צריכה גישה נכונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה גישה נכונה
    נעם
    19/10/2012

שלום
    אני יוצאת עם חבר שלי 4 חודשים מהרגע הראשון אמרתי לו שאני עוברת בשלב זה לאזור אחר בארץ
    במהלך הזמן הוא הביע בפניי את החשש מה יהיה איתנו ואם נראה לי שנשאר ביחד -בכוונה שלו שכן נשאר ושהוא אוהב אותי
    במהלך הזמן גיליתי בחור חמוד מבין קשוב לפעמים מצחיק הבילויים המשותפים מהנים
    אבל הבעיה היא שיש הרבה פעמים שמרגיש לי קצת משעמם איתו או נאמר לא מלהיב
    גם בעיקר מציק לי העניין שאומנם אולי אני יכולה לחזור פעם בשבוע ואז יהיה לנו את הזמן של משישי בערב עד שבת בערב , למרות שאני אלמד אז הוא אמר שנלמד אחד על-יד השני וגם ארצה לראות חברים ומשפחה ואולי גם קצת זמן לעצמי בעיר מולדתי, ואם הוא יבוא אליי מה שיכול להיות שאינ "אסגור" כי הנסיעות מאוד ארוכות וזה בכל זאת זמן, וגם אולי לסידורים וכו' יותר נוח מבחינת ההתארגנות , ועכשיו במצב כזה שהוא בא אליי הוא מגיע בצהריים, כשבד"כ אנו נפגשים בערב אפילו המאוחר יחסית, אבל הפעם הוא ילך כבר בסביבות 6 כדי להגיע הביתה כי למחרת עבודה, ואני ביני לבין עצמי חושבת למה הוא לא לוקח חופש, (הוא יכול פרקטית) בשביל שיהיה לנו יותר זמן

אתם מבינים את הבעיה, אני לא מוצאת המון המון עניין בזמן המשותף שלנו אבל עדיין סוג של צריכה סוג של אולי רכושנות להרגיש שהוא כן נותן לי הרבה זמן ובלי מגבלות...
    היום הוא יגיע בצהריים אבל אמר שאם יגיע אליי אז יגיע כבר בחמישי ואז באמת יש הרבה מאוד זמן , למרות הלימודים.
    התפיסה שלו מאוד יפה הוא אומר אנחנו רוצים להיות ביחד נמצא את הזמן (לדוגמא מבחינתי נעשה ספורט ביחד כשאחזור הביתה, ונצא עם חברים משותפים) ואני אולי כן קצת מפחדת לחתוך את הקשר עכשיו עם כל המעבר שצפוי לי אבל גם לא מספיק מרגישה שאני בקשר מהסיבות הנכונות ובאמת נטו רצון להיות איתו ...

איך אני יכולה להבין את עצמי יותר בקטע הזה איך אני יכולה להבין אם זו בעיה שלי אולי כיאני מפחדת להקשר ולהיות תלותית אולי או כי זה פשוט לא הבחור בשבילי מבחינת העניין באמת? ועוד שאלה איך יודעים "מי מתאים"
    בהתייחס לדייטים שהיו לי הרי איתו אני כבר 4 חודשים שזה אולי בכל זאת זמן לא מבוטל ..הרי איתו המשכתי לצאת ואנחנו גם בתקשורת זוגית מאוד טובה ואני מרשה לעצמי לפתוח איתו נושאים שמציקים לי בגדול... וכמו שאמרתי הבנה שיחה ופעילויות סוג של מפחיד אותי לזרוק את זה, אבל השאלה אם "זה הכי טוב שיש " ואם זה שווה את כל השאלות והבעייתיות בלהיות בקשר כזה, וגם מה אם יהיו סופ"שים שלא אחזור והוא לא יבוא אליי איך אקבל את זה? האם זה לא מצב פגיע מדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה גישה נכונה

הוספת תגובה

• הוספה קטנה

נעם
    19/10/2012

בזמן שאנחנו יחד הוא בעבודה לעיתים תובענית אבל כן מתראים כפי שציינתי סופ"שים ועוד פעם בשבוע , ולפעמים זה גרם לי להרגיש מוזר למה הוא משקיע כ"כ הרבה בעבודה ואנו מתראים פחות מדי ,או כשרצה לעשות משהו אחר במקום שנהיה ביחד הערתי לו שזו אשמתו שהוא עובד הרבה וזה לא צריך לבוא על חשבון הזמן שלנו
    ועכשיו אומנם זה יהיהלי טוב שאהיה עסוקה ועם מטלות וכו אבל בניגוד אליו לי לא תהיה את הבחירה לראות חברים במהלך השבוע ואני בשאלה איך לשלב את הרצונות שלי במקביל לזוגיות הזו כי מה שבטוח כשלבד יש המון זמן להכל, אבל אולי גם חסר משהו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה גישה נכונה - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    21/10/2012

מעיין שלום,
    את שואלת שאלות טובות , שאלות שחשוב לשאול ואני מתכוונת בעיקר לאלו:
    איך אני יכולה להבין את עצמי יותר בקטע הזה איך אני יכולה להבין אם זו בעיה שלי אולי כי אני מפחדת להקשר ולהיות תלותית אולי או כי זה פשוט לא הבחור בשבילי מבחינת העניין באמת? ועוד שאלה איך יודעים "מי מתאים"?אבל השאלה אם "זה הכי טוב שיש " ואם זה שווה את כל השאלות והבעייתיות בלהיות בקשר כזה, וגם מה אם יהיו סופ"שים שלא אחזור והוא לא יבוא אליי איך אקבל את זה? האם זה לא מצב פגיע מדי ?
    אנשים לא רוצים להפגע ולכן רובנו, לא ניכנס למצבים שבהם אנחנו יודעים בודאות שזה מה שיקרה לנו. זה נכון כמובן, גם בקשרים זוגיים (למשל, קשר עם גבר/אישה לא פנויים, אלימות ועוד).

מעיין שלום,
    את שואלת שאלות טובות , שאלות שחשוב לשאול ואני מתכוונת בעיקר לאלו:
    איך אני יכולה להבין את עצמי יותר בקטע הזה איך אני יכולה להבין אם זו בעיה שלי אולי כי אני מפחדת להקשר ולהיות תלותית אולי או כי זה פשוט לא הבחור בשבילי מבחינת העניין באמת? ועוד שאלה איך יודעים "מי מתאים"?אבל השאלה אם "זה הכי טוב שיש " ואם זה שווה את כל השאלות והבעייתיות בלהיות בקשר כזה, וגם מה אם יהיו סופ"שים שלא אחזור והוא לא יבוא אליי איך אקבל את זה? האם זה לא מצב פגיע מדי?

אנשים באופן טבעי לא רוצים להפגע ולכן רובנו, לא ניכנס למצבים שבהם אנחנו יודעים בודאות שזה מה שיקרה לנו. זה נכון כמובן, גם בקשרים זוגיים (למשל, קשר עם גבר/אישה לא פנויים, אלימות ועוד).
    המצב שאת מתארת הוא לא בהכרח פגיע ובהחלט כשרוצים, אפשר באופן זמני לנהל קשר כזה .הבעיה היא ,שאת חווה אותו ככזה וכמצב פגיע מידי עבורך. (האם את מבינה למה זה?) מהסיבה הזאת, את חושבת אולי להמנע (דפוס של אנשים שמאד מפחדים להפגע) ולא להמשיך בקשר .
    מעיין, לשאלה 'מי מתאים' לך ,רק את יכולה לדעת את התשובה ונראה לי מהמכתב שלך שאת יודעת להגיד לעצמיך מתי זה ממש לא מתאים ומתי זה אולי מתאים. אחרת לא היית בדילמה לגבי הקשר הנוכחי.
    במילים אחרות כדי להיות במקום שבודק מי מתאים לך בתוך הזוגיות ולא מחוצה לה ( כי אין דבר כזה "הכי טוב שיש ") תצטרכי לקחת בחשבון, מצד אחד שאולי תפגעי אבל מצד שני ,יש אפשרות שתמצאי את "המתאים" ותהיה לך זוגיות שאת שמחה בה.
    אני מציעה לך להפתח לבן הזוג שלך ולדבר איתו על מה שאת מרגישה וגם על החששות שלך.

בהצלחה,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו