מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בוקר טוב, שאלה קטנה ..ליאב18/11/2012
שלום ובוקר טוב. אני ובן זוגי עברנו טלטלה והגענו למצב שאפילו לדבר אנחנו לא יכולים נושאי השיחה היחידים שלנו הם המצב בדרום .. . ובעקרון יש לי שאלה קטנה: עם עבר זמן רב שלא בא לי סקס. ואני רומזת-בוודאות לא בא לי . ונוצר מצב שאני מרגישה בו הוא ממש מנסה האם זה לא בסדר ? ואני לא מדברת על מנסה על נשיקות בצוואר. מדברת על נגיעות במקומות "מעניינים" ושאל טיפשיות כמו האם נעים לך ?! נוצר מצב שאני ממש נפגעת ועוד יותר מתרחקת ושאני כבר פותחת תפה, זה בגדול. האם הוא אמור להפגע ?והאם שהוא נפגע, אני זו שאמורה לבקש "סליחה"...
הבעיה היא כזאת. אני והוא בשלב בחיים שלא מאפשר חתונה, ושום שינוי ממשי בקשר אנחנו זמן רב יחדיו ואיך אומרים השגרה שוחקת יחד עם זטאת העובדה שאני רואה את הבן מעט מאוד הרשתי לעצמי להתרחק ולהתנתק מהבן אדם..
לפעמים אני מרגישה כאילו הוא קצת מכריח אותי.. ודוחף אותי לסקס .. מה זה כל כך גרוע שלא בא לי ?! ושאני אומרת לא בא לי .. זה אומר לא בא לי !!!!! לא ?!
המצב הזה מציב אותי בבעיה גדולה: מצד אחד בא לי שיהיה לו טוב, ומצד שני כאילו מה ? תכבד אותי ואת הגוף שלי..
הריבים אינם פוסקים ולעיתים אני מרגישה כאילו הגיע הזמן לפרידה .. אשמח לייעוץ ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב, שאלה קטנה .. - תגובה
ד''ר ענת הרמתי18/11/2012הי ליאב,
השאלה שלך היא לא כל כך קטנה.
למעשה , זוהי שאלה שהרבה זוגות שואלים את עצמם במהלך החיים המשותפים שלהם. במצב שאת מתארת, עולה השאלה מה לעשות או כמו שאת אומרת לעצמיך, אולי הגיע הזמן להפרד ?
אם אתם זוג עם מחויבות אחד לשני ובן הזוג שלך פנוי , לא בטוח שהפתרון הוא פרידה. אבל יתכן שהמצב שאיליו נקלעת הוא שונה ,כי את לא באמת מרגישה מחויבות מצד בן זוגך? יתכן שהוא מבטיח לך מחויבות בעתיד וגם להתחתן איתך וזה לא קורה כי הוא לא פנוי ולא באמת מחוייב?
אני לא יודעת מהי הטלטלה שהקשר שלהם עבר לאחרונה ואולי אתם עדיין בתוכו אבל זה נשמע שיש לך כעס מאד גדול על בן זוגך. אפשר גם לראות את הכעס שלך באופן שבו את כותבת.
את יודעת על מה את כועסת ?האם זה כי "אתם בשלב בחיים שלא מאפשר חתונה" ואת חושבת שזה תלוי בו ורק הוא יכול לשנות את זה?
את אומרת שאתם זמן רב ביחד אבל את רואה אותו מעט מאד. התגובה שלך לזה היא כעס והתרחקות וגם ירידה בחשק המיני. זו תגובה מאד נורמלית. לא רק "שזה לא גרוע שאין לך חשק" , זו תגובה מאד נורמלית ביחס למצב שבו את נמצאת ולמה שאת מרגישה. אני מניחה שהתנהגות בן הזוג שלך פוגעת בך מאד.
אם מה שתארתי בתחילת המכתב הוא נכון , יתכן שאת מבינה שאין טעם לחכות וצריך להפרד. זה קשה ומצריך הרבה כוחות אבל עם תמיכה ממשפחה וחברים זה אפשרי.
ואולי ההשערה שלי אינה נכונה ובמקרה כזה , אני תמיד מציעה לדבר. לשתף את בן הזוג שלך לא רק על מה את כועסת אלא איפה הוא פוגע בך . כשתדברו על זה ותשתפי אותו ברגשות שלך , לא תצטרכי להעביר לו מסרים עקיפים דרך המנעות מיחסי מין וזה ישפיע לטובה גם על הקרבה הפיזית ביניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)