מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הגיוני?נעם15/12/2012
היי אתמול נפרדנו, או לפחות מצידי, יהיה הזוי אם הוא יצור קשר.
כי אני כבר המשכתי. היינו חצי שנה. היה טוב הוא בחור טוב, אבל בעיקר היה לי נוח, לא התלהבתי מהחיים שלו או ממנו. נגמר בגלל ריבים וחוסר כבוד שלו, בכיך יכולנו גם להמשיך, וזו ההרגשה שהייתה לי היום בבוקר, אוף יום יפה ואני לבד... אבל בעיקר היה לי נוח איתו ונעים, וכן מפחיד פתאום להיות לבד, אולי כי החיים שלי לא מספיק מלאים, וכי יש משהו בחבר שמרגיע אותי נפשית, האם אלו סיבות טובות להיות בקשר, אני מעדיפה להיות לבד מאשר במצב רע, ולכן גם נגמר, אבל ההתרגלות הזו לזה שיש בן זוג
זה פתאום ממש מפתיע בלי, אז יצא שכבר הכרתי מישהו שלפחות בשיחה הראשונה הרבה יותר מתאים לי מבחינת האישיות, וגם בתמונה נראה טוב, כנראה יותר מהאחרון גם, אבל הדבר שבעיקר בעייתי לי עם הבחורים שאיתי, זה איזשהו רצון או צורך וזה מה שאהבתי באחרון, שימלאו לי את החלל קצת...
האם זה הגיוני? אני ממהרת מדי בזה שכבר רוצה להכיר מישהו אחר, אבל כן מישהו שגם יעניין אותי באמת בניגוד לאחרון... ומה זה אומר עליי שהייתי מוכנה, או חשבתי למרות הספקות להמשיך עם הבחור? אם לא היינו מגיעים לריבים ולצורה שבה הוא התנהג שמבחינתי, מה אתה לפני יומיים אמרת דברים יפים, ועכשיו אתה כולך שונה ומעלה פרידה ונמאס לי כל רגע, איזה מן גבר אתה? תלחם עליי תעשה שיהיה לי טוב איתך... אולי אני מפחשת מהר אחר, כי כן היו בו דברים טובים מאוד וזה מאוד נוח, ואם אני לא אהיה עם אחר אז בגלל הבדידות והשעמום אוכל לחזור אליו אם הוא ינסה אולי, וכנראה שזה לא טוב, כי לא באמת קיבלתי והכלתי את מי שהוא, אלא בעיקר היה לי טוב עם הדברים החיצוניים...
תגובות ?
מה גם שלאורך כל הקשר חצי שנה חשבתי על האקס שנגמר לפני קרוב לשנתיים, והשוואתי והתגעגעתי , למרות שבדברים הקונקרטים היה הרבה יותר טוב עם האחרון, אבל מבחינת הרגש גם החיבור וגם מה שהרגשתי אליו לא התקרב... חברה אומרת שזה בגלל שזו הייתה אהבה ראשונה.
אולי זו גם סיבה שרציתי למהר לסיים את זה, לא למשוך סתם.
ושבזמן הזה אוכל להכיר בחורים אחרים ולראות מי הם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיוני? - תגובה
ד''ר ענת הרמתי16/12/2012איה שלום,
מהדברים שלך ,את בעצם שואלת שאלה חשובה . מתי נכון לסיים קשר ואיך יודעים אם נמצאים בקשר רק מתוך הרגל או כי לא רוצים להיות לבד או כי רוצים ש"הוא ימלא את החלל"?
לכל אחד יש את הסיבות הטובות שלו למה להישאר בקשר (נוח, מרגיע נפשית, מעניין...)
כדי לענות לעצמיך על השאלה ועל עוד שאלות שאת שואלת כדאי לעצור ולהתבונן .
להתבונן על מה קורה בקשר, איך את מרגישה , מה חשוב לך , מהם הצרכים שחשובים לך
מה את נותנת בקשר , מה את מזמינה ומהן הבחירות שלך וכו'
מהסיבה הזאת ( לעצור ולהתבונן ) אני חושבת שלא נכון להתחיל קשר מיד לאחר פרידה
בן זוג לא באמת יכול "למלא חלל " ואני חושבת שאת דוקא מבינה את זה.
תצליחי,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)