרה

יעל צ'רניאק
    10/09/2012

יש לך פה שיעור מהמם בלשחרר.
    הקנאה היא ללא ספק רגש חזק והרסני.
    אם את נותנת בבן זוגך אמון מלא, סומכת עליו שזה באמת נכון והתמונות הללו והתגובות סתמיות, דבר שמאוד הגיוני במדיה הזו של הפייסבוק...
    אם את נותנת בו אמון, וזה המצב האידאלי... אז כל שנותר לך לעשות לטעמי הוא לשחרר!
    ולשחרר קנאה זה לא דבר קל, אבל זה כל כך עוצמתי ומשחרר וישפר את הרגשתך, ואת היחסים בינכם!!!!
    האם יש תמונות שעוברות את גבול הטעם הטוב? אם כן תוכלי לדבר איתו עליהן ספציפית אך אם לא... פשוט להרפות ... וזה תרגול רציני ביותר.
    כשאנו משחררים.. אנו משחררים קודם כל את עצמנו!!!
    כמו שאת כותבת הקנאה שלך פוגעת בך בעיקר... בטווח יותר ארוך קנאה יכולה לפגוע גם בזוגיות. עשי לעצמך טובה גדולה !
    איך? בכל דרך אפשרית, דרך ההגיון, דרך תרגול מדיטציה, דרך כתיבה להוציא החוצה הכל, דרך הסטת המחשבה שלך לדברים החיוביים, דרך מחשבה על הקשר הטוב בינכם, חיזוק הביטחון שלך בקשר, דרך קידום הדברים שלך ולא להסחף למחשבות על..., החזירי את הפוקוס לעצמך בכל פעם שמחשבתך והרגש שלך מופנים לקנאה, עם הרבה מודעות למחשבות שלך, והחלטה אמיצה לא ללכת לכיוון הזה שפוגע בך, לא להתעסק עם הקנאה, תני לה להיות שם מבלי לגעת בה, כאילו היא שקופה, כאילו היא זבוב שאת לא מתייחסת אליו.

מקווה שזה עוזר, מהנסיון שלי קנאה היא רגש הרסני שאנו לא רוצים במרחב שלנו...
    בהצלחה!
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו