מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה בקשרנעמה05/06/2013
היי,
יש לי בעיה שאני לא יודעת איך לפתור או להתמודד איתה ואשמח לעצה.
אני יוצאת עם מישהו כבר כמעט קרוב לשנה. הקשר בינינו מצוין, ואפילו יש דיבור על עתיד בהקשר של חתונה, ילדים וכו'.
אני שוקלת יותר ממה שאני צריכה ואני בתהליך של הרזיה, כ-10 ק"ג ממשקל היעד שלי. אני עם ביטחון עצמי מאוד גבוה ואנשים סביבי מאוד מחמיאים לי על איך שאני נראית, אני מודעת לזה שאני נראית בריאה (ולא מלאה או שמנה). בתחילת הקשר שלי איתו הוא זרק כמה הערות על כך שהוא חושש שאחזור להיות מה שהייתי (20 קילו יותר, גם אני מפחדת מזה אגב. הייתי כך לתקופה של שנה, פעם ראשונה בחיי וירדתי מאז). לאחרונה היה לנו קטע לא נעים בו היינו בבילוי והוא השתכר ואמר לי דברים שמאוד פגעו בי בנוגע למשקל. למחרת הוא מאוד הצטער כמובן, אמר שהוא לא התכוון לזה כך , ניסה לפצות אותי בכל דרך אפשרית. רציתי קצת הפסקה כי זה ממש פגע והוא אמר שהוא לא רוצה, שהוא מרגיש שהוא קיבל משהו כל כך טוב והוא פוגע בו, והוא ישתלט על עצמו. אני חייבת לציין שמעבר לזה הקשר שלנו מושלם. אני לא מרגישה שהוא לא נמשך אליי, יש לנו יחסים אינטימיים מעולים, הוא דואג לי, אנחנו באותו ראש, באמת- אין לי מילה רעה לומר. אני פשוט יודעת מה הוא חושב, ואני יודעת שמודל היופי שהוא מאמין בו הוא בחורה ששוקלת 50 ק"ג ונראית כמו דוגמנית. הייתה לי חברה מאוד טובה שהייתה אנורקטית והחשיבה שלהם פשוט אותו דבר.הוא כאילו חושב בדיוק כמו אדם עם הפרעת אכילה רק אין לו את הסימפטומים הגופניים (הוא סולד מאנשים שמנים, רואה בזה כישלון ותכונות אופי רעות, רואה באנשים רזים כאנשים בעלי שליטה). ברור לי שזה משהו לא תקין בחשיבה שלו, סוג של פתולוגיה, אבל אני לא יודעת איך להתמודד עם זה שאני לא בדיוק הטייפ שלו....מצד שני, חבל לסיים קשר כזה טוב בגלל משהו שבעיניי נראה פעוט וטיפשי.
תודה,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בקשר - תגובה
יעל צ'רניאק05/06/2013נעמה יקרה,
האם את מרגישה בטוחה בקשר?
האם את סומכת עליו, ויכולה להיות פתוחה איתו ולתקשר איתו את מה שאת מרגישה?
אם התשובות שלך חיוביות, ללא ספק, ואת מרגישה שיש לך קשר טוב, תשקיעי בטוב.
הוא משקף לך משהו שלא פתור עם עצמך.
במקום להטיל ספק בקשר הטוב שלכם, במיוחד כי הוא התנצל על הערותיו, והוא מודע לכך שהוא פוגע בעצמו, ומנסה לכפר ככל יכולתו, הייתי משקיעה את האנרגיה בחיזוק ובניית הקשר - יש משיכה בינכם, נשמע שיש אהבה, וקשר טוב שהוא לא שטחי... באותו ראש וכו'.
בנוסף הייתי ממליצה לך לעשות צעד נוסף בהשלמה שלך עם המשקל שלך.
ככל שאת תהיי שלמה עם עצמך, כך הנושא פחות יהיה בעייה עבורך.
ככל שתחזקו את הקשר, יתעצם גם העומק בינכם, והחיצוני יקבל מקום שולי יותר...
כל העצות שלי הם כמובן הצעה שלי, לפי מה שאת משתפת כאן, הבחירה היא שלך , אם לקבל את דבריי או לא ולעשות מה שאת רואה לנכון...
קשר אמיתי ועמוק וטוב... זה משהו שצריך לטפח וחזק ולא לתת לדברים שוליים לבוא בינכם.
האם תוכלו לדבר על זה בפתיחות ולשחרר את המתח הזה מהמרחב שלכם, ולבנות משהו יפה ויציב?
מה דעתך?
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)