מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זוגיות כמעט ראשונהאריאל01/03/2013
שלום רב. אני בחצי השני של שנות העשרים שלי.
לאחר שנים רבות שלא הייתי במערכת יחסים, התחלתי לצאת בחורה בת גילי. היא בחורה מדהימה גם מבחינה גופנית וגם מבחינה פנימית, ואני ממש מאוהב בה.
מצד שני אני מאוד חושש מחוסר הניסיון שלי במערכות יחסים לעומת הניסיון שיש לה. (ולאו דווקא בתחום המיני). אני לא יודע מתי מתקדמים, באיזה שלבים עושים מה ומתי. כאילו שיש עולם שלם של קודים והתנהלות שלגמרי זר לי. אני מפחד שאני משדר לה חוסר ביטחון ושזה יגרום לה להעריך אותי פחות. יחד עם האהבה הגדולה אני מרגיש חשש גדול שמלווה את התנהלות שלי מולה וזה מאוד מטריד אותי. אני מרגיש לא בנוח לספר לה ישירות או לדבר עם הנושא עם חברים שלי.
כיצד את מציע לי להפיג את החששות הרבים שלי? האם כדאי לחכות שזה יעלם מעצמו עם הזמן או להציף את הנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות כמעט ראשונה - תגובה
ד''ר ענת הרמתי02/03/2013שלום אריאל,
אני שמחה בשבילך על הקשר החדש לאחר שנים רבות ללא זוגיות.
כמה זמן אתה בזוגיות הזאת?
להרגשת חוסר בטחון ביחסים יש סיבות רבות, ואתה מתאר תחושות ודאגות שיתכן שהן נורמליות בזוגיות שהיא גם חדשה וגם לאחר זמן רב שלא היית במערכת יחסים.
אתה שואל האם לחכות או להציף ולשתף? ואני מחזירה לך את השאלה.
אתה חושב שזה יעבור עם הזמן כשתרגיש יותר בטוח בתוך הקשר?
אתה מרגיש שזה מציף אותך בחרדה ושזה לא קשור רק לכך שזו התחלת קשר?
האם זה גם קשור לסיבה שבגללה לא היית בזוגיות שנים רבות?
האם אתה מרגיש שיכול לדבר על התחושות שלך ושבת הזוג שלך תוכל להכיל את זה?
התשובות הן אצליך, תנסה לסמוך יותר על עצמיך
זה גם יעזור לך להרגיש יותר בטוח בקשר.
בהצלחה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)