מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יודעת מה להחליטרינת05/10/2012
שלום
אני ובעלי נשואים מזה שנה, לפני זה היינו חברים במשך 5 שנים.
אני אובדת עצות ולא יודעת מה להחליט , האם להישאר ולנסות לתקן או לקום וללכת?
יש לי מספר בעיות איתו:הוא מדבר אלי בזלזול, הוא חושב שאני חייבת להכין לו לאכול, הוא לא מוכן לעזור לי בעבודות הבית.
אין לנו ילדים בגלל בעית פוריות שמקורה אצלו, ואני נמצאת בטיפולי פוריות- הוא אפילו לא מעריך את זה שאני סובלת כל כך הרבה (זריקות שאני מקבלת, חדירה לפרטיות וכו') תחילה הוא אפילו לא מגיע איתי לבדיקות או לפגישות עם הרופא..
אני סטודנטית והמצב הכלכלי שלי לא מזהיר ואף גרוע,וכרגע אני לא עובדת, אז הוא עושה קניות לבית ומשלם תשלומים, העניין הוא שבגלל שהוא משלם אז הוא מתנהג כאילו אני צריכה להגיד לו כל יום תודה על מה שהוא קונה או עושה בשבילי, והוא נותן לי להרגיש כאילו הוא מרחם עלי ועושה עימי חסד בכך שנותן לי לגור אצלו.
הוא תמיד מרגיש ולעיתים גם אומר שהוא ברמה יותר גבוהה ממני ובכלל המשפחה שלו טובים והמשפחה שלי לא (בכל ריב הוא מדביק להם תוויות, עניים, טיפשים, נצלנים וכו')
אני עוזרת להורים שלי בכך שהמשכורת שלהם נכנסת לחשבון שלי ואז אני מושכת להם אותה, נכון שזה לא נוח אבל הם ההורים שלי ואם אני לא יעזור להם אז מי כן?! ההורים שלי משאירים לי כסף בחשבון כדי שאני יוכל לצמצם את המינוס, בשורה התחתונה אני כאילו חיה על חשבונם, ובעלי לא מוכן לעזור לי לסגור את המינוס או לקנות לי כל דברי מותרות מבחינתו אני צריכה להפסיק לנשום. הוא מתעקש שאני יפסיק לעזור להורים שלי (כשבסך הכל המשכורת נכנסת ואני מושכת אותה, וזו גם הסיבה שהבנק לא מגביל אותי) . מבחינתו אם אני יכולה להרים את הקניות לבד (למרות שהם קורעות לי את העור, והם כבדות מאוד) הוא יתן לי להרים.
תמיד המשפחה שלו מעלי אסור לי להגיד עליהם מילה או להעיר להם, והוא מדבר על המשפחה שלי כאילו אין מחר.
הוא אומר שלא יצא ממני כלום, שחבל על הזמן שאני מבזבזת כדי ללמוד ושאני אפס והוא הכי טוב , הכי חכם, מסודר מבחינה כלכלית ויצא ממנו משהו טוב.
כל דבר שהוא קונה לבית הוא דואג להזכיר לי אלף פעמים שזה שלו. יש הפרדה מלאה בינינו החל מהריהוט בבית ,מהרכב שלו (שאסור לי לקחת אלא אם הוא מסכים לי) החשבון בנק.
אני ממש עצובה ולא ככה ציפיתי שחיי הנישואין שלי יראו. לא ידעתי שעצם העובדה שההורים שלי לא במצב כלכלי טוב תשפיע עד כדי כך.הוא אומר שזה לא אכפת לו אבל בכל ריב הוא עוקץ אותי על הנושא.בכל פעם שאני אומרת משהו וזה לא מוצא חן בעיניו הוא מסלק אותי או מאיים אותי שישלח אותי ל"עוני של ההורים שלי" (אני לא איתו בגלל כסף, זה אף פעם לא עניין אותי, ואני לא חיה יותר טוב מאז שהתחתנתי איתו)
ההגיון אומר לעזוב אבל אני כבר לא יודעת מה הלב אומר
ומבחינתו אין טעם ללכת לטיפול זוגי.
אני אשמח לשמוע עצות ואז להחליט האם לעזוב את הנישואים האלה או להישאר ולנסות לתקן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
נעם09/10/2012היי
האם הוא התנהג ככה בכזו חוסר תקשורת ביניכם גם בזוגיות?
הוא מזלזל בך ואומר דברים איומים לכל אדם בטח שלא אומרים זאת לאישה שאיתה בחרת לחלק את חייך
לדעתי חשבונות בנק נפרדים זה בסדר כי כך יש מקום לכל אחד אבל מה עם חשבון נוסף משותך
ואתם הרי בעל ואישה אין שלי-שלך הכל ביחד
נשמע שממש בעייתי שם...ואם הוא לא מוכן לשנות דברים באמת ולא מוכן טיפול או משהו אין סיבה להמשיך לסבול בטח לא טיפולי פוריות לגבר כזה
ומה זה "לא מוכן לעזור בעבודות הבית" את לא עקרת בית, זה גם הבית שלו
תאמרי לו שאם לא הייתם ביחד הוא היה צריך לעשות הכל לבד תמצאו חלוקה הוגנת תדברו על החלוקה מה כל אחד פחות אוב ויותר אוהב לעשות ותחלקו
גם אם תישארו ביחד אפילו רק חודש אין סיבה שאת גם תשקיעי בלימודים וגם משרה שנייה מלאה כעוזרת בית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת מה להחליט - תגובה
ד''ר ענת הרמתי09/10/2012רינת שלום,
אתם נשואים שנה ואת אומרת שאת עצובה כי לא כך ציפית שחיי הנישואים שלך ייראו.
אם היו לך ציפיות אחרות, האם זה אומר שהיחסים בינכם בחמש שנות החברות היו טובים יותר ? האם זה אומר שהרגשת טוב יותר בקשר? אם לא, מה חשבת שישתנה?
ואם כן,מה השתנה לאחר הנישואים?
בעיני, זו שאלה חשובה עבורך כי את מרגישה שבן זוגך משפיל אותך, מאיים עליך, מזלזל בך ומקטין אותך.
הפער הכלכלי בינכם הוא אינו סיבה לקונפליקטים או לזלזול בך אבל הוא יכול להיות אמצעי כדי לפגוע בך. איפה את חושבת את פוגעת בו?
לאחר הנישואים, התחלתם טיפולי פוריות .טיפולי פוריות כרוכים בקשיים פיזיים ונפשיים ולעיתים גם גורמים לכעסים ולהתרחקות בין בני הזוג. את כותבת שאין לכם ילדים בגלל בעיית פוריות שמקורה אצלו. איך העובדה שהבעיה אצלו משפיעה עליך ? עליו? ועל היחסים שלכם? איך את מבינה את זה שהוא לא מצטרף אליך לטיפולים ?
זוהי התבוננות שאתם צריכים לעשות.
השאלה אם להשאר 'ולנסות ולתקן' או 'לקום וללכת' תלויה מאד באיך את מבינה את המציאות הזאת ואת התחושות הקשות שלך לעומת הציפיות שלך מהיחסים שלכם לאחר שהתחתנתם.
אם תחליטי לנסות ולשקם את הקשר , זה נראה שתצטרכי למצוא דרכים לשכנע אותו להתחיל טיפול זוגי .
מקוה מאד שתצליחי.
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)