מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קנאהקרן10/10/2013
אני בזוגיות בה אנו נמצאים הרבה מאוד זמן ביחד
ולמרות שאני עצמאית ולוקחת את הזמן לעצמי לתחביבים וחברים מדי פעם ולמרות שאפילו חשוב לי שגם לבן זוגי יהיו ויקדיש לדברים האלה אני שמה לב לכך שאני כועסת ומקנאה. הוא פסיבי ואני האקטיבית זה ידוע והוא גם אמר שזה מה שחיפש בבחורה איתה יהיה. אבל מפריע לי שבזמן בו אנו ביחד הוא בקושי מדבר ועם חבריו הייתי בכמה מפגשים נראה שהרבה יותר דברן. גם אם אני לא יוזמת פעילות מחוץ לבית הוא לא יזום. ואילו יציאה משותפת של כולם או רק עם חבר כן. העליתי את הנושא שמרגיש שאני רוצה לעשות דברים שהוא לא והוא אמר שמה שאני רוצה זה טוב לו ואוהב שאני יוזמת. אבל עדיין מציק שעם חברים נראה שיותר בחשק ויוזם. גורם לי לקנא ולהתעצבן. לא מראה לו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה - תגובה
ד''ר ענת הרמתי13/10/2013קרן שלום,
אתם בזוגיות הרבה מאד זמן ויש כנראה גם הרבה דברים טובים בקשר שמחזיקים את שניכם בו.
מהמכתב שלך ברור שאת כועסת על בן זוגך. כועסת יותר מאשר מקנאה . כמה זמן אתם ביחד? תנסי להבין על מה את באמת כועסת ולמה עכשיו ?
למה זה כ״כ מפריע לך?
איך את מפרשת את הפסיביות שלו איתך ואת האקטיביות והיוזמה שלו עם חברים?
הפרשנות שלך לכך היא שגורמת לך לכעוס או לקנא. למשל, הוא משתעמם איתי, לא נותן לי מספיק תשומת לב , לא אוהב מספיק , הוא בחור פאסיבי וכו׳.
יש אפשרות שהפרשנות שלך לא נכונה ? כדי לדעת את זה תצטרכי לשתף אותו במה זה בשבילך שאינו יוזם שיחה או בילוי איתך ועם חברים כן. לשתף בפרשנות ובחוויה שלך.כשדברת איתו על כך שהיית רוצה שיזום יותר .הוא התייחס ״ לחסרון״ שלו כאל יתרון שלך. זו גם דרך לראות את חלוקת התפקידים בינכם או את ההבדלים בינכם שגם גרמו לכם לבחור אחד בשני.
האם את יכולה לראות גם את זה ?
תוכלי לעשות זאת רק לאחר שתתבונני ותשתפי בפרשנות שלך שהתייחסתי אליה לפני כן.
בהצלחה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)