מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לעצהרונה28/09/2012
שלום,
אני רונה חיילת בת 20 יוצאת עם בחור בן 26 עצמאי, גר לבד מפרנס עצמו בכבוד מאוד. יוצאים תקופה של שנה.
ישנה תכונה שמבחינתי לא באה בחשבון כאשר אני מגלה אותה אצל אדם והיא - קמצנות.
מדובר באהבה גדולה גם מצידי וגם מצדו, המתבססת על כבוד והערכה, כנות ופרגון. הוא מחמיא לי כל הזמן, גם בנוכחות אנשים וגם לבד, הולך איתי בגאווה, משוויץ בי בכל מקום אפשרי, ולא מפסיק לספר לי על כמה שאני האהבה הגדולה בחייו, ושגורמת לו מה שלא הרגיש מעולם. מדבר על חיים משותפים ועתיד מזהיר יחד. והכל הדדי גם מצידי. הוא מאוד רוצה שאעבור לגור איתו אך מבעיית ניידות זה נדחה בנתיים.
ועכשיו לפואנטה-
אציין שלאחר חודשיים בלבד שהיינו יחד, זה היה יום הולדתי ויום האהבה, הוא קנה לי שרשרת זהב בשווי 600 ש''ח.
מאותו יום לא זכיתי לשום פינוק, או מחווה כזו או אחרת. קשה לי להגדיר אותו כקמצן כי קמצן לא היה כל שבוע לוקח אותי למסעדות גורמה או לצימר-סוויטה יוקרתית. מה שקורה הוא שאין לו בעיה לבזבז כסף כשמדובר על שנינו, אך כשמדובר עליי בלבד- על מתנה אישית בשבילי? זה פשוט לא קורה!
אני לא יודעת מה לחשוב מאחר ודיברתי איתו על זה והבהרתי שהפינוקים האלו חסרים לי, ולצורך העניין -אם הכייף שלו זה ללכת למסעדות אז הכייף שלי זה שופינג. אני ממש לא אדם חומרי, אך זה מפריע לי וחסר לי.
הייתי רוצה להבין מאיפה זה נובע. האם הוא מרגיש "פראייר"? האם הוא חוסך\מתקמצן? האם הוא לא בטוח בי ולכן לא משקיע.
בכל אופן גם אם אגלה מאיפה זה נובע אשמח מאוד לשמוע את עצתך בנידון ולהבין מה לעשות.
תודה רבה מראש.
חג שמח ושנה טובה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונה יקרה
יעל צ'רניאק03/10/2012ישנם בחורים שזה לא מה שמעסיק אותם, הם לא חושבים על הדברים הללו, הם לא רגילים לקנות מתנות,
זה לא בגלל שהם לא אוהבים או קמצנים, בגלל שזה לא משהו שנראה חשוב עבורם, הם בעצמם לא היו מצפים למתנה ביום ההולדת, זה לא נראה להם כל כך חשוב,
יש בכלל לבני אדם נטיה להסתכל על הדברים מהמקום האישי:
מה שחשוב לי - חשוב לאחרים
מה שלא חשוב לי אולי גם לא חשוב לאחרים
נשמע שזה המקום ממנו חברך פועל, אם הבנתי נכון
גם כשהסברת לו, זה עדיין לא ההרגל שלו,
ועכשיו אליך:
עד כמה זה חשוב ומשמעותי בעיינך?
האם תוכלי לאהוב אותו ולחיות איתו גם אם לא יפנק אותך כמו שאת היית רוצה?
מה באמת חשוב לך בקשר?
מהם הערכים החשובים לך מכל? את כותבת שהקשר מבוסס על כבוד והערכה, כנות ופרגון. על אהבה גדולה... האם לא אלו הדברים החשובים מכל?
מבינה אותך שזה כיף גדול לקבל מתנה ופינוק מבן הזוג, ואולי הוא גם יבין זאת עם הזמן
אך האם תוכלי לשים את זה בפרופורציות הנכונות.
לראות מתוך סדרי עדיפויות מה חשוב יותר ומה פחות ולא לתת משקל גדול מדי למה שחשוב פחות? האם תוכלי לשחרר את הצורך שהוא זה שיפנק אותך? ואם זה יקרה זה ישמח אותך ואם לא , את תפנקי את עצמך...
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)