מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה להיות מסופקת בנישואים שלישרון26/04/2014
שלום.
אני נשואה מספר שנים ומכירה את בעלי כמעט עשור, שנינו היינו סטודנטים. הכרנו כשהייתי צעירה מאוד (20) והייתי מאוהבת בו, כיבדתי אותו והייתי אופטימית לגבי העתיד שלנו. החלטנו להתחתן מהסיבות הנכונות: אהבה ורצון להקים משפחה.
מאז בעלי סיים את לימודיו (תואר ראשון בתחום ריאלי) ולאחר עבודה ראשונה בחברה מבטיחה הוא פוטר, ועד היום אינו מצליח למצוא עבודה טובה בתחום. הוא עובד במשרות קרובות לתחום שלו, אבל מרוויח מעט מאוד, בעוד שבתחום שלו הוא היה יכול להשתכר משכורות גבוהות. מדובר בשנים של הכנסה נמוכה שגמרה לנו את כל החסכונות מהחתונה.
אני עצמי סטודנטית עדיין, למדתי מספר תארים בעזרת מלגות ואני עתידה לסיים את לימודי בקרוב יחסית (בעוד כשנה) ועבודתי תהיה מובטחת, וגם שכר מעל הממוצע. מדובר בתחום "בטוח" שמרגע שמסיימים ללמוד אין סיכוי לאבטלה, וגם השכר יפה (לא רוצה לחשוף פה יותר מידי על עצמי).
הבעיה - בעלי התגלה כחסר אמביציה, מסתפק במועט (למרות שאני סובלת מזה), לא "גבר" בעיני ולא ראוי לכבוד מצידי. בנוסף הוא ויתר על כל תחביביו מאז שנולדה הבת שלנו (מפגשים חברתיים וספורט), מה שחמור מאוד בעיני.
הוא אוהב אותי ומכבד ומעריך אותי, אבא טוב לילדה שלנו ושותף פעיל בבית, אבל אני לא מחזיקה ממנו כמו פעם. גם בגלל הגישה שלו וגם בגלל הכעס שלי כשאני לא יכולה לקנות מצרכים בסופר בלי לספור כמה מזומן יש לי בארנק כדי לא להביך את עצמי בקופה ולהתחיל לבטל מוצרים.
מה לעשות? הבעיה רק אצלי? או שגם הוא לא בסדר? אני כבר לא יודעת אם הוא הגבר הנכון בשבילי ואני צריכה לחכות בסבלנות עד שארוויח בעצמי או שהתקופה מאז שהתחתנו מוכיחה לי שטעיתי והוא לא מי שחשבתי שהוא.
אני מנסה לחשוב שהוא טוב עבורי וזה בסדר שהוא לא שאפתן כמוני, ואפילו נוח, כי בעתיד אני אצטרך לעבוד שעות ארוכות וטוב שאנחנו לא מתחרים אחד בשני מי יוכל להישאר בעבודה ומי ייאלץ לוותר על קריירה גדולה, אבל מגעיל לי שאני חיה עם גבר שאני לא יכולה להעריך ולהתגאות בו.
אני מרגישה שמצד אחד אני ביצ'ית שאני לא מעריכה את ההקרבות שהוא מוכן לעשות בשבילי, אבל מצד שני אני ממורמרת שבעלי משעמם אותי, לא שואף גבוה בשום תחום ול גורם לי להעריץ אותו. אני רוצה לרצות להרוויח אותו, לפחד לאבד אותו, אבל אני לא. אני בכנות בטוחה שהוא לא יעזוב אותי לעולם ואני לא צריכה לעשות כלום כדי "לשכנע" אותו להישאר. כאילו אני כבר לא בליגה שלו. אני מטופחת ומשכילה יתר עם פוטנציאל השתכרות פי שניים לפחות ממנו. אני קרה ורעה? או שגם הוא אמור לגרום לי לרצות להרוויח אותו? למה אני מרגישה שהתפשרתי כשעל הנייר כל חלומותי התגשמו (חוץ מהמצוקה הכלכלית בשנים האחרונות)? והחלומות שלי גדולים. לא דברים של מה בכך.
אני רק רוצה להיות מסופקת בנישואים שלי כמו שאני מסופקת מבחינה מקצועית ועם הילדה שלי.
תודה למי שקרא עד הסוף... אני יודעת שזו חפירה קשה, אבל יש בי מלחמה פנימית כבר שנים בנושא הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להיות מסופקת בנישואים שלי - תגובה
יעל צ'רניאק28/04/2014שרון יקרה,
אני קוראת את דברייך, ורואה את התסכול שלך.
יחד עם זאת יש כאן עמדה מעט קורבנית.
את נשמעת לי אישה שיודעת מה היא רוצה,
אישה חזקה.
מה לגבי האחריות שלך לקשר.
את כותבת כי את רוצה להיות מסופקת בזוגיות שלך.
האם את מוכנה לעבוד על היחסים? על היחס שלך?
הרצון שבן הזוג ישתנה. לראות שהוא לא בסדר -
זה לא מה שיעזור לשפר את היחסים.
יש לך בחירה. את יכולה לבחור להיות בקשר או לא.
ואם בחרת להיות בקשר ואת רוצה לשפר את היחסים, האם את מוכנה לעבוד קודם כל על הצד שלך בקשר?
אנחנו לא יכולים לשלוט באחר, וזה בטח שלא מתכון לזוגיות טובה.
יש לך תסכול מהמצב הכלכלי, את יודעת שזה הולך להשתנות ברגע שאת תתחילי לעבוד
האם את מוכנה להשתחרר מתבניות של איך היית רוצה שדברים יתנהלו,
ולהתחיל לראות את מה שיש לך באמת.
המתכון לסיפוק הוא קודם כל להעריך את מה שיש.
זה נשמע שאת יודעת את זה, אך לא באמת רוצה לעשות זאת בגלל התסכול והכעס.
עצתי לך אם את רוצה לשמור על משפחתך ועל כל הדברים הטובים שתארת כאן
הזכירי לעצמך מהי אהבה אמיתית, לא ההתאהבות החולפת,
המוכנות לראות את בן הזוג לא כרווח והפסד,
לא מהמקום הפרקטי, של ההתחשבנות,
אלא מהמקום הכי אוהב ואכפתי שלך.
יתכן ובשביל לבוא מעמדה זו תצטרכי לעשות תהליך עם עצמך
ולמצוא דרך לשחרר את הכעס והתסכול מחוץ לבית ולקשר.
אך אם חשוב לך לשמור על הקשר ועל המשפחה,
קחי אחריות על כל אלו, בלי להתחשבן.
אני שומעת מדברייך, כמה את מוצלחת וכמה הוא לא כזה. שלך יש חלומות והוא לא עומד במשימה של יצירת הכנסה מספקת לשם מימוש החלומות שלך.
את יכולה להמשיך עוד שנים עם תחושת התסכול הזו,
או שאת יכולה להיות אישה עוצמתית ועצמאית
שמרוויחה יפה, וחיה בזוגיות טובה ואוהבת ( בלי קשר
לכמה בעלך מרוויח) .
שחררי את עצמך מהציפייה שהוא ישתנה.
זה מצריך ממך הרבה!
שינוי בסדרי העדיפויות שלך,
עני לעצמך ( לגבי עצמך ולא לגביו):
מהי אהבה? מהי שותפות אמיתית?
איזה דוגמא את היית רוצה לתת לבתך?
איזה אוירה ויחס לבן זוגך היית רוצה שהילדה תקלוט?
מי את מולו?
מי היית רוצה להיות מולו שהיה משנה את הדברים לטובה?
איך הדברים ישתנו, את את תהיי שונה, אם תבטאי דברים אחרים מולו?אם תרגישי אחרת?
על מנת לחוש סיפוק, דרושה כאן עבודה פנימית שלך עם עצמך
בהצלחה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המושקעת.
שרון01/05/2014שלום,
אני מעריכה את התשובה שלך, ומזהה בה הרבה אמיתות. לא קל לראות איפה אני לא בסדר, אבל אני בהחלט צריכה להתרכז בצד שלי, כי זה הצד היחיד שיש לי עליו שליטה.
אני רוצה רק לחדד, כי לא נעים לי שיש אי הבנה (למרות שאנחנו לא מכירות): אני לא רוצה שבעלי יהיה שונה משהכרנו, להיפך: אני לא אוהבת את השינוי. הייתי רוצה שיהיה צעיר ואופטימי ברוחו כמו בתחילה. מובן שאנשים משתנים, אבל במקרה שלו השינוי לא מיטיב עם אף אחד מאיתנו.
התחתנו אחרי מספר שנות היכרות, ולא לאחר התאהבות קצרה. אני לא מחפשת ניצוצות, רק את השגרה הטובה והנינוחה שתהיה לנו אם נרגיש במקום הנכון לנו, שנינו.
אני לא מחפשת שוגר-דדי. המשכורת של בעלי אישיו בגלל שהיא לא מספיקה, וגם כי העבודה לא מספקת אותו ולא אכפת לו. מצידו להישאר שם עוד עשר שנים רק כי זה נוח. מפריע לי שהוא לא יוזם שינויים גם כשרע לו כי זה מעיד, לדעתי, על אופי עייף ופחות "פלפל" ממה שהוא היה בשנים הראשונות מאז שהכרנו.
גם ההכנסה שלו היא לא עבור "מימון החלומות" שלי. הלימודים שלי ממומנים ע"י מלגות, ואפילו מלגת מחייה יש לי. אני פשוט צריכה שעד סיום הלימודים הוא יצליח לממן שכר דירה, גן לילדה, חשבונות... לא ביקשתי הרבה. אני לא בזבזנית מאז שהתחתנו כי הכסף לא שלי לבד ויש לנו הוצאות חשובות יותר משופינג...
ולמען הסר ספק, במשכורת שלי בשנים הקרובות מהר מאוד אכסה את כל מה שלא הכנסתי בשנות נישואינו. הוא אומר שזה לא חשוב לו, אבל לי חשוב שהוא ידע שההפסד כרגע ישתלם לנו כלכלית בעתיד ואני אחזיר את חלקי לבית ובשמחה רבה.
אני אנסה כמיטב יכולתי לשחרר את הרצון שהוא ישתנה בכלל. האמת שאני רק רוצה שהוא יהיה מאושר, בסופו של דבר. מגיע לו.
אני מניחה שלשאלה "מהי אהבה", ובהשאלה מנדרי חתונה נוצריים, אני אוכל להתייחס לתקופה הזו של שפל כניסיון זמני שאני צריכה לעזור לו לצלוח. אני מתביישת, אבל אני יכולה להצליח בזאת רק מתוך מחשבה שזהו מצב זמני... כשאני חושבת על תמיכה בבעל מתוסכל מקצועית לשארית חיי אני מתייאשת. הלוואי שהוא ימצא מה שהוא מחפש ואני אצליח להחזיק מעמד ולתמוך בו מוראלית עד אז.
אולי אני מנציחה את המצב בלי לשים לב. אני אקח לתשומת ליבי את השאלה "מי אני מולו" ואנסה להיות מה שצריך כדי לתמוך בו. אני חושבת, ותקני אותי אם אני טועה, בבקשה, שאני צריכה להתייחס אליו כאילו הוא כבר כל הדברים שאני רוצה לייחס לו. אני צודקת? זאת אומרת - להתייחס אלי כאילו הוא אדם מוצלח מקצועית שנאלץ לקחת זמן רגיעה בעבודה פחותה למעני, באופן זמני, וברגע שאסיים ללמוד ואשחרר אותו מחובותיו כלפי הוא יוכל לזנק ישר לתחום שהוא חלם עליו. כן?
את חושבת שאני גורמת לו קיבעון עכשיו? האמת שלא חשבתי על זה.
תודה על כל החומר למחשבה. אני מקווה שאצליח לעמוד במשימה ואהיה במקום טוב יותר איתו בעוד כמה שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)