מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה בעצם חשוב?קרן13/07/2013
שלום
אני יוצאת עם בן זוגי 4 חודשים
קשר מאוד רציני ואינטנסיבי עוד לא גרים ביחד אבל נמצאים ביחד כמעט תמיד
אנחנו בשנות ה20 סטודנטים, השבוע הייתה לי שיחה איתו בה הוא חשב שאני באה לעזוב אותו נבהל ובכה, האמת עבר לי בראש, אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי ודברתי איתה על זה.
מרגיש לי שאומנם הוא אוהב אותי ואכפתי ודואג אבל חוץ מזה בעייתי לי איתו
והאם האהבה שלו אליי היא מספיקה ואני לא צריכה להמשיך הלאה כדי למצוא את שאר הדברים שחסרים לי...?
אני נראית לא רע בכלל ודואגת להראות טוב עושה ספורט וזה מוביל לתוצאות הרצויות
הוא יודע שהוא לא בדיוק הטעם שלי, אבל הסקס נהדר, אבל הוא לא עושה ספורט וגם יש לו קצת בטן... והוא לא שרירי כמו שאני אוהבת.
דבר נוסף זה העניין והוא אמר שזה בגלל הלימודים עכשיו, אבל אני לא בטוחה, אנחנו שונים מאוד יש לנו תחומי עיסוק ועניין אחרים לגמרי, לפעמים מרגיש לי שלא מדברים כמעט ויש הרבה זמן שכל אחד מתעסק בענייניו
ומה שמעצים את ההרגשה שאנשים חדשים שהכרתי השיחות הרבה יותר זורמות ויש הדדיות בהן
אצלנו בעיקר אני מדברת והוא מקשיב והוא מדבר על מה שמעניין אותו ואני מקשיבה למרות שזה לא מעניין אותי.
אנחנו רואים סדרות וסרטים ביחד
ומפריע לי שהוא יותר פסיבי יותר בבית ואני מאוד פעלתנית ועכשיו אני גם בבית איתו כי צריכים ללמוד וכ' אבל מרתיע אותי שהטיפוס שהוא ישתלט גם עליי בתור מי ואיך שאני וגם בזוגיות ארוכת טווח שלא יהיה לי את השותף לדברים שעושים לי כיףואז למה אני איתו בעצם?
כשדיברנו אז הוא חשב שאני באה לאמר לו אתה אוהב אותי זה נהדר אבל לא מספיק.... ואני בשאלות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה בעצם חשוב? - תגובה
ד''ר ענת הרמתי14/07/2013קרן הי,
את מצליחה לתאר היטב את המחשבות שלך , את המשותף (סקס נהדר, טעם דומה בסדרות וסרטים, שניכם סטודנטים ) ואת השונה (תחומי ענין ועיסוק, מראה חיצוני ועוד).
את גם יודעת מה בן הזוג שלך מרגיש כלפיך. (אוהב, דואג ואכפתי). .
שאלה חשובה שלא התייחסת אליה, היא מה את מרגישה כלפיו? האם את יודעת ?
אתם בזוגיות מספר חודשים ונמצאים כמעט תמיד ביחד. איך את מרגישה כשאתם ביחד? איך את מרגישה כשאינך איתו (בלימודים למשל)? מי את כשאת איתו? האם את בוחנת כמה הוא אוהב אותך וכמה דואג לך או שגם את נותנת ומביעה רגשות ? האם את רואה גם אותו?
מה את אוהבת בקשר בניכם ומה מחזיק אותו בעצם?
אלו שאלות חשובות שכדאי לך לשאול את עצמיך עם המטפלת שלך.
תחומי ענין שונים או הבדלים בטמפרמנט אינם בהכרח בעיה , לפעמים להיפך .
כדאי שתתמקדי במה שאת מרגישה ופחות במה שאת חושבת ואולי גם קחי לעצמך את הזמן כדי להביא לידי ביטוי חלקים נוספים ביחסים שלכם.
בהצלחה.
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)