איך למצוא זוגיות טובה אחרי פרידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך למצוא זוגיות טובה אחרי פרידה
    מיכל
    09/10/2013

שלום רב,
    אני אהיה עוד מעט בת 29, לפני חודש וחצי אני וחבר שלי נפרדנו אחרי כמעט שנתיים ותקופה ארוכה שגרנו יחד(הוא החליט לסיים את זה). מדובר בקשר הרציני באמת הראשון שלי ונתתי את ה-200% בשביל זה וכמו שאומרים "הייתי טובה מידי", עיגלתי פינות גם במקומות חשובים והכל כדי להחזיק את הקשר זה (כי יש לחץ סביבתי שאני כבר אתחתן, כי אחותי התאומה כבר נשואה עם ילד בדרך וההשוואה כל כך מתבקשת...).הוא סיים את הקשר בצורה מגעילה ומשפילה, פשוט הודיע לי לקחת את החפצים שלי מהדירה בלי שום שיחה אחד על אחד ועם אמירות כמו "אני לא רוצה לראות אותך יותר לעולם...". מאז יש נתק מוחלט. אני מנסה להרים את עצמי אבל כל הזמן מוצאת את עצמי בוכה, לפעמים באופן הזוי מתגעגעת לקשר הזה שהיה לא טוב בשבילי, קשה לי להיות לבד ואני מאוד לחוצה כבר למצוא תחליף. נמצאת במרדף אחרי מציאת בן זוג,הכל כדי לא להישאר לבד (זה נראה עכשיו כמו סוף העולם). יש לי תחושת כשלון כאילו נשארתי מאחור (הייתי בטוחה שהקשר יוביל לחתונה, התעלמתי מנורות אזהרה). במצב נוכחי, כשאני יוצאת לדייטים אני מרגישה שלא באמת מצליחה להיפתח מכל הלב,לא זורמת מבחינה אינטימית (זה הפידבק שאני מקבלת מבחורים) וזאת למרות שלא רוצה לחזור לזוגיות שהייתה לי.אין לי לאן לחזור. איך לצאת מהמצב הזה? איך להשתחרר מהעבר ולמצוא זוגיות טובה?
    בשאר תחומי החיים, אני כן מרגישה תחושת הצלחה (נראית טוב,בעלת תואר שני, עבודה מסודרת).הוא עשה אותי "קטנה" ומה שהקרובים שלי אומרים זה "איך שתקת, איך נתת לא להתנהג אלייך ככה"...
    תודה, מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איך למצוא זוגיות טובה אחרי פרידה - תגובה

ד''ר ענת הרמתי
    09/10/2013

מיכל שלום,
    אכזבה מקשר, פרידה קשה , לחץ להיות בזוגיות חדשה ולחץ גדול להתחתן הם מתכון לא טוב למציאת זוגיות טובה.
    יתכן שאת מבינה שהלחץ להתחתן , גרם לך לעשות ויתורים ולא להיות קשובה לעצמיך , לצרכים שלך, לערכים שלך.
    איך תדעי שזה לא יקרה שוב?.
    לפני חודש וחצי סימת קשר מאד משמעותי עבורך, מבחינת מה שהיה בו ומה שלא היה והייתי מציעה לך לפני שאת ממהרת לצאת לדייטים , להתבונן על עצמיך, על היחסים שהיו בינכם, מי היית ביחסים , להבין את ההתנהלות שלך בקשר, להבין איפה וממה החבר שלך היה פגוע שגרם לו להפרד ממך באופן הזה .
    אפשר להבין שאת מפחדת להפגע שוב ולכן כרגע קשה לך להפתח ולהתמסר לקשר חדש .
    תנסי לשחרר מעצמיך את הלחץ שהכנסת את עצמיך איליו וגם תבקשי זאת מהמשפחה .
    המחשבה שלך ״שנשארת מאחור״ ושנכשלת בנושא הזוגיות מחלישה ולא מקדמת אותך.
    בהצלחה,
    ענת הרמתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו