זוגיות ותואר ראשון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוגיות ותואר ראשון
    מיטל
    17/10/2012

אני קצת זקוקה לחיזוק

אני מתחילה ללמוד תואר ראשון ביום ראשון הקרוב
    יש לי בן זוג שנה וחצי אנחנו גרים יחד , החלטתי עכשיו לעשות תואר כי אף פעם לא ידעתי מה אני רוצה ללמוד ועכשיו אני מרגישה שזה עכשיו או לעולם לא ונרשמתי ללימודי ערב 3 פעמים בשבוע
    אני בת 28 הוא בן 30
    הרבה אנשים מסביבי אומרים לי המון דברים והמון דעות שקצת מערערות לי את הביטחון למה הלכתי דווקא עכשיו ללמוד.
    המון אומרים לי שעכשיו לא יהיה לי ולבן זוגי יותר זמן יחד , שזה אולי יטלטל את הסירה , שלא נוכל לעשות דברים יחד , שזה המון עבודות ומטלות בתואר
    אני יודעת שזה להשקיע ואני באה מוכנה ומזומנה להשקיע בתואר ויודעת שאולי לא אוכל לעשות עם בן זוגי את כל הדברים שהיינו עושים פעם אבל אני רוצה את זה בדביל עצמי ובשביל הפרוטוקול אני אציין שבן זוגי מאוד מאוד תומך בי ושמח בבחירתי
    אבל עדיין אני קצת מפחדת ... מפחדת שבאמת יהיה לי מאוד קשה ואינטנסיבי ומשהו יפריד בינינו ...
    אנחנו גם מדברים על חתונה ואולי ילד בשנים של התואר ואני מפחדת שזו תהייה סיבה שאולי הוא לא ירצה להתחתן כרגע וכו .

אתן חושבות שעשיתי טעות שבחרתי ללמוד עכשיו ?
    אני באמת ובתמים חושבת שהכל יהיה בסדר - מה שגם ההתחפתחות האישית שלי אמורה לעשות לו טוב

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות ותואר ראשון

הוספת תגובה

• זוגיות ותואר ראשון - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    17/10/2012

הי מיטל,
    במכתב שלך את מתארת את הסיבות מדוע זה נכון לך ללמד עכשיו
    זה נכון לך, זה נכון לבן הזוג שלך
    אז איפה הבעיה? מדוע אנשים סביבך אומרים לך אחרת?
    כן, התפתחות אישית שלך אמורה לעשות טוב גם לבן הזוג שלך ולפעמים גם ליחסים. (אלא אם כן, יש בינכם תחרות ,אבל אני מבינה שזה לא המצב בינכם והחבר שלך שמח ותומך).
    אני מציעה שתדברי עם בן הזוג שלך על החשש והדאגה שלך לגבי דחית החתונה ואולי זה ירגיע אותך ויחזק את הבטחון שלך בענין להלימודים.
    אני גם רוצה לחזק אותך ולאמר לך שתמשיכי להקשיב לעצמיך כמו שעשית בענין ההחלטה מה ללמד .
    כדאי תמיד להקשיב לאנשים מסביב אבל לא תמיד להסכים איתם
    בהצלחה,
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו