מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה...או שלאמיטל23/03/2014
שלום
אני בת 31 - אחרי פרידה שבה הייתי מאורסת. הכרתי בחור מדהים ויצאנו 4-5 פעמים וזה הפסיק (לא נפרט מדוע) אומר רק שהייתה תקשורת מעולה ומשיכה ורצון להיות יחד. לאחר זמן מה הכרתי מישהי שקטנה ממני ב 10 שנים בחדר כושר - ונוצרה בינינו חברות כייפית כזו. לא חברות נפש - פחות מחודש אפילו. בדיעבד התברר לי שהם יצאו יחד (|דבר שממש לא הפריע לי...) היא לא יודעת שאני והוא יצאנו מס' פעמים -מכי זה לא היה משמעותי ככ ולא ראיתי סיבה לספר לה. מה שקורה כעת הוא שאני והבחור שוב התקרבנו ורוצים משהו מאוד רציני ולטווח ארוך יחד ואני מאוד חוששת מהחברה... אציין שהכרתי אותה לא מזמן - ואנחנו חברות של יציאות יותר והיא מספרת לי המון דברים - מרגישה שאני כמו אחותה הגדולה. אני נורא רוצה לנסות עם הבחור כי אני רואה פוטנציאל למשהו רציני ואפילו לחתונה וגם הוא. אני מרגישה סבל נוראי כי אני עוצרת את עצמי מהפחד לפגוע בבחורה. כשאני חושבת על זה לפעמים אני אומרת - הרי אנחנו לא עושים פה משהו רע? אנחנו רוצים להיות יחד! ואם לא הלך בין שניהם למה שלא יהיה פירגון שלשנינו יילך יחד?? אני יודעת שאני הייתי מפרגנת! כי היא לא אהבה אותו - מכמה שידוע לי... אם אני אחשוב ככ הרבה - יכול להיות שאני מוותרת פה על דבר ממש טוב בחיי...ואני לא רוצה
אשמח לעצה
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה...או שלא - תגובה
ד''ר ענת הרמתי26/03/2014הי מיטל,
את נמנעת מלהתקרב לבחור ולבדוק איתו קשר שיכול להיות משמעותי עבורך. הסיבה לכך, לדברייך היא , שאינך רוצה לפגוע בחברתך החדשה.
חברתך ״מספרת לך המון דברים ״ אבל נראה שאת מספרת הרבה פחות, גם לעצמיך. יש דברים שחשוב היה שתספרי גם בפניה שלך שנמנעת מלספר. למשל,מדוע לא סיפרת על הקשר עם הבחור? האם את באמת חושבת שזה״ לא מספיק משמעותי״ גם כשאת יודעת שהיא יצאה איתו? וגם, מדוע הקשר ביניכם הפסיק לאחר מספר פגישות? מדוע האירוסים בינך לבין בן הזוג הקודם שלך בוטלו?
לפעמים אנחנו מספרים לעצמינו סיפור וגם מאמינים בו . לכן, העיצה שלי היא שתבדקי אם זו הסיבה האמיתית להמנעות שלך. יתכן שיש סיבה נוספת שחוסמת אותך וגורמת לך להמנע מלבדוק שוב את הקשר בינכם.ובכלל, תנסי להפתח ״ולספר את עצמיך יותר״. יחד עם זאת, אם החלטת שאת באמת רוצה לנסות, (ובצדק) כדאי ״ שתספרי ״ לה על כך ובמקרה הכי גרוע, תפסידי חברה. הרווח הוא ברור.
בהצלחה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)