לא יודעת איך להמשיך הלאה ומה להחליט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודעת איך להמשיך הלאה ומה להחליט
    הילה
    08/05/2013

אני ובעלי נשואים שנה וחצי לאחר זוגיות של 4 שנים. לפני החתונה הוא רצה הסכם ממון והסכמתי כיוון שאיני רוצה את רכושו. התחתנתי איתו מתוך אהבה ולא בגלל הרכוש שלו (שזה בסך הכל דירה).
    לאחרונה אנחנו מנסים להיכנס להריון ובגלל בעיה שיש לו התחלנו טיפולי IVF
    אני סטודנטית ולא עובדת והוא עורך דין מתחיל הבעיה שלי זה שהוא מכניס את העבודה לבית וכל הזמן חושב איך להגן על התחת שלו (סליחה על הביטוי).
    בגלל הטיפולים והלימודים אני לא מצליחה למצוא עבודה (מעבר לזה שקשה לי לתחזק את הבית, ללמוד ולעבוד ביחד, והוא לא עוזר בבית בכלל) הוא לא מוכן לתת לי כסף שיהיה לי. ההורים שלי עוזרים לי מבחינה כלכלית (משלמים את הלימודים, ועוזרים לי לסגור את המינוס בבנק)והוא לא מוכן לעזור לי בכלום, בכל פעם הוא אומר לי תמצאי עבודה ואז יהיה לך כסף.
    לדוגמא יש חתונה שהוזמנתי אליה וביקשתי ממנו 200 ש"ח וישר הוא אמר לא! אין לי!
    זה באמת הפריע לי (כי אני לא באה אליו כל יום ומבקשת כסף) אז אמרתי לו בצורה יפה(ולא בהאשמות או טענות) שזה פוגע בי שהוא מתנהג ככה, וישר הוא התעצבן וזרק לי שאני הוצאה גדולה ועול על כתפיו. בהמשך הערב הוא החליט לחייב אותי לחתום על הסכם גירושין אם לא הוא לא ימשיך את הטיפולי IVF (יש לציין שהטיפולים ממומנים ע"י קופת החולים)
    מאוד מפריע לי שאחרי שנה חצי של נישואין הוא מנסה לחייב אותי לחתום על הסכם גירושין ( הוא טוען שאני פרזיטית וגם אחרי שאני יסיים ללמוד אני לא יעבוד- מה שלא נכון בכלל) בזמן שאני בתקופה קשה כיוון שהטיפולים משפיעים עלי מבחינה נפשית ופיזית.
    לא חשבתי שאני אומר את זה אבל אני מקנאת בנשים אחרות שנשואות ונמצאות סביבי, הדוגמא הכי קרובה אלי זה אחי, כשאשתו לא עבדה הוא לא התנהג אליה כמו שבעלי מתנהג אלי, הוא הבין שהוא צריך לדאוג לה כמו שההורים שלה דאגו לה. גם אחיו מתנהג בצורה כזאת לאשתו וגם 2 הגיסים שלו מתנהגים ככה לאחיותיו. ורק לי יש בעל שלא מוכן לדאוג לי בכלום, מחייב אותי לחתום על הסכם גירושין ובנוסף מתעלל בי נפשית (ככה אני מקבלת את זה) בכך שכל פעם שהוא כועס הוא עוצר את הטיפולים ולא נותן את הסכמתו להמשך הטיפול.
    אני ממש מתוסכלת ועצובה, אין לי אפילו למי לשפוך את הלב כי תמיד תופסים עמדה נגדו (והיחידה שבאמת אני סומכת עליה זאת אמא שלי)

צריכה עצה האם פשוט לקום וללכת ולהשאיר אותו בעבר?
    וככל הנראה גם להקדים תרופה למכה (כנראה שהתכנון שלו בעתיד זה להתגרש)

תודה מראש וסליחה על אורך ההודעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לא יודעת איך להמשיך הלאה ומה להחליט - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    08/05/2013

הילה שלום,
    את מתארת מערכת יחסים שאותי מאד מקוממת כאישה וכמטפלת זוגית. מצד שני אני לא נוהגת לתת לאחד מבני הזוג עיצה להתגרש, מבלי לשמוע את בן הזוג ובוודאי לא במסגרת הפורום.
    אתייחס לכמה נקודות למחשבה עבורך
    1. הסכם ממון בא להגן יותר על בעל הרכוש במקרה של פרידה אבל גם לך יש זכויות. האם ההסכם ממון מגן גם עליך?
    2. בקשר טוב יש חשבון בנק משותף , אלא אם כן, בני הזוג החליטו אחרת ובהסכמה.
    האם יש לכם חשבונות נפרדים?בנושא הכסף , את מתארת יחסים שאין בהם אימון ושיתוף . גם אם אינך עובדת כרגע ואולי דוקא בגלל זה.
    3. הסכם גירושין מתייחס בעיקר לנושא הילדים . אני מציעה לך להתייעץ עם עורך דין לפני שחותמת על הסכם כזה, אם בכלל.
    4. והכי חשוב, את מאד מתוסכלת ומתלבטת אם להמשיך בנישואים. זה בודאי מוסיף לקושי הפיזי והרגשי של טיפולי ה - IVF .האם את חושבת שהיחסים שלכם גם קשורים לטיפול? אולי כדאי לעשות פסק זמן עם הטיפול ולא רק כשבן זוגך כועס?
    בן הזוג שלך הוא עו״ד ולכן חושב על איך להגן על עצמו באמצעות הסכמים וזה די מובן. אני מציעה לך לבקש ממנו ללכת לייעוץ זוגי ולבחון ביחד את הקשיים שלכם ואז לעשות הסכמים או ללכת לקבוצת תמיכה של זוגות בתהליך טיפולי פוריות.
    בהצלחה,
    ענת הרמתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

הילה
    09/05/2013

ההסכם ממון מגן אך ורק עליו, בעתיד כשאני אקבל משהו מהורי הוא אמר שיחתום ולא יתנגד.
    בקשר לחשבון הבנק, יש לנו חשבונות נפרדים כיוון שכך הוא רצה .
    מבחינתו הוא עובד והכסף שהוא מקבל זה שלו, ועל מנת שיהיה לי כסף אני צריכה לצאת לעבוד..
    מבחינתי ברגע שאני נשואה האחריות לדאוג לי מוטלת על בעלי, ומסתבר שאצלו זה לא ככה.
    הוא לא מוכן ללכת לטיפול למרות שהעלתי את הנושא מספר פעמים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    10/05/2013

הילה הי,
    האחריות לדאגה במשפחה קימת הין הורים לילדים שלהם, וגם עד גיל מסויים. בעל לא חייב לדאוג לבת הזוג שלו (ביהדות כן) אבל כשזה לא קורה , או כשאת מרגישה שזה לא קורה , זו בעיה.
    לא ברור לי האם את מרגישה חוסר דאגה מצידו, רק בנושא הכספי בגלל שאינך עובדת או גם בתחומים אחרים.
    אני מציעה שתראה איפה בזוגיות שלך ובחיים שלך בכלל , את צריכה ויכולה לקחת אחריות על עצמיך ולדאוג לעצמיך.
    ענת הרמתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו