לא יודעת אם לפרק את הזוגיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודעת אם לפרק את הזוגיות
    ליה אברמוב
    03/04/2008

אני בת 30.כמו בן זוגי.
    יש לנו בעייה בסקס, הוא מאוד מאוד, אבל מאוד אוהב, ואני לא!
    אין לי חשק,אין לי כח, פשוט לא בא, לי!
    לא יודעת אם משהו אצלי לא בסדר או שפשוט זה שהוא רוצה את זה כל הזמן כבר הופך למטרד עבורי.
    אני אוהבת אותו מאוד. והוא אוהב מאוד אותי, וגם את עצמו, זה דבר שהוא לא מוכן לוותר עליו וטען שאם זה יחסר לו בבית הוא פשוט לא רוצה להגיע למצב של לחפש בחוץ ולכן הוא מעדיף לסיים עכשיו את הקשר כי זה נראה לו עתיד מתסכל. הוא לא מוכן להפוך לבוגד. בשום פנים ואופן ,גם אם הוא מוותר על אהבת חייו לשם כך.הוא באמת מתכוון לזה, הוא עקשן הבחור, אבל מה איתי?
    אני אמורה לספק אותו כל הזמן בשם האהבה????????????????
    לא תאמיני אבל ניסיתי גם את זה, וזה פשוט לא הולך, אי אפשר בכאילו,הוא מרגיש שאין בי שום זכר של תשוקה ונפגע עוד יותר.
    אנחנו כבר יותר משנה ביחד, תמיד הוא רצה יותר ממני(יותר בכמות),וחשבנו שזה יילך ויתאזן אבל זה הפוך,הוא רוצה יותר,והוא מסוגל לעשות על זה שיחה מיד לאחר סקס,וזה מתסכל אותי, שאני יודעת שכמה שאני אשתדל זה לעולם לא יספיק! והחמור מכל שזה לא אמיתי. כי לא בא לי.
    הזוגיות הזו חשובה לי, זה לא שהכל בה מושלם,יש עוד כמה בעיות,שלדעתי אפשר לפתור, אם הוא רק ירצה,מבחינתו זו טענתו היחידה אך היא לא פשוטה והכל תלוי בזה,
    הוא טוען שאם הוא יהיה מסופק, הכל יהיה בסדר, יהיה לו חשק להכל,האם ייתכן הדבר שהוא תולה הכל בעיניין הזה? האם זה נורמלי?
    אגב , מה דעתך על סקס אנאלי? האם זה אנושי במערכת זוגית? האם זה נורמלי?האם זה סטייה?
    אודה על תגובתך בהקדם . אני באמת לא יודעת אם טעם להשקיע, או פשוט לעזוב.
    תודה ויום טוב. ליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליה יקרה

יעל צ'רניאק
    03/04/2008

אני מבינה שקיימת אהבה גדולה מאד בניכם, וזה דבר נפלא.
    אני גם שומעת שהדברים נאמרים ופתוחים וזה חשוב.

אני מסכימה איתך לחלוטין כי לספק אותו רק בשם האהבה כשזה לא באמת בא ממך - זה פשוט לא הולך.

את כותבת שהוא מרגיש שאין בך שום זכר של תשוקה.

דבר ראשון שהייתי מתבוננת איתך הוא: מהי תשוקה עבורך?

האם היית רוצה שתהיה בך תשוקה? (ללא קשר למה שהוא רוצה).
    האם חווית תשוקה בחייך? מה היה אז? מה עורר את התשוקה הזו?
    למה (איזה תחום ) בחייך יש לך תשוקה?
    האם חשוב לך להיות בעלת תשוקה? האם התשוקה שלך תלויה בבן זוגך או בך?

אני חווה שאת נתונה ללחץ בעקבות העניין המיני - דבר שלא תורם לחשק המיני.

את שואלת האם להשקיע או פשוט לעזוב?
    אם היית יודעת שתוכלי למצוא את התשוקה שלך בעצמך - האם היית בוחרת להשקיע ולעשות איזשהו תהליך עם עצמך( טיפול, אימון וכו') בשביל זה ?

אני מתבוננת איתך כי את זו שפנתה אלי ולא בן זוגך.
    אולם אם הוא היה פונה אלי הייתי בודקת גם איתו כמה דברים: עד כמה הזוגיות תלויה בסקס עבורו, האם המיניות מפעילה אותו בחייו, האם המיניות היא מרכז הקשר עבורו, מהי זוגיות עבורו ומה הערכים החשובים לו בזוגיות?

מעבר להתבוננות האישית שלך וההתבוננות האישית שלו , קיימת גם ההתבוננות המשותפת של שניכם יחד:

כשכל אחד מתקבע בעמדתו שם נוצרת הבעיה וחוסר התקשורת...
    האם הייתם בוחרים יחד כזוג לפעול מתוך התגמשות (מהעמדות שלכם) ולעבוד במשותף כאילו הייתם גוף אחד המנסה להתפתח או שהייתם בוחרים לראות עצמכם כישויות נפרדות בעלי צרכים שונים ועמדות שאתם לא רוצים להרפות מהם ולפרק את הזוגיות ?

האם אתם בוחרים בדרך האמצע: בה כל אחד עושה צעד לטובת הקשר, לעבר הצלחת הזוגיות, בה כל אחד צריך לעבוד על עצמו, וגם לעבוד יחדיו?
    האם אתם מוכנים להרפות מהמתחים והלחץ ולהתחיל להתקרב בכל המובנים: הן מבחינת העמדה ומבחינה פיזית , נפשית. האם אתם מוכנים להכנס לתהליך משותף יחד של צמיחה של הזוגיות שלכם?
    על מה עליכם לוותר לשם כך?

האם את רוצה להתקרב לתשוקה אצלך והאם הוא מוכן להרפות ולהיות בתהליך של שינוי והתקרבות.

האם אתם יכולים לעשות את המפנה הזה בעצמכם או שאתם צריכים ליווי מקצועי, האם אתם רוצים להכנס לתהליך הזה?

יש כאן הרבה שאלות והתשובות הן רק אצלך ואצלו ואצל שניכם גם יחד.

מקווה שעזרתי לפתוח כיוונים למחשבה

את מוזמנת לשוב ולשתף
    ערב מצוין
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו