זוגיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוגיות
    ויקי
    25/09/2012

שלום, אני נמצאת בקשר עם בן זוגי שנה ואנחנו עומדים להיתחתן. כשהכרתי אותו הוא גר רחוק- שעה וחצי נסיעה ממני והיינו נפגשים בכל סוף שבוע במשך כמה חודשים. בחודשיים האחרונים הוא עבר לגור איתי אצל ההורים שלי. אנחנו מסתדרים מצוין ביחד, והקשר בינינו טוב וטיבעי מהרגע שהכרנו. מצאנו דירה קרובה לבית של ההורים שלי ובקרוב נעבור לגור בה. וכדי שבן זוגי לא יצטרך לנסוע רחוק לעבודה הוא מצא עבודה אחרת באזור מגורים שלנו אך בתפקיד שונה.
    בימים האחרונים הוא נהיה שקט ומסוגר וכששאלתי אותו מה קרה, הוא אמר שהוא כועס עליי שהוא מקריב הרבה בשביל להיות איתי ואני לא מקריבה כלום. שהוא מחליף עבודה לתפקיד שונה שאין לו נסיון בו והוא עובר לגור באזור שהוא לא רוצה בגללי. אני לא יודעת מה לעשות ואיך להגיב לו על זה. מה אני יכולה לומר לו שהוא לא יחשוב ככה? כמו כן הוא נמצא בלחץ וקשה לו להתמודד עם זה. איך אני יכולה לעזור לו להיתמודד עם זה ולהרגיע אותו?
    אודה לכן על עצתכן!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

• ויקי יקרה

יעל צ'רניאק
    27/09/2012

הדרך הכי טובה היא להשאר בתקשורת איתו,
    אתם ביחד, מסתדרים מצויין, זה הזמן להיות ביחד גם כשקשה יותר

זה חשוב ששאלת אותו מה קרה, וזה טוב שחשוב לך לעזור לו להתמודד עם הלחץ

הדרך הטובה ביותר שאני מכירה היא לחשוב ביחד כגוף אחד, אתם הולכים להתחתן, אתם שותפים, ואכפתיים אחד כלפי השני... זה מצויין!

לחשוב יחד זה קודם כל להקשיב, להקשיב ולהקשיב, ואז גם להתייחס, גם לשתף אותו במה שזה עשה לך כששמעת את מה שאמר... להתעניין מה הוא היה רוצה שתעשו בשביל שיהיה טוב לשניכם?

לחשוב ביחד על פתרון יצירתי חדש שהוא לא לחזור אחורה ולא המצב הקיים.

לראות את זה לא כבעייה אלא כהזדמנות להעמיק את הקשר בינכם, להיות שם אחד עבור השני, להתייחס למה שהשני אומר , אפילו לומר : אני לא יודעת מה לעשות, מה אתה מציע... כל תקשורת אמיתית וכנה היא מקדמת וחיובית...

זה הזמן שלכם לעבוד יחד ולמצוא ביחד את התשובות הנכונות עבור שניכם, כך שאף אחד לא ירגיש שהוא היחיד שמקריב והשני בשלו...

מקום עבודה לא מספק יכול מאוד להשפיע על מצב הרוח, גם בהקשר הזה חשוב שתהיה הקשבה למה שעובר עליו שם, במידה שהוא מוכן לשתף... או שמתרגלים ומתאקלמים או שנחוץ שינוי נוסף, עבודה חדשה, חזרה לעבודה הקודמת... הדגש הוא להיות ביחד בדרך הזו, מתוך הבנה שאתם בתקופה של שינוי ויש דברים שכרגע לא אידאליים, אבל אתם קשובים זה לזה ופתוחים לעשות שינויים כדי ששניכם תקגישו טוב יותר.

בהצלחה, ושנה טובה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו