דרכים להתמודדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דרכים להתמודדות
    דורית
    25/08/2013

שלום רב,
    אני ובן זוגי גרים ביחד ולאחרונה הוא אף הציע לי נישואים. העניין כרגע הוא שהכל בהקפאה כיוון שאני מרגישה חנוקה מהמצב כרגע ומהעתיד בגלל ההורים שלו. ההורים שלו אנשים קצת קשים שיש להם תסריט מסויים בראש לאיך שהחיים צריכים להראות וקשה להם כשמישהו מתנהג לא לפי התסריט שלהם. כל דבר אפילו קטן דורש לגביהם הסברים ושכנועים ואנרגיות ומצדם יש בסוף בדרך כלל העלבויות וחוסר הבנה. לדוגמא בעניין החתונה כבר ההורים שלו קבעו באיזה תאריך, באיזה אולם, מי יהיה הצלם וכו' ואז צריך פרוייקט שלהם של להסביר להם בעדינות שזה לא יתקיים ככה כי יש בעצם עוד צד לעניין שלא ממש מתאים לו מה שקבעו לו. עכשיו אני כבר ממש בפחד מהעתיד המשותף עם בן זוגי כי אני חושבת שאם המצב ככה עכשיו (בעצם מאז שהכרתי את ההורים שלו היו בינינו מריבות על אותם עניינים לגביהם) אז מה יהיה בעתיד? האם אני צריכה לחיות בעתיד שנשלט על ידי הוריו?. עכשיו אני ובן זוגי מאוד מדברים על הכל באופן גלוי ופתוח ואני לא מסתירה את תחושותי ופחדיי והוא חושב שהעתיד בידיים שלנו אבל האמת היא שאני לא ממש בטוחה וזה גורם לי לפחד ולמריבות בינינו ובעצם לשקול את כל הקשר בינינו. מקווה שהייתי מובנת. אשמח לעזרה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דרכים להתמודדות

הוספת תגובה

• דורית יקרה

יעל צ'רניאק
    26/08/2013

היית מאוד מובנת, ואת מתארת את התחושה שלך והרגשות שעולים בך כרגע בצורה בהירה.
    את מעלה כאן שאלות מהותיות, ומה שחשוב כרגע הוא לא להחפז להחלטות הרות גורל.
    קחי לך זמן להתבונן עם עצמך, בעומק של הקשר שלכם, ביכולת שלכם להתמודד ביחד עם אתגרים מבפנים ומבחוץ וברצון שלך (ושלו) לעשות זאת....

קחי פסק זמן לעצמך, כדי שתוכלי להתנתק מהלחץ בו את שרויה ולחשוב על הדברים ממקום נקי, אמיתי ורגוע. להבין מחדש מה את רוצה, האם את רוצה את הזוגיות הזו, עד כמה הקשר שלכם משמעותי בחייך.

מצאי שוב את המרכז שלך, צאי לטיול/ לים/ לצעידה/חופשה/ מדיטציה... כל דבר שיעזור לך לרגע לקחת פסק זמן, להתנתק ולחזור לעצמך, פסק זמן מהמחשבות, מהחששות, מהלחץ.

ולהחזיר את הכוח לידיים שלך, לבחירה שלך.

מה חשוב לך בזוגיות?
    איזה ערכים משמעותיים עבורך?
    אם היית מאמינה שאת יוצרת את חוויות חייך, שאלי את עצמך : איפה איפשרתי לאחרים לקחת ממני את הכח שלי? ואז מי עליי להיות כדי להחזיר לעצמי את השליטה והכח בחיי?

את מתארת סיטואציה שההורים מאוד שתלטניים. יש כמה שאלות עקרוניות שעלייך לברר עם עצמך:
    מה את יכולה ללמוד מהסיטואציה הזו לגבי עצמך, לגבי מי שאת, לגבי הדרך שבה את מופיעה מולם...?
    עד כמה בן הזוג שלך ואת ביחד באמת, ביחד כשלם גדול יותר שפועל כגוף אחד, מול ההורים ובחיים בכלל?
    מה את באמת רוצה, מהמקום הכי עמוק בתוכך, מה העצה הכי טובה שתוכלי לתת לעצמך כרגע?

שיהיה בהצלחה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו