נרגילה ובן הזוג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נרגילה ובן הזוג
    דניאלה
    08/03/2013

שלום,
    אספר בקצרה, בזוגיות שנתיים, חיים ביחד בני 26.
    החבר היה מעשן בעבר המון נרגילה... (במשפחתו יש היסטוריה של סרטן גם ריאות).. הוא הפחית משמעותית במינונים, אך בכל זאת כל פעם כשהולך לעשן עם חבר הדבר מציק לי ומתפתח בנינו ריב שלא מטיב עמנו בכלל. מה לעשות? האם להרפות?, האם עלי להפסיק לדאוג לו והוא ילד גדול? אבל איפה האחריות שלו כלפיי וכלפי המשפחה שעתידה להיות לו, אם ביום מן הימים יקרה לו משהו ( הוא בעצמות כועס על אביו שנפטר כשהיה ילד ואומר שהוא היה חסר אחריות שלא טיפל בעצמו והשאיר אותו לגדול ללא אבא). אני אומרת אפשר למות בכל צורה, גם אם נחצה את הכביש ומכונית תדרוס אותנו, לא תלוי בנו, אבל מה עם לצמצם ולמזער סיכונים.
    אמרתי לו שלא יותר אטיף לו בנושא, אך שיזכור שכמו שזה עושה לו רע כשאני מטיפה לו באותה הצורה זו עושה לי רע כשהוא הולך לעשן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נרגילה ובן הזוג

הוספת תגובה

• נרגילה ובן הזוג - תגובה

יעל צ'רניאק
    10/03/2013

דניאלה יקרה,
    מבינה ללבך, אך כמו שאת רואה לא נוכל לשנות את האחר
    רק אם הוא יחליט בעצמו להפסיק, ויקח על זה אחריות, זה ישתנה

אולי במקום לריב איתו על זה, בואי בגישה אחרת...

בואי מתוך אהבה, אכפתיות, ולא מתוך הטפה (שמגיעה גם היא מאכפתיות אבל נשמעת אחרת!!!)
    נסי להקשיב לו, לצורך שלו בנרגילה, ולהשאר אוהבת, לדבר אל ליבו מתוך מקום רגיש ולא תוקף ומאשים ומפחיד.

בהצלחה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו