מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רק אני במערכת יחסים..רוני01/08/2013
שלום לך, אני בקשר עם בן זוגי כבר שנתיים אבל ביחד אנחנו יותר מחצי שנה ביחד..אני דורשת מהבן זוג שאני איתו במערכת יחסים המון יחס וכבוד, שזה מתבטא בלתת לי צומי כשצריך ולא צריך, אם אנחנו רבים לא להשאיר את האווירה מסריחה, שאני כועסת לבוא ולדבר איתי ולראות למה אני כועסת ומה אפשר לעשות כדי שאני לא יכעס להבא, להתקשר, לשלוח הודעות, לזרוק מחמאות, לתת מילה טובה וכמובן שיהיה אוזן קשבת כשאני צריכה לפרוק ולתת לי מקום חם. הבן זוג שלי לא עושה את זה.. אני כבר כמה פעמים דיברתי איתו על כל זה ורבנו ונפרדנו וכלום לא השתנה..בנוסף לכך הוא גורם לי להרגיש מאויימת מבנות אחרות שהוא מדבר איתם או שהיו איתו בקשר ואני מרגישה שהוא נותן להם יותר יחס ממה שהוא נותן לי. אני נותנת לו את כל מה שאני יכולה ומשתדלת את כל מה שהוא צריך, להקשיב לתת לכבד הכל! ניסינו כבר כמה פעמים לפרק את החבילה ולהמשיך כל אחד לדרכו אבל לא יכולנו, וקשה לוותר על האהבה..
אני לא יודעת מה לעשות במצב כזה, באיזה צורה לדבר, מה להגיד? כדי שזה לא יכנס מאוזן אחת ויצא מאוזן שנייה, אלא ייוסם.
מה מציעים במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק אני במערכת יחסים.. - תגובה
ד''ר ענת הרמתי03/08/2013רוני שלום,
את מנסה להשיג מבן הזוג שלך "המון יחס וכבוד " זמן רב ובסופו של דבר את מרגישה ש"זה נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשניה". זה גורם לפרידות ביניכם , וכשאתם ביחד , אתם מתוסכלים וכועסים אחד על השני.
אני מבינה מהפניה שלך לפורום, שגם את מבינה שאם תמיד את מנסה להשיג את היחס והכבוד באותה דרך ואת לא מצליחה , כנראה שאת צריכה לנסות דרך אחרת. אני חושבת שאת עושה משהו טוב ונכון ורוצה ולשאול אותך, האם את באמת מוכנה לנסות דרך אחרת?
בואי ננסה להסתכל על מה שכתבת . הדרך שלך להשיג מה שאת רוצה - "דורשת" (למה את צריכה לדרוש? ) "לתת לי תשומת לב גם כשלא צריך", "לדבר איתי כשאני כועסת ולראות למה אני כועסת" (תנסי כשאת כועסת, לפנות אליו ולהגיד לו על מה את כועסת ולא לחכות שהוא יעשה זאת).
בן הזוג שלך כבר יודע מה את "דורשת ממנו" . האם את יודעת למה את כל כך צריכה ממנו את התשומת לב והמחמאות ? כשתדעי, תוכלי לשתף אותו ולאפשר לו להיות אמפטי לצורך הזה שלך.
זו דרך יעילה יותר להשיג את מה שאת צריכה. וכשאת תביני, אולי גם תצטרכי פחות.
בהצלחה
ענת הרמתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)