מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיצד יוצרים אצל בן הזוג נתינהתמר19/11/2012
נישאתי לאלמן שהיתה לו זוגיות לא טובה עם אישתו
במשך נישואי לא היפסקתי להעניק לו ולילדיו מעל ומעבר
כיוון שדרישותיו וצרכיו המישפחתיים דרשו ממני המון הייתי צריכה לוותר כמעט על כל מה שאהבתי לעשות בחיי האישיים
למרות זאת בעלי לא מעריך שום דבר ויש לו תמיד רשימות של מה שחסר לו כדי להיות מאושר
למרות שישבתי עימו להקשיב מה הוא זקוק כל פעם הרגתי את עצמי להעניק לו זאת הוא מונע ממני אינטימיות ואהבה והענקה בתואנה שעדין לא מלאתי מחצית ציפיותיו כדי שיהיה מאושר
בנוסף לכך בכל פעם שהוא רואה שיחסו זה גורם לי מפח נפש אז בימקום להיתנצל או לפייס הוא נעלם לעיתים לשבועות לבית של אחץת מבנותיו הנשואות ושולח לי מסרון בסימסום שיתכן והוא יעדיף להיות לא נשוי
זה יכול להיות בערב חג או באמצע מעבר דירה או ארוע משמעותי אחר וזה לא משנה ככה הוא מרויח שאני מיתרפסת לפניו שלא יעזבני וחוזר חלילה מה עושים.
אני אוהבת אותו ויש לו מעלות אך איך מפסיקים את מעגל האימה הזה ואיך אפשר להסביר לו שגם אני בן אדם ולהפסיק להתנות את האינטימיות ויחסו אלי במילוי כל צרכיו...ובכך שיהיה מאושר כשהוא אדם הנוטה למריר ולעולם שום דבר לא גורם לו אושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד יוצרים אצל בן הזוג נתינה - תגובה
ד''ר ענת הרמתי19/11/2012שלום...זה נשמע שמצד אחד את מרגישה שאת משקיעה המון בבן הזוג שלך ומשפחתו,עד כדי ויתור על הצרכים שלך ומצד שני אינך מקבלת ממנו אהבה והכרה.
את גם מתארת דפוס ביחסים שלכם שבו כשבן הזוג שלך אינו מרוצה ,הוא מתרחק ממך ולפעמים גם פיזית למספר שבועות (!) וכשזה קורה, את "מתרפסת בפניו " שלא יעזוב אותך ואז הוא חוזר. את קוראת לזה "מעגל אימה".ואת שואלת איך יוצרים אצל בן הזוג נתינה.
הפחד או האימה מלהיות לבד או בנפרד מבן זוגך כנראה גדול יותר מהקושי שלך להיות "במעגל האימה" הזה. אני חושבת שהשאלה היא לא איך יוצרים נתינה אצל בן הזוג שלך, אלא איך את יוצרת נתינה כלפי עצמיך? איך את לא מוותרת על הדברים החשובים לך ועל הצרכים שלך כדי לקבל אהבה וקרבה ? איך את קשובה לעצמיך ולא נותנת לפחד להיות לבד לנהל אותך?
מצד שני, זה נראה שהחויה של בן זוגך שונה לחלוטין משלך ושהתסכול שלו בקשר גדול גם כן .קשה לכם לראות את הסבל אחד של השני ואני חושבת שאיש מקצוע (טיפול/יעוץ זוגי) יכול לעזור לכם בזה.
בהצלחה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם להיתאמץ כשזה כבר מערער אותי
תמר05/12/2012אני בהיתלבטות קשה כרגע והיא אם בכלל יש מה להשקיע מאמץ??? אם כל עוד צרכיו מסופקים הקשר ממשיך אפילו אם נידרשת להקרבה בלתי פוסקת
אך ברגע שאני זקוקה למשהו הוא יושב על הגדר ובוחן את הקשר האם מישתלם לו להיות נשוי או לא
או שכשאני כבר לא מסוגלת להרוג את עצמי בכל כך הרבה תחומים ולא מסוגלת להחזיק מעמד לנוכח החיים הלא פשוטים עימו כמו שכל חודש הוא מחליט לעבור דירה כל חודש יש לו תביעות וציפיות שדורשות ממני לוותר על עיסוקי האישיים[עבודה חברות כי הוא רוצה שאדאג לילדיו הנשואים כל הזמן ביביסיטר בישולים אירוחים וכו]ומונע ממני בית יציב ויחסים אינטימים כל עוד יש ברשימתו תחומים שלא מולאו
המצב מחזיק מעמד כל עוד אני מחזיקה מעמד אך ברגע שמשתפת שקשה לי בצורה הכי עדינה או שאני בוכה הוא לוקח זאת כביקורת על אישיותו ובמקום להיות רגיש ואמפטי הוא מתקיף
אז במקום לחשוב בצורה בוגרת איך ניתן ליפתור
ובימקום להידבר יחד מתוך הקשבה הדדית הוא ניכנס למעגל התקפתי אותו הוא מצדיק בכך שחיב להיתגונן עבור הדימוי שלו ונכנס למעגל ברוגז בו הוא עוזב הבית ונעלם למס שבועות וחוזר כשאני שוב מוותרת על עצמי ומתחננת לו ...זה יכול לקרות ערב חג ערב מעבר דירה או ארוע מישפחתי חשוב
הוא יערער כל היציבות גם אם לפני יומים הרגתי עצמי עבור דברים שחשובים לו והוא הפריח הבטחות באויר
ברגע שמעיזה להגיד שקשה לי או בוכה כי לא מסוגלת לעמוד בחיים חד צדדים מלאי מחויבויות [יש לו 7 ילדים נשואים מאד תלותיים ותובעניים]הוא נעלם לילדיו ומודיע לי שהקשר ניגמר
לאחר שזה חזר על עצמו 8 פעמים בשנתיים הראשונות לנשואינו ולמרות אהבתנו הגדולה בזמנים יפים והמון דברים טובים שחלקנו יחד
אני תוהה האם להשקיע שוב במירדף אחריו כי זה כבר נורא נורא מערער אותי ופוגע בי נפשית ובהורי המבוגרים שלוקחים ללב את מה שאני עוברת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם להיתאמץ כשזה כבר מערער אותי - תגובה
ד''ר ענת הרמתי05/12/2012שלום,
אני מבינה שקשה לך מאד בתוך מערכת היחסים הזאת
השאלה אם להשקיע מאמץ תלויה במה שאת רוצה
אם אינך בטוחה מה את רוצה ואת בדילמה, אני מציעה לך ללכת לייעוץ שיבהיר לך ויעזור לך לקבל החלטה
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)