שלום יעל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום יעל
    דבי
    23/04/2013

נכנסתי לאתר שלך כי חיפשתי בגוגל משהו על חיוניות והגעתי אלייך. אתר מדהים ומילים נוגעות.
    יש לי שאלה קצת ארוכה. כמה חודשים אני בטיפול שפניתי אליו כדי להצליח להפחית עומס רגשי בחיי. אני אדם רגיש מאוד ומודעות עצומה מגיל צעיר ושני המרכיבים האלו מילאו אותי בתובנות רבות די בטרם עת... כים אני מודה על כך ולומדת להעריך את האישיות הנדירה שלי. עם זאת, תהליך בניית בטחון עצמי לוקח זמן ובדרך פוגשים בכל מיני אנשים ותגובות. אנשים נמשכים לאישיות שלי ומסתקרנים לגביה וכך יוצא שגם אנשים שאני עובדת איתם רואים לנכון לדבר על האופי שלי. זה מציק לי. מצד אחד נושאים רגשיים מעניינים אותי ואני עוסקת בתחום, ומצד שני, אני בוחרת את מי אני רוצה להכניס לרמה האישית ושאר האנשים משאירה בחוץ. מה עושים כמישהו בא ברצון "לעזור" לך ובעצם מפריע? איך מנערים אותו בלי שייפגע ובלי שירגיש שהוא צודק בכך שאני רגשית מידי?
    מקווה שהייתי מובנת. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום יעל

הוספת תגובה

• דבי יקרה

יעל צ'רניאק
    24/04/2013

אני שמחה לשמוע שקיבלת ערך מהאתר שלי. תודה על מילותייך.
    לגבי שאלתך, אם הבנתי אותך נכון...
    אכן יש אנשים שאינם רגישים למרחב האישי שלנו.
    את מעלה פה דילמה אמיתית מהחיים, שמצד אחד הוא מפריע, חדר לפרטיות שלך מצד שני כוונתו אולי טובה, רצון לעזור ואת לא רוצה שיפגע.
    כשאנו באים מתוך חופש, קל לנו יותר להיות אוהבים מצד אחד ומצד שני מאוד ברורים, חדים וישירים. לבוא בקבלה מלאה, בחיוך, באהבה , הכלה והוקרה לרצון לעזור, הערכה לכוונה שלו, אך בגבול ברור! גבול במקום שמעבר לו את לא מוכנה להכניס כל אחד.
    אחת הדרכים לעשות זאת היא להעביר לאותו אדם שזה לא אישי נגדו ושאת מעריכה את רצונו, אך בדיוק מכיוון שאת מכירה את עצמך ומודעת לעצמך ולתכונותייך, לא היית רוצה שזה יהפוך לנושא השיחה, לא היית רוצה לדבר על הנושא הזה, זה משהו שאת רוצה לשמור לעצמך, או כל הסבר אחר שאת מרגישה שטוב ונכון לך.
    בצורה מאוד ברורה וחד משמעית, עם כל ההבנה וההערכה כלפיו, עם העניין שזה לא אישי כלפיו, (מבלי לפגוע בו שהוא בעצם מפריע, וגם מבלי לשקר לעצמך או לו, להיפך להיות מאוד כנה עם עצמך ואיתו ויחד עם זאת רגישה כמו שאת).

מקווה שזה נותן לך כיוון
    בהצלחה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו