פערים באופן גידול ילדים בעתיד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פערים באופן גידול ילדים בעתיד
    יאיר
    11/12/2013

שלום,
    אני בן 32 ואני ובת זוגי מכירים כבר כחצי שנה. אין לנו שום בעיה לדבר על העתיד שלנו, גם אם מדובר בעתיד הרחוק. נושא של גידול ילדים עלה וכאן נמצאו פערים לא קטנים. אני מגיע מבית ששמר על מסורת יהודית די מינימלית. חגיגת חגים ביחד כמשפחה היה קבוע אצלנו, אך יותר כמנהג מאשר אמונה.
    בת זוגתי גם מגיעה ממשפחה דומה ואף מסורתית יותר, אך היא כיום אתאיסתית ואינה מעוניינת לקיים מנהגים בעל רקע דתי\מסורתי. מבחינת גידול ילדים, אין לה בעיה לחגוג חגים כמנהג כמו למשל חנוכיה בחנוכה וכו, אך היא הדגישה שאם וילדיה ישאלו אותה שאלות על המנהגים ועל הסיפורים שמספרים בחגים, היא תציג אותם בדיוק ככאלה, סתם סיפורים. אינני מסכים עם כך והייתי מעדיף לתת לילדים הסבר פשוט שזה מנהג של העם היהודי, אך זו ההחלטה של כל אחד ואחד אם להאמין או לא להאמין.
    מה גם, היא אתאיסטית וטיפה שמאלנית וכבר מדברת איתי על כך שהיא הייתה רוצה שילדיה בעתיד ילכו לבית ספר דמוקרטי (מעורב). אינני גזען אך בכל זאת אינני מסכים עם כוונות כאלה.
    נכון שמדובר בילדים שעדיין לא נולדו, אך הנושא עלה ועכשיו הוא יושב כמו אבן.
    האם יש דרך לגשר על הפערים, ואם כן , איך בדיוק? מבחינתי , אני גמיש ולא מציב לבת זוגתי עמדות חד משמעותיות... אבל היא דווקה כן מציבה מולי כאלה ובגדול היא אינה מוכנה להתגמש. שמירה על מסורת חשובה לי , גם אם אינני שומר שבת ומצוות אחרות.
    ניסינו לדבר על הנושא אך לא הצלחנו להגיע לעמק השווה, אך ללא הצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פערים באופן גידול ילדים בעתיד - תגובה

יעל צ'רניאק
    11/12/2013

יאיר שלום,
    השאלות שאתה מעלה הן אמיתיות, איך מגשרים על תפיסות עולם שונות כשמדובר לא רק בכל אחד מכם ובחירתו האישית אלא בגידול וחינוך של ילד משותף.
    אני חושבת שחשוב מאוד לייצר שיחה ודיאלוג, בידיעה שאתם ביחד גם עם יש אי הסכמות. כלומר להסכים שלא תסכימו ועדיין ללמוד לחיות בשלום עם זה.
    הצלחה לקיים דיאלוג עם המון מרחב והקשבה, פותח פתח ליחסים טובים.
    האם אתה מרגיש שאתה מקשיב לרצונות ולדאגות שלה, והאם אתה מרגיש שהיא מקשיבה לרצונות לדאגות שלך?
    הפתרון מגיע מתוך ההקשבה והפתיחות לאחר,
    אכן אתה מעלה שאלות מהותיות בדבר תפיסות חיים שונות. השאלה היא האם תוכלו להשהות את התגובות האוטומטיות והאמוציונאליות שמלוות לרצון של כל אחד מכם, ולהיות בהקשבה פתוחה לאחר, גם אם לא תנתן תשובה באותה שיחה, ההקשבה העמוקה לאחר מאפשרת לשני הרגשה שהבינו אותו ומשם יש מקום חדש לדרך משותפת כלשהי.

המפתח לדעתי טמון בהקשבה המכילה והאמיתית אחד לרצונות ולדאגות של השני.

מקווה שזה עוזר,
    בהצלחה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו