מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך להוציא מחשבות מטרידות מהראש??רשל12/11/2014
שלום,
מעט רקע על עצמי: אני בת 24 התגרשתי לפני שנה וחצי מנישואים שנמשכו 4 חודשים ללא ילדים. לפני 8 חודשים הכרתי בן זוג מדהים, עברנו לגור ביחד ולפני חודש הוא הציע לי נישואים. אנחנו מאוהבים בטירוף, שנינו מרגישים שזה זיווג משמים ונועדנו להיות יחד. בנוסף, גם הוא היה נשוי והתגרש אחרי שנה ללא ילדים. יחד עם זאת, ומקצב ההתפתחות בזוגיות, לאחרונה, עולות לי כל מיני מחשבות מטרידות שאני לא מצליחה להוציא מהראש. אני מאוד מאמינה בפתיחות ואמת ובאופן כללי אני בנאדם שמתקשה לשקר. אבל אני מסתירה ממנו משהו וזה גורם לי להרגיש רע עם עצמי כי אני יודעת שהוא מספר לי הכל ומאמין בלב שלם במערכת יחסים שמבוססת על אמת, בלי הסתרות. יש משהו שמטריד אותי מידי יום, אני מסתירה ממנו עם כמה אנשים שכבתי. יצא לנו לריב בנושא מכיוון שבמקרה הוא מכיר מישהו ששכבתי איתו חד פעמי ושיקרתי לו שלא שכבנו - קצת רבנו אבל בסוף הסתדר. אני מרגישה רע עם העובדה שאני מסתירה ממנו, אך מצד שני אני לא רוצה שהוא יידע כי אני מתביישת ומעדיפה לשכוח מספר טעויות מהעבר.. הוא יודע רק על 2 ששכבתי איתם מאז הגירושים ויש עוד 3 שהוא לא יודע עליהם. אני פוחדת שהוא יגלה את זה כמו שהוא גילה על ההוא במקרה... אני לא רוצה שניפרד בחיים ואני אוהבת אותו מאוד! מה לעשות?? איך להוציא את המחשבות האלה מהראש? אני לא רוצה לספר לו אבל המחשבות מטרידות אותי... בבקשה זקוקה לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להוציא מחשבות מטרידות מהראש?? - תגובה
יעל צ'רניאק26/11/2014שלום לך,
את שואלת כיצד להוציא את המחשבות הללו מהראש, ומצד שני את מתארת שיש לך נקיפות מצפון על כך ששיקרת לו ואת מסתירה ממנו .
שקר שנמשך ונגרר לוקח מאיתנו אנרגיה, הצורך להסתיר, הפחד שמא יתגלה, החשש מפני מה שעלול לקרות אם יתגלה, כל אלו הולכים איתך ומכבידים עלייך.
את מאמינה בפתיחות ובאמת.
את היית עם הבחורים לאחר הגירושין שלך, גם אם היית עם 5 זה לא בזמן שהיית נשואה ולא בזמן שהיית בקשר איתו.
גם אם את מתביישת בכך, האם לא תרצי לקחת אחריות על מעשיך? לראות מה הביא אותך לפעול כך? האם זה תחושת חופש והתפרקות, תחושת שליטה או משהו אחר?
האם לא תרצי לפני הכניסה לברית הנישואין לנקות את המטענים, את הלב, את המצפון. לתקשר איתו בכנות בלי פרטים מיותרים ובמלוא האותנטיות את מה שיושב לך הלב, ?
בזמן הנכון והמתאים לך להודות בפניו שאת מתביישת בכך, או שטעית כששיקרת לו על כך, ושפעלת מתוך פחד שתפרדו. שאת כל כך אוהבת אותו ורוצה שתשארו יחד לעד ורוצה להתחיל את הנישואין מהמקום הכי אמיתי וטהור, שממנו הקשר יוכל רק לצמוח, היתקרב ולהתחזק?
אני מבינה שאת לא רוצה לספר לו, את מפחדת .
עשי לך את חשבון הנפש הנדרש עבורך , כדי להחליט מהי הטובה העליונה וכיצד עלייך לפעול...
שיהיה בהצלחה ובמזל טוב!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)