ריבים עם הבעל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריבים עם הבעל
    נטע
    15/04/2008

שלום, לקראת החגים אני ובעלי נמצאיםפ תמיד במאבק לאן הולכים, הוא מעדיף למשפחתו ואני למשפחתי, שנה שעברה התפח\צלנו ולא רצינו להפוך זאת למנהג קבע, אם תמיד מישהו אחד צריך להתפשר יורת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריבים עם הבעל

הוספת תגובה

• נטע יקרה

יעל צ'רניאק
    16/04/2008

אני מבינה שתקופת החגים מעוררת מאבק סביב השאלה לאן הולכים.
    הייתי מתבוננת איתך עד כמה חשוב לך להיות ביחד בחג?
    על מה את נדרשת לוותר כדי לא להיות במאבק?
    יש פה בחירה לעשות - אי אפשר להיות בשני המקומות בו זמנית. או שאפשר?! לאחד משפחות לחג?! :)
    העיניין הוא שאין פה פתרון קסם, אך בהחלט ניתן לבצע את הבחירה ממקום אחר ולא מתוך מאבק.
    התקשורת בינכם היא החשובה ביותר!
    מי את כשאת מדברת עם בעלך על הנושא הזה? מי את שם בשיחה?
    באיזו הוויה את בשיחה (אוהבת, נדיבה, קשוחה, מתלוננת וכו'?
    מתוך אילו הוויות היית בוחרת לנהל שיחה כך שבמקום מאבק, תוכלו ליצור שותפות, הבנה והסכמה?
    דמייני לעצמך איך תראה שיחה כזו מתוך ההויות שבחרת.
    שיחה שתהיה שונה מהשיחות הקודמות שלכם לפני החגים.

שיחות שמתנהלות מתוך הקשבה אמיתית אחד לשני וחשיבה ביחד כיצד ניתן להגיע לפתרון הנכון וטוב ביותר עבור שניכם - יהיה הפתרון מה שיהיה, הדרך לפתרון היא החשובה.
    לקבל החלטה מתוך הבנה, הקשבה, והסכמה.

מתוך ראיית שניכם כגוף אחד שרוצה למצוא את הפתרון הכי טוב עבורו.
    ולא מתוך אינטרסים אישיים מנוגדים.

אני שומעת שיש לכם את הרצון להיות יחד בחג ולא להתפצל כדרך קבע.

נסו לראות יחד כיצד אתם מקבלים החלטות בד"כ ביחד? בנושאים אחרים?
    האם דרך זו עובדת עבורכם?
    אם כן - נסו לישמה גם פה.

בנוגע לשאלתך - האם תמיד מישהו צריך להתפשר , אני חושבת שפשרה או התפשרות זו פרשנות האם תוכלי לבחור מילה אחרת במקום?
    לעיתים כשאנו באים לקראת השני מתוך הבנה ורצון שהשני יהיה מאושר זה יכול להסב לנו אושר גדול- אושר של נתינה למי שאנו אוהבים, ואז התחושה היא לא של התפשרות, כי זו בחירה שלנו.

יחסים של נתינה הדדית הם יחסים של כבוד הדדי ושל אחדות.

נסי לראות את הדברים בדרך אחרת , הביאי לשיחה עם בעלך הוויה שונה מזו בשעת המאבק - ואולי משהו חדש יעלה מתוך השיחה, נסי להשאיר את מה שאת כבר יודעת שיקרה מחוץ לשיחה, תני באמת הזדמנות למשהו חדש לעלות, הזדמנות למשהו חדש בזוגיות שלכם לעלות, מי יודע?!
    ו...שיהיה בהצלחה.

מזמינה אותך לשוב ולשתף
    חג שמח

יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו